havadurum

Erkek "Anayasa değişikliğini hazırlayanlar, demokrasiye ihanet etmiştir.."

772

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, Çanakkale Barosu ve Çanakkale Tabipler Birliği’ni ziyaret etti. İlk olarak Türkiye Barolar Birliği’ne bağlı Çanakkale Barosu’nu ziyaret eden Erkek, meslektaşlarının Yeni Adli Yıllarını kutladı. Erkek’in düzenlediği ziyaretlere CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Yönetim Kurulu da katıldı. Baro ziyaretinde avukatlara Yeni Adli Yılın hayırlı olması temennisinde bulunan Erkek; “Türkiye’de artık yeni bir sistem var. Bu sistemi en iyi hukukçular değerlendiriyor, irdeliyor. Yürütmenin konumu, etki alanı, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin incelenmesini barolarımız, hukukçularımız yakından takip ediyor” dedi. Türkiye Tabipler Birliği’ne (TTB) bağlı Çanakkale Tabipler Birliği’ni (ÇTB) ziyaret eden Milletvekili Erkek; “Son dönemde özellikle ‘yeni’ denilen, aslında hiç de yeni olmayan Türkiye’yi gerilere götüren sistem, egemenliği şahsileştiriyor. Türkiye, bu sistemde hiçbir alanda ileriye gidemez. Yeni sitemde çıkartılan kararnamelerle meslek odalarının sivil toplumun üzerinde nasıl ağır baskılar oluşturulmak istendiğini de biliyoruz” ifadelerini kullandı.  

 
“Suçsuz insanların cezaevinde olmadığı adli yıllar diliyoruz”
Yeni Adli Yılın kutlanmasının ardından avukatlarla bir araya gelen Erkek; “Üyesi olmaktan her zaman büyük onur duyduğum Çanakkale Barosu’nu Yeni Adli Yıl dolayısıyla ziyaret ettim. Baro başkanımızı ve onun nezdinde tüm meslektaşlarımın, tüm hukuk ailesinin yeni adli yılının hayırlı olmasını diliyorum. Tabi bizler, hukukçular olarak kuvvetler ayrılığının, hukuk devletinin, gerçek anlamda bağımsız, tarafsız, güçlü bir yargının oluştuğu, yargıç güvencesinin teminat altına alındığı, iddia makamı ile savunma makamı arasında eşitliğin sağlandığı, suçsuz insanların cezaevinde olmadığı adli yıllar diliyoruz. Türkiye’de artık yeni bir sistem var. Bu sistemi en iyi hukukçular değerlendiriyor, irdeliyor. Yürütmenin konumu, etki alanı, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin incelenmesini barolarımız, hukukçularımız yakından takip ediyor. Biz de barolarımızla birlikte çalışıyoruz. Ankara’da Ankara Baromuzla birlikte, Çanakkale’de Çanakkale Baromuzla birlikte tüm süreci yakından takip ediyoruz. Biz de bu vesileyle baromuzu ziyaret ettik, bizleri kabul ettikleri için öncelikle Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
“Türkiye’yi gerilere götüren sistem, egemenliği şahsileştiriyor”
ÇTB ziyaretinde CHP 25 ve 26’ncı Dönem Milletvekili Dr. Ceyhun İrgili’nin Bursa Sağlık Tarihi isimli eserini hediye eden CHP Çanakkale Milletvekili Erkek; “Genel Kurulu’nu yeni tamamlayan Çanakkale Tabip Odası Başkanımıza ve Yönetim Kuruluna çalışmalarında başarılar diliyorum CHP 25 ve 26’ncı Dönem Milletvekili Dr. Ceyhun İrgili, sağlıkla ilgili önemli bir çalışma yaptı ve iki ciltten oluşan Bursa Sağlık Tarihi isimli eser hazırladı. Eserlerin Çanakkale Tabip Odası kütüphanesine sunulmasını istedi. Biz, meslek odalarımızı, sivil toplum örgütlerimizi fırsat buldukça ziyaret etmeye çalışıyoruz. Bugün de Çanakkale Tabip Odasını ziyaret ettik. Çünkü STK’lar, ne kadar güçlü olursa, demokrasimiz de o kadar güçlü olur. Biz, bunu çok önemsiyoruz. Son dönemde özellikle ‘yeni’ denilen, aslında hiç de yeni olmayan Türkiye’yi gerilere götüren sistem, egemenliği şahsileştiriyor. Türkiye, bu sistemde hiçbir alanda ileriye gidemez. Yeni sitemde çıkartılan kararnamelerle meslek odalarının sivil toplumun üzerinde nasıl ağır baskılar oluşturulmak istendiğini de biliyoruz. Bunları da yakından takip ediyoruz” dedi. 

“Anayasa Mahkemesinin her şeye rağmen anayasayı koruyacağına inanıyorum”
5 No’lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesine de değinen Milletvekili Av. Erkek; “Biz CHP olarak, sağlıkçıları da yakından ilgilendiren 5 No’lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesini Anayasa Mahkemesine götüreceğiz. Orada, Devlet Denetleme Kuruluna açıkça meslek odalarının yöneticilerinin görevden uzaklaştırma yetkisi veriliyor. Ben, anayasa mahkemesinin her şeye rağmen anayasayı ve özgürlükleri koruyacağına inanıyorum. Türkiye, yeni bir anayasa ile demokratik ve parlamenter sisteme dönmeli. Ak Parti de ‘hedefimiz Avrupa Birliğine tam üyelik’ diyor. Fakat kıta Avrupa’sında, Fransa hariç bir tane başkanlık sistemi yok. Referandumda, suiistimalci, kötü niyetli anayasa değişikliğini hazırlayanlar ve OHAL düzeninde topluma dayatanlar, demokrasiye ihanet etmiştir” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş