havadurum

Erkek "Hak, hukuk adalet mi? Çay, kek, oralet mi?"

991

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek 27’inci Dönem Genel seçimlerinde CHP birinci sıra Milletvekili adayı olarak listede yerini aldı. Seçimler kapsamında çalışmalarına hızla devam eden Milletvekili Erkek, Gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret ederek, gazetemiz sahibi Aynur Ganiler’e seçim süreci ve sonrası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Erkek öncelikle, Türkiye’nin 5 temel sorunu olan (eğitim, ekonomi, dış politika, toplumsal barış, adalet ve demokrasi) sorunlarına çözüm bulacaklarını belirtti. Ağırlaşan bu sorunların temelinde ‘otoriterleşen tek adam rejimi’ olduğunun altını çizen Erkek; “Türkiye’nin gerçekten huzura, barışa, kardeşliğe ihtiyacı var” dedi. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin teknolojik gelişme, demokrasi ve adalet, ekonomik kalkınma vaat ederken, Cumhurbaşkanı ve AKP Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın kıraathane vaat ettiğini ifade eden Erkek; “Ben hep söylüyorum. ‘Hak Hukuk Adalet mi? Çay, kek, oralet mi? Türkiye buna bir karar verecek” ifadelerini kullandı. 16 yıllık ekonomi politikasını eleştiren Milletvekili Erkek, son 14 yılda 2 Trilyon 94 Milyar para harcandığını vurgulayarak; “2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde cari açık 626 Milyon Dolardı. Şimdi ise 50 Milyar Doları aştı” dedi.  Konuşmasına 25 Haziran’da iktidar olacaklarını inandığını belirterek başlayan Erkek; “Öncelikle samimi bir şey söylemek istiyorum. Bu iş gerçekten bitti. Erdoğan ve AK Parti 16 yıldır Türkiye’yi 24 yıldır da İstanbul’u yönetiyor. İstanbul’un Türkiye’nin hali de ortada. 24 Haziran akşamı mecliste çok farklı bir tablo ortaya çıkacak. Muhalefetin ciddi bir çoğunluğu olacak ve Türkiye çok rahat bir nefes alacak. 8 Temmuz’da da Sayın Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olacak. İnanılmaz bir dip dalgası var. Kamuoyu araştırmalarında bunun gözükmesi mümkün değil. Muharrem İnce’nin mitinglerinde görüyorsunuz. Nerede miting yapıyorsa orada yaşayan insanlar büyük bir heyecanla sel olup akıyorlar. Erdoğan’ın mitinglerinde ise taşımalarla gelen kalabalıklar var. Çanakkale’de gittiğimiz yerlerde birçok ilçede, beldede bugüne kadar AK Partiye oy vermiş insanlarla konuşuyoruz. Onlar bile artık tamam diyor. Çünkü büyük bir israfı ve haramı gördüler ve buna ortak olmak istemiyorlar” dedi.  

 
 
“Çözmemiz gereken ilk konu tek adam rejimi”
Seçim bildirgelerinde yer alan 5 temel sorunun AKP iktidarında ağırlaştığını dile getiren Milletvekili Erkek; “Bizim seçim bildirgemiz Cumhuriyet Tarihinin en önemli seçim bildirgelerinden biri. Haziran 2015’te olduğu gibi Türkiye’nin 5 temel sorunu 16 yıllık Ak Parti iktidarında çok ağırlaştı. Bizim ağırlaşan bu sorunların temelinde ‘otoriterleşen tek adam rejimi’ var. Çözmemiz gereken ilk konu bu. Tek adam rejimine dur demek zorundayız. 5 temel sorun, ‘eğitim, ekonomi, dış politika, toplumsal barış ile adalet ve demokrasi’. Bu 5 temel sorun ile ilgili çözüm önerilerimizi toplumla paylaştık. Türkiye’nin gerçekten parası ve kaynağı var. Ama Türkiye’de en önemli ihtiyaç Türkiye’nin namuslu, ahlaklı, dürüst siyasetçilere ihtiyacı var. Cumhurbaşkanlığında Sayın Muharrem İnce’ye, Mecliste Sayın Kılıçdaroğlu’na ihtiyaç var. Genel Başkanımız ‘Adalet’ için 435 kilometre yürüdü. Kendisi ya da partisi için değil ‘Adalet’ için yürüdü.   Sayın Muharrem İnce’de yüreğinin götürdüğü yere gidiyor ve inandıklarını söylüyor. Diğer partilerin seçmenleri bile ikinci turda Muharrem İnce’yi destekleyeceklerini açıkça söylüyorlar” dedi.  
 
 
“‘Hak, Hukuk, Adalet mi? Çay, kek, oralet mi?”
Türkiye’nin gerçekten huzura, barışa, kardeşliğe ihtiyacı olduğunu belirten Erkek; “Muharrem İnce, ‘barış, kardeşlik, adil büyüme’ vaat ediyor. Erdoğan ise kaos vaat ediyor. Sayın Muharrem İnce ‘katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz’ diyor. Teknoloji, AR-GE diyor. ‘Yüksek teknolojili fabrikalar yapacağız’ diyor. Erdoğan ise ‘kıraathane açacağız’ diyor. Gittiğim her yerde söylüyorum. Bir yerde kıraathane varsa bile onu muhtarlık ve belediyeler halleder. Bir Cumhurbaşkanı adayının bir belde belediye başkanı adayı gibi kıraathane vaat etmez. Bunun 16 yılın sonunda ortaya çıkması, aslında iflas etmiş bir siyasetin hazin sonu. Ben hep söylüyorum. ‘Hak Hukuk Adalet mi? Çay, kek, oralet mi? Türkiye buna bir karar verecek. Bedava kek yemek isteyenler Erdoğan’a oy verebilir. Ama çalışmak, üretmek, onurlu bir yaşam sürmek ve iş isteyenler Sayın Muharrem İnce’ye oy verecek. Kıraathanelerin temelinde ne olduğunu biz çok iyi biliyoruz. İnsanlar işsiz kalabilir ama ‘toplum itiraz etmesin, her şeye evet desin, otursun çayını içsin kekini yesin ama sorun çıkartmasın’ amaç bu. Amaç, ‘üretmeyen, düşünmeyen, eğitimsiz bir toplum’ yaratmak” dedi.   
 
 
“14 yılda harcanan para 2 Trilyon 94 Milyar”
Türkiye’nin gerçekten büyümeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Milletvekili Erkek; “Onun için biz, ‘büyüme, üretim’ diyoruz. Türkiye kaynaklarını doğru kullanmadığı ortada. Genel Başkanımız da bu örneği veriyor. Bende konuşmalarımda söylüyorum. 1923 - 2003, bütün hükümetlerin (Atatürk İnönü, Menderes, Özal, Demirel, Ecevit, Yılmaz, Erdal İnönü) Türkiye Cumhuriyetinde 80 yıl boyunca tüm hükümetlerin harcadığı para toplam para ‘713 Milyar Dolar’. Cumhuriyet kurulduktan sonra Osmanlı’nın küllerinden bağımsız laik ve çağdaş bir Cumhuriyet kuruldu. Osmanlı’nın borçları ödendi, ciddi yatırımlar yapıldı. Demiryolları yapıldı. Sanayi hamleleri yapıldı. 1940’lı yıllarda uçak ihraç ediyorduk. 1929 buhranı dünya tarihinin en büyük krizidir. 2’inci dünya savaşı insanlık tarihinin en büyük trajedisidir. 50 milyon insan öldü. Darbeler, krizler, Kıbrıs Barış Harekatı, Marmara depremi… Birçok şey yaşandı. Bütün Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinin harcadıkları para 713 Milyar Dolar. Son 14 yılda (2003-2017) Edoğan’ın tek başına harcadığı para 2 Trilyon 94 Milyar. Bu para nerde? Bir fabrika mı açıldı? Bir Atatürk Barajı, Keban Barajı mı yapıldı? Bir TELEKOM mu kuruldu, Şeker Fabrikası mı yapıldı? Bu paralar betona gömüldü. Üretime, çiftçiye, kobilere, sanayiciye değil, betona gömüldü. Önemli bir kısmı da faiz lobilerine gitti. Çünkü, hep yüksek borçlar. Yüksek faizlerle borçlandılar. Londra Merkezli bir avuç faiz lobisine ödenen para ‘150 Milyar Dolar’. Onun için sürekli Londra’ya gidiyorlar. Türkiye kaynaklarını doğru kullanırsa büyür, işsizlik azalır ve huzur olur. Bugün çiftçiye, emekliye, esnafa, kobilere gelince kaynak yok para yok. Ama faiz lobilerine kaynak var. Beton için, saray için kaynak var. Zaten bu saraya, saltanata, şatafata, lükse düşkünlük Türkiye’yi bu hale getirdi. Bu anlayışı değiştireceğiz. Biz sadelikten, mütevazilikten, bilgiden yanayız. Gerçek güç bilgidir, sadeliktir. İşte bu AK Partiye destek veren mütedeyyin kesimde bunu gördü. Bu saraydaki, saltanatı, şatafatı, israfı gördü. Onun için çok ciddi bir rahatsızlık var. Bu tabloyu değiştireceğiz” dedi.  
 

“Katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz”
Türkiye’nin cari açığının 50 Milyar Doları aştığını belirten Milletvekili Erkek;  “Bakın Türkiye’de neden çok büyük bir sıkıntı var? 2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde cari açık 626 Milyon Dolardı. Şimdi 50 Milyar Doları aştı. Bunun sosyal medyada güzel bir tanımını yapmışlar. ‘İhracat attığın goldür. İthalat yediğin goldür. Yediğin gol attığın golden fazla olursa maçı kaybedersin cari açık verirsin’. Cari açık böyle bir şey. 50 Milyar Doları aşmış bir cari açıkla karşı karşıyayız.  Çünkü ithalata, faiz lobilerine teslim olmuş bir ülkemiz var. Onun için üretmiyoruz. Çiftçimiz üretecek. Kobilerimiz üretecek, Sanayicimiz üretecek. Katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz. Domates ihraç etmeyeceğiz. Ketçap ihraç edeceğiz. Çip ihraç edeceğiz. Teknolojisi, katma değeri yüksek ürün ihraç edeceğiz. Bunu başarmamız lazım. Türkiye’yi tarımda dünyanın bir numaralı ülkesi yapmak zorundayız.  Türkiye’nin ‘toprağı, havası, güneşi, suyu, çiftçisi’ ile buna çok müsait bir zemini var. Ama maalesef saman ithal ediyoruz. Anadolu’nun mercimeğini ithal ediyoruz. Her şeyi ithal ediyoruz. Avrupa’da üç büyük ülke, ‘Almanya, Fransa Hollanda’ 81 bir milyonluk Türkiye’yi ben doyuracağım diye yarışıyorlar. Dünyayı biz doyurmalıyız. Yerli tohumumuz kalmadı. Çiftçi çok zor durumda. Onun için ilaçta, gübrede, tohumda vergileri mutlaka düşüreceğiz. Mazotu 3 lira yapacağız. 2015 bildirgemizde 1.5 lira diyorduk ama artık onu dememiz mümkün değil. 3 lira olacak. ÖTV ve KDV alınmayacak. Çiftçiyi, ayağa kaldırmamız lazım. Çiftçinin tarımsal kredi borçlarını faizlerini mutlaka sileceğiz. Türkiye böyle devam edemez. Bugün Konya büyüklüğündeki Hollanda’nın çok ciddi bir tarım geliri var. Biz üretmek, ihraç etmek zorundayız. Zeytin topluyoruz işlemeden yağını gönderiyoruz. Dışarıda işleniyor, marka haline getirerek 1 liraya aldığını 20 liraya satıyor. Çanakkale’de de tarıma dayalı sanayinin tamamını yok ettiler. Bunların hepsini halledeceğiz” dedi. 
 

“Tarafsız bir Cumhurbaşkanı mutlaka olmak zorunda”
Parti olarak insan odaklı hareket ettiklerini dile getiren Milletvekili Erkek, siyasi parti genel başkanı olan birinin herkesin Cumhurbaşkanı olamayacağını ifade ederek; “Türbanlı kardeşlerimiz önümüzü çeviriyor ve ‘biz size oy vereceğiz çünkü AK Parti’nin ve ‘Erdoğan’ın bizim başörtümüzü ve inancımızı yıllarca siyaseten istismar ettiğini gördük’ diyor. Kılıçdaroğlu, bu konuda net bir tavır koyduktan sonra Türkiye’de türban sorunu çözüldü. Sayın Muharrem İnce’nin tavrı ortada, ailesi zaten muhafazakar bir aile. Ön yargılar yıkılmış. Bizim için insanların yaşam tarzı, etnik kimliği, mezhebi, inancı ne olursa olsun önce insan felsefesi ile hareket ediyoruz. Demokrasinin önceliği insandır. ‘Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Musevi, Hristiyan, zengin, yoksul’ demeden insan demeliyiz. Biz, bu açıdan bakıyoruz. Barış ve huzur içerisinde kardeşçe yaşamak istediğimizi ifade ediyoruz. Bir kere anlayışımız bu. Ancak Erdoğan insan odaklı değil, mezhep odaklı siyaset yapıyor. Türkiye artık bunu da gördü. İkincisi tarafsız bir Cumhurbaşkanı mutlaka olmak zorunda onun için Sayın Muharrem İnce parti rozetini çıkartıp Türk Bayrağı rozetini taktı. Bunun çok önemli nedenleri var. Bir Anayasa’da Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Milleti temsil eder. Bir siyasi parti genel başkanı 81 milyonu temsil edemez. İkincisi Erdoğan tarafsızlık yemini etti. Üzerine aldığı görevi tarafsızlıkla yerine getireceğini TBMM Kürsüsünde, tarih huzurunda namusu ve şerefi üzerine yemin etti. Ama gitti siyasi partisine genel başkan oldu. Buna mecbur değildi. Ettiği yemini ihlal etti. Buda kutuplaşmayı derinleştirdi. Üçüncüsü Kuvvetler ayrılığı ve demokrasi arasından bir siyasi parti genel başkanının Cumhurbaşkanı olmaması çok önemli. Demokrasi dediğimiz şey, ‘Yasama, Yürütme, Yargı’ dediğimiz bir sacayağı üzerinde durur. Bu sistemde seçilecek Cumhurbaşkanı yürütmenin başı olacak. Siz, yürütmenin başını bir siyasi parti genel başkanı yaparsanız, yasamanın da parlamentonun da içinde güçlü bir şekilde eli oluyor. Bir siyasi partinin genel başkanı yargıyı da şekillendirmiş oluyor. Türkiye’nin en temel sorunu bu. Egemenlik şahsileşti. Sarayda oturan zat ‘devlet benim’ diyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletini şahıs devleti haline getirmek istiyorlar. Milli Güvenlik Kuruluna Başkanlık ediyor. Daha sonra partisinin Başkanlık Kuruluna Başkanlık ediyor. Böyle bir yönetim olmaz. Bunun için tarafsız ve bağımsız bir Cumhurbaşkanı olacak. Bunda kutuplaşmayı ortadan kaldıracak. Çünkü 81 milyonu kucaklayacak” dedi.
 
CHP Milletvekili Erkek, CHP Seçim Bildirgesinde yer alan 5 temel soruna çözüm bulacaklarını ifade etti. Türkiye’de gerçekleştirecekleri projeleri hayata geçirmek için bütün kadrolarının hazır olduğunu ifade eden Milletvekili Erkek, Türkiye’nin 140 yıllık Parlamenter Sisteme yeniden döneceğinin altını çizdi. Türkiye’de herkesin insanca yaşaması için yeterince kaynak olduğunu belirten Milletvekili  Erkek, ‘asgari ücretlilerin, emeklilerin, öğrencilerin, kadınların ve esnafın’ huzur içerisinde yaşaması için bütün politikalarını belirlediklerini söyledi. Çanakkale’nin tarih, kültür, turizm ve tarım kenti olduğunu vurgulayan Erkek, tarımsal sanayiyi yeniden yaratacaklarını ve Çanakkale Milletvekili olarak Çanakkale’yi ranta teslim etmeyeceklerini söyledi.  
 
 
“Beş temel sorunu birbirleri ile koordineli bir şekilde gidereceğiz”
İktidarın 16 yılda insanları kutuplaştırdığını belirten Milletvekili Erkek; “İktidarın 16 yılda yaptıkları ortada. Çok yalan söylediler. Ülkede büyük bir israf var. Türkiye’yi böldüler, kutuplaştırdılar. İnsanlara etnik kimliklerinden, mezheplerinden yaşam tarzlarından dolayı büyük haksızlıklar yaptılar. Ergenekon, Balyoz süreçlerinde büyük haksızlıklar yapıldı. İftiralar atıldı. Sahte delil ve belgeler üretildi. Onu için artık insanlar da bu tükenmişliği gördü. Demokrasilerde mutlak iktidar yozlaştırıyor. Bugün maalesef yozlaşmış, Türkiye’yi yönetemeyen, boğazına kadar batmış bir ‘tek adam rejimi, saray rejimi’ bir iktidarla karşı karşıyayız. Onun için toplumda çok büyük bir heyecan var. Umut var. Bunu için 25 Haziran’da yalnızca İzmir’in dağlarında değil, bütün yurdun dağlarında çiçekler açacak. Vatandaşlar bize en çok şikayeti, ekonomi, terör ve adalet. Bunlar baştaki sorunlar. Ancak bizim belirlediğimiz sorunlar birbirleri ile zaten bağlantılı. Yani dış politikanız iflas etmişse, ihracatınız da, ekonomik büyüme de sağlıklı olmuyor.  Adalet, eğitim, insan kalitesi... Bunun için bu beş temel sorunu birbirleri ile koordineli bir şekilde gidereceğiz. İnsanlarda gelecekleri ile ilgili büyük bir sorun var. Bunu da açık yüreklilikle paylaşıyorlar ve mevcut iktidardan umutlarını yitirmişler” dedi.
  
 
“OHAL’i kaldırdığımız anda bir Hukuk Devleti’ne yeniden adım atılacak”
Kurdukları ekiple Türkiye’nin kalkınması için politikalarının hazır olduğunu dile getiren Milletvekili Erkek; “Türkiye’de yapacağımız çok önemli işler var. Projelerimizi hazırladık. Çok ciddi bir kadro çalıştı. ‘Akademisyenler, planlamacılar, teknokratlar, bürokratlar, ekonomistler’. Çok ciddi bir kadro seçim bildirgemizi hazırladı. Allah’ın izni ve milletin isteği ile Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olduğunda ve CHP çoğunluğu Meclis’te elde ettiğinde Türkiye’de gerçekten tablo son derece değişecek. İlk yapacağımız iş OHAL’i kaldıracağız. OHAL’i kaldırdığımız anda bir ‘Hukuk Devleti’ne yeniden bir adım atma başlayacak. Yargının üzerindeki yürütmenin ağır baskısını da kaldıracağız. Böylece piyasalara da bir güven gelecek. ‘Adalet yoksa, Hukuk yoksa büyümede, kalkınmada yok’. Siyasi Partiler Kanunu’nda demokratikleşme yönünde düzenlemeler yapacağız. Artık para kaybı olmayacak. Türkiye zaten rahatladığı anda tekrar üretme ve sağlıklı büyüme başlayacak” dedi.
  
