havadurum

Erkek "Hedefimizin AB'ye tam üyelik olduğunu ilettik"

690

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Berlin Birliği’nin programı kapsamında bir dizi etkinlik ve temas için bulunduğu Berlin ziyaretini tamamlayarak yurda döndü. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Eski Yargıcı ve İzmir önceki Milletvekili Rıza Türmen ile birlikte, 9-11 Nisan tarihlerinde Berlin’de olan Erkek, ziyaretlerini değerlendirdi. Hem ülke hem de partileri adına önemli temaslarda bulunduklarını ifade eden Erkek, özellikle Alman yöneticilerle görüşmelerinde Türkiye’nin değişmez hedefinin Avrupa Birliği’ne tam üyelik olduğunu, parti olarak bu görüşün arkasında durduklarını ileterek, ilişkilerin daha iyi değerlendirilmesi gerektiği konusunu vurguladıklarını ifade etti.

 
“Ülkemiz, hem de partimiz adına önemli temaslarda bulunduk” 
Değerlendirmesinde Berlin’de çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Erkek; “Berlin’de hem ülkemiz, hem de partimiz adına önemli temaslarda bulunduk. Almanya İnsan Hakları Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Beate Rudolf, Berlin Barosu Başkanı Av. Dr. Marcus Mollnau, Berlin Barosu Asbaşkanı ve İnsan Hakları Görevlisi Av. Bilinç Isparta, Berlin Ceza Hukukçuları Derneği Asbaşkanı Av. Gilda Schönberg, SPD Genel Başkan Yardımcısı Thorsten Schäfer-Gümbel ve Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ile görüşmeler yaptık. Bunlarla birlikte, Türk kökenli hukukçular ve sivil toplum örgütleriyle de bir araya geldik. Sayın Rıza Türmen ile birlikte 2019 seçimlerine ilişkin panelde vatandaşlarımızla buluştuk. Özellikle Alman yöneticilerle görüşmelerimizde Türkiye’nin değişmez hedefinin Avrupa Birliği’ne tam üyelik olduğunu, parti olarak bu görüşün arkasında durduğumuzu ilettik ve ilişkilerin daha iyi değerlendirilmesi gerektiği konusunu vurguladık” dedi. 
 
“Demokrasinin rafa kaldırılması konularını da ele aldık”
Türkiye’de ve Avrupa’da yaşanan birçok sorunu ele alarak karşılıklı düşüncelerini paylaştıklarını dile getiren Erkek; “Göçmen politikası, Avrupa Birliği’nde Almanya’nın ve üye olmuş bir Türkiye’nin önemi, Avrupa’da yaşayan Türklerin sorunlarına daha özenle yaklaşılması gerektiği, Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyada yaşanan insan hakları ihlalleri, temel hak ve özgürlüklerde karşılaşılan engeller, demokrasinin rafa kaldırılması konularını da ele aldık. Karşılıklı olarak görüş ve düşüncelerimizi açıkladık. Alman Sosyal Demokratlara gerçekleştirdiğimiz ziyarette, CHP ile SPD’nin ilişkilerinin artarak ve daha yoğun devam etmesi ortak görüşümüzü dile getirdik. Oradaki Türk avukatlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz buluşmalar da çok yararlı geçti. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik ve Partimizin bu konudaki çözüm önerilerini kendilerine ilettik. CHP Berlin Birliğimiz önemli çalışmalara imza atıyor. Onlarla birlikte hem ülkemiz hem de Partimiz adına bu gibi verimli ve önemli çalışmaları sürdüreceğiz” dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş