havadurum

Erkek "Bu dava, İstanbul'u yargılama davasıdır"

1059

 CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 5 ayrı suçtan 17 yıla kadar yargılandığı dava için dün Çağlayan Adliyesi’nde 3’üncü kez hâkim karşısına çıktı. Davaya CHP Genel Merkez Yöneticileri ile 81 il Başkanları ve binlere CHP’lide destek için Çağlayan Adliyesi önündeydi. Duruşma öncesi adliye önüne kurulan kürsüden CHP’li yöneticiler ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı.  CHP Genel Sekreteri Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise yaptığı konuşmada davanın İstanbul seçimlerinin kazanılmasının hemen ardından açıldığını belirterek, davanın siyasi bir intikam davası olduğunu belirtti. Davada yalnızca Kaftancıoğlu’nun yargılanmadığını belirten Milletvekili Erkek;  “Bu davada düşünce ve ifade özgürlüğü, demokrasi yargılanıyor. İstanbul’un iradesi yargılanıyor.  Bu dava yalnızca Kaftancıoğlu’nun deşil hepimizin davasıdır” dedi. Adaletin ve hukukun bittiğini belirten Milletvekili Erkek, ekonomik krizin faturasını ise milletin ödediğini belirterek; “adaletin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz, ekonomik kalkınmada olmaz.  Buda adaletsizliği işleyenler bu kumpas davalarını yürütenler asıl faturayı milletimize ödetiyor” dedi.  Demokrasiye inanlarla birlikte mücadeleyi yürütmeye devam edeceklerini ifade eden Erkek; “Canan Kaftancıoğlu’nu asla yalnız bırakmayacağız.  Ülkemizdeki tüm adaletsizlikleri adaletle ortadan kaldıracağız” dedi.   Kaftancıoğlu`na 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi. 


“Hak, Hukuk, Adalet için buradayız”
Duruşma öncesi konuşmasında “Hak, Hukuk, Adalet için buradayız” ifadelerini kullanan Milletvekili Erkek; “Biz bu davanın siyasi bir da olduğunu, bir intikam davası olduğunu biliyoruz. Canan Kaftancıoğlu 13 Ocak 2018 tarihinde İstanbul İl Kongresi’nde İl Başkanı seçildi. 2 gün sonra jet hızıyla 15 Ocak 2018 tarihinde bu haksız soruşturmayı başlattılar.  İddianame 22 Mayıs 2019 tarihinde düzenlendi, demokrasi güçleri 31 Mart’ta İstanbul’u kazandıktan sonra, 6 Mayıs’ta İstanbul seçimini iptal ettikten sonra. Yine jet hızıyla 27 Mayıs’ta iddianame kabul edildi. Onun için bu dava bir intikam davasıdır. Bu dava İstanbul’un kazanılmasını hazmedilememesi davasıdır. Bu davada yalnızca Cana Kaftancıoğlu yargılanmıyor. Bu davada düşünce ve ifade özgürlüğü, demokrasi yargılanıyor. İstanbul’un iradesi yargılanıyor.  Bu dava yalnızca Kaftancıoğlu’nun deşil hepimizin davasıdır. He zaman onun yanında olacağız. Bugün ülkemizde bir siyasi parti genel başkanı huzurunda adli yargı açılışı gerçekleşiyor, bir siyasi parti gene bakanı huzurunda Hakim, Savcı kuraları çekiliyor. Biz yargının, yürütmenin tahakkümü altında nasıl zor günler geçirdiğini çok iyi biliyoruz. Biz, bugün yargının bağımsız ve tarafsız olmadığını biliyoruz. Biz bugün yargılamayı yapan 37’in Ceza Mahkemesi’nin de bağımsız ve tarafsız olmadığını biliyoruz. Şunu asla unutmayacağız. Adaletsizlikleri çeken değil işleyenler sefildir, zavallıdır, pejmürdedir” dedi.
  
“Hak, hukuk adalet için her türlü bedeli ödemeye hazırız”
Milletvekili Erkek; “Bugün Cumhuriyet gazetesi çalışanları, Sözcü gazetesi çalışanları cezaevindeyse. Sözcü gazetesi manşetlerinden suç çıkartılıyorsa. Eren Erdem, Osman Kavala cezaevindeyse, demokratik siyaset yapan insanlar, gazeteciler, akademisyenler yargılanıyorsa hukuk devleti, adalet bitmiş demektir. Ama faturayı milletimiz ödüyor. Ekonomik kriz derinleşiyor, İşsizlik yoksulluk büyüyor. Çünkü adaletin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz, ekonomik kalkınmada olmaz.  Adaletsizliği işleyenler, bu kumpas davalarını yürütenler asıl faturayı milletimize ödetiyor. Biz, demokrasi için, hak, hukuk adalet için her türlü bedeli ödemeye hazırız. Bugün Türkiye yönetilmiyor savruluyor. Ama milletimi haklı ve haksızı ayırıyor. 3 Mart’ta 23 Haziran’da olduğu gibi milletin vicdanında adalet tecelli ediyor. Biz demokrasiye inanlarla birlikte mücadelemizi yürüteceğiz ve Canan Kaftancıoğlu’nu asla yalnız bırakmayacağız.  Ülkemizdeki tüm adaletsizlikleri adaletle ortadan kaldıracağız. Bizim mücadelemiz demokrasi hak, hukuk adalet mücadelesidir” ifadelerini kullandı. 
 
“Vesayet sistemi bitene kadar susmayacağız”
Kaftancıoğlu`na 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi. Duruşma sonrası açıklama yapan Kaftancıoğlu; "Kararlar saray odalarında alınıyor. Bu dava İstanbul’u, İstanbul halkına kazandıranları cezalandırma davasıydı. Bu karar İstanbul halkını cezalandırmaktır. Vesayet sistemi bitene kadar susmayacağız" dedi.        (Eren Aşnaz)
Paylaş