 
“Avrupa’da hiç bir ülkede Başkanlık sistemi yok”
Türkiye’nin 140 yıllık o parlamenter sisteme mutlaka döneceğinin altını çizen Erkek; .”Biz, aynı zamanda Avrupa’yız. Avrupa’da hiç bir ülkede Başkanlık sistemi yok. Hele bu Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemi dünyada hiçbir demokratik sistemde yok. Biz, Avrupa Birliği ile sağlıklı ilişkileri yeniden kuracağız. Bu bir Anayasa değişikliği gerektiriyor. Biz kapsamlı bir Anayasa hazırlayacağız. Toplumsal uzlaşma ile yapmamız lazım. Temel ilkelerde uzlaştıktan sonra hiçbir sorun yok. Kuvvetler Ayrılığı ‘Çoğulculuk, Çağdaşlık, Laiklik’ bunlar temel ilkeler. Tek adam rejimi Türkiye’yi bir felakete sürükler. Sayın Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olursa tarafsız bir Cumhurbaşkanı olarak 82 milyonu kucaklayacak. Muharrem İnce Yürütme, biz, parlamentoda Yasama olacağız. Yasama organı yasa yapar. Yürütmede yasaları yürüten icra organıdır. Bu ayrımı yapamıyorlar. Sayın Muharrem İnce ülkeyi yönetecek, bizde parlamentoda yasaları çıkartacağız. Biz parlamentoda hazırız. İlk yapacağımız işlerden bir siyasi ahlak yasasını çıkartacağız. Siyaset topluma hizmettir. Şeffaflaşmalıdır. Onun için siyasetin etik kodlarını belirleyeceğiz. Seçim Kanunu’nda çok doğru değişiklikler yapacağız. Bunlar olunca, sanayide, iş dünyası rahatlayacak. Yatırımda gelmeye başlayacak. Hukuk güvenliğini olmadığı yerde yatırım olmaz” dedi.
 
  
“Değişimin gücü hissediliyor”
Milletvekili Erkek Türkiye’yi kalkındırmak için hazır olduklarını vurgulayarak, seçim sonrası icraatlarını ise; “Biz hazırız. İnanılmaz samimi bir ilgi ve teveccüh ile karşılaşıyoruz. Değişimin gücü hissediliyor. Türkiye’de esen rüzgar Çanakkale’de fırtınaya dönüşmüş durumda. Çanakkale’de CHP ile AK Parti arasında inanılmaz büyük bir fark olacak. Çanakkale’de sürekli sokaktayız. Çok basit bir şey söyleyeyim. Biz Hayvanları Koruma Yasasını parlamentoya iki kez getirdik. Ret ettiler Bu neden ret edilir. Şimdi Hayvanları Koruma Yasasını getireceğiz diyorlar. Demokrasi için getirdiğimiz bütün yasa tekliflerini ret ettiler. Demek ki kendileri için siyaset yapıyorlar. Türkiye’de bunu gördü. Şimdi asgari ücreti 2 bin 200 lira yapacağız. En düşük emekli maaşlarını da bin 500 TL yapacağız diyoruz. Neden insan onuru için. Herkes insanca bir yaşam sürmeli. Bugün asgari ücret açlık sınırının altında. Bunları yapacağız. Bunlar için Türkiye’nin kaynakları var.  Emeklilerimize ikramiye vereceğiz dediğimizde ‘mümkün değil’ dediler.
 
