havadurum

Erkek "Aile saltanatına son vereceğiz"

718

 24 Haziran’da yapılacak olan Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında çalışmalarına hız kazandıran siyasi parti milletvekili adayları, vatandaşlarla buluşup sorunlarını dinlemeye devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili adayı Av. Muharrem Erkek, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı ilçe ziyaretlerinde son durağı Lapseki ilçesi oldu. Milletvekili Erkek, Lapseki pazarında vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Lapseki esnafını ziyaret eden Erkek, daha önce kendisine mesaj atan Özgür Apartmanı sakinlerini kırmayarak apartman sakinleriyle bir araya geldi. Milletvekili adayı Erkek, ziyaretlerinde 24 Haziran seçimleri ile ilgili konuşma yaptı. Erkek, AKP iktidarı toplam 2 trilyon 94 milyar dolar harcama yapıldığını ve bu harcamaların hangi yatırımlara yapıldığını sordu. Milletvekili Erkek, 24 Haziran seçimlerinde ‘Aile saltanatına’ son vereceklerini söyledi.  


“Ak Parti iktidarında harcanan 2 trilyon 94 milyar dolar nereye gitti?”
24 Haziran seçimlerinde AKP’lilerinde de ‘Tamam’ diyeceklerini söyleyen Erkek; “Erkek şunları söyledi: "Değişim her yerde kendini hissettiriyor. Hemşehrilerimiz ve hatta AK Partili kardeşlerimiz, büyüklerimiz artık ‘Tamam’ diyorlar. Lapseki`de pazar yerini dolaştım. Tezgahın hem önündeki hem de arkasındaki hemşerilerimle konuştum. İkisi de halinden memnun değil. Düşünün 1923 - 2002 arasında, yani 79 yılda bütün hükümetlerin harcadığı para 713 milyar dolar. 2003-2017 son 14 yılda harcanan para ise 2 trilyon 94 milyar dolar. 1 tane fabrika mı yapıldı? İşsizliğe, yoksulluğa çözüm mü bulundu? Atama bekleyen öğretmenler mi atandı? Çiftçi, üretici milli gelirden hak ettiği parayı mı aldı? Hayır! O zaman soru çok basit. Bu kadar para nereye gitti? Kimin cebinden, kursağından yetim hakkı geçti?” dedi. 
 
“Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olduğunda özgürlükler Cumhuriyeti olacağız”
24 Haziran seçimlerinde yolsuzlukların ve yoksulluğun tarihe gömüleceğini söyleyen Erkek; “17 milyon yoksul var ülkemizde. Çocuklar yatağa aç giriyor. 24 Haziran`da bu yandaş ve aile saltanatına son vereceğiz. Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olduğunda CHP olarak Meclis’te çoğunluk olduğumuzda yolsuzluklar bitecek, yoksulluk tarihe gömülecek. Özgürlükler Cumhuriyeti olacağız. Medya da yargı da tarafsız ve bağımsız olacak. Bir ülkede demokrasi yoksa o ülke gelişemez. Hangi ülkede adalet, medya özgürlüğü, düşünce özgürlüğü varsa o ülke gelişir. Biz milletimizi seviyoruz. Onlar için çalışıyor, onlarla birlikte kötü gidişe dur demek için mücadele veriyoruz. Millet için geliyoruz” dedi.           (Eren Aşnaz)
Paylaş