   
“Eğitimde eşitlik sağlanacak”
Türkiye tek adam rejiminde büyük bir ayıbı yaşıyor. Nitelikli, niteliksiz okul ayrımı büyük bir ayıp. Bir kere bizim iktidarımızda zengin yoksul demeden nitelikli okullara eşit ve parasız bir eğitim alacak. İmkanı olanların çocukları 20 kişilik sınıfları olan kolejlerde. Öbür tarafta birleştirilmiş sınıflar var. Bu birleştirilmiş sınıf ayıbına, taşımalı eğitim ayıbına son vereceğiz. Nasıl her köyde bir imam var. Her köyde bir öğretmen olacak. Taşımalı eğitimde bir ayıptır. Bunların hepsine son vereceğiz. Eğitim sisteminde önemli reformlar yapacağız.   Çocuklarımız akıl ve bilişimin rehberliğinde sorgulayan bir eğitim sisteminde yetişecekler. Hiçbir anne baba eğitim sisteminden memnun değil. İmkanı olanlar çocuklarını yurt adına göndermeyi düşünüyorlar.
 
 
 “Öğrencilerimizin yurt sorunu kalmayacak”
Gençlerden çok umutluyuz.  Sosyal medyayı takip ediyor, sorguluyor, düşünüyor. Gençlerimiz ile ilgili çok iyi projeler hazırladık. İşsiz ve üniversiteli gençlere ‘Genç Kart’ vereceğiz. Bu kart ile toplu taşımada, tiyatroda, sinemada ciddi indirimler olacak. Aylık 2 GB internet erişimi sağlayacağız. Artık öğrencilerin yurt sorunu olmayacak. TOKİ rantiyeye hizmet etmeyecek. TOKİ yurt yapacak. Her 19 Mayıs ve 29 Ekim’de Üniversite gençliğine 500’er lira burs vereceğiz. Üniversiteyi kazanamayan gençlere 400’er lira destek sağlayacağız. Bunların hepsi ile ilgili proje ve kaynaklarımız hazır.
 
 
“Kadınlarımız için ‘Kadın Bakanlığı’ kuracağız”
Kadınlarımız için ‘Kadın Bakanlığı’ kuracağız. Cumhuriyet kadın erkek eşitliği için kuruldu. Kadın erkek eşitliği olduğu zaman, bütün sorunlarınızı çözüyorsunuz. Türkiye gerçek anlamda kadın erkek eşitliğini sağlamış değil. Göreceksiniz bu çağdaş, Özgürlükçü Cumhuriyet kadınlarımızın omuzlarında yükselecek.
 

“Esnaf Bakanlığı kuracağız” 
Esnaf Bakanlığı kuracağız. Esnafımız çok zor durumda. Bir Bakanlık çatısı altında hızlı ve sağlıklı bir şekilde esnafın sorunlarını çözeceğiz” dedi.
 
    
“Çanakkale Milletvekilleri olarak önceliğimiz Çanakkale”
Çanakkale Milletvekili olarak önceliklerinin Çanakkale olduğunu belirten Milletvekili  Erkek; “Çanakkale tabii ki büyüyecektir. Her şeyden önce Çanakkale’nin büyümesi tarıma dayalı olmalı. Çanakkale üniversite, tarih, kültür ve turizm kenti. Aynı zamanda tarım ve hayvancılık şehri. Kazdağılarımız, Biga Yarımadamız, Gelibolu Tarihi Yarımadamız, Boğazımız çok önemli. Çok müstesna bir coğrafyada yaşıyoruz. Çanakkale’nin yüzde 50’den fazlası ormanlık alan.  Bu müstesna coğrafyayı göz bebeğimiz gibi korumamız gerekiyor. Ancak mevcut iktidar bunu yapmıyor. Rant çevreleri ile bunu yaptığı için Çanakkale’yi koruyamıyor. Biz koruyacağız. Köprümüz yapılacak ama köprü ile birlikte sağlıklı bir büyümeyi de gerçekleştireceğiz Çanakkale Milletvekilleri olarak önceliğimiz tabii ki Çanakkale. Bu güzel kentin hak ve hukukunu korumak zorundayız. Çanakkale özgürlüklerin ve barışın kenti” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş