havadurum

Erkek "İktidarın bozduğu adalet terazisini seçmen düzeltti"

1280

 Türkiye’nin kilitlendiği, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimi 23 Haziran’da tamamlandı. İstanbul İl Seçim Kurulu tarafında açıklanan Seçim Birleştirme Tutanağında CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu 4 milyon 741 bin 868 oy alırken,  AKP Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ise 3 milyon 935 bin 453 oy aldı. İmamoğlu, 806 bin 415 gibi tarihi bir farkla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Seçim süreci boyunca İstanbul ve Ankara CHP Genel Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren ve seçim sürecini yakında takip ederek yönlendiren CHP Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, seçim sonuçlarını, seçmenin iradesi ile sandığa yansıyan tarihi oy farkını gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdi. Seçmenin 806 bin oy farkı ile sandıkta ciddi bir demokrasi dersi verdiğini belirten Milletvekili Erkek; “Cumhuriyetimizi, demokrasi ile taçlandırma yolunda çok önemli bir adım attık.  Seçmen sandıkta ciddi bir ders vererek; ‘bir daha sandığıma müdahale etme, kentimi kimin yöneteceğini ben belirlerim’ dedi” ifadelerini kullandı. Ülkenin asıl sorununun ekonomik kriz, işsizlik ve şiddet olduğunu belirten Erkek; “Vatandaş geçim derdinde, bir avuç insan seçim derdinde. Bir avuç insanın değil, kamu yararının önemli olduğunu herkese göstereceğiz. Geleceğe bakacağız. Bize oy versin vermesin, bizim belediye başkanlarımız tüm hemşerilerimizi kucaklayacak” dedi. Türkiye’de ciddi bir demokrasi ve adalet mücadelesi verildiğinin altını çizen Milletvekili Erkek; “Dünya siyasi tarihine geçen büyük ‘Adalet Yürüyüşü’ gerçekleşmeseydi, belki de bugün bu sonuçları almazdık” dedi. 7 bin 700 avukat ve 2 yüz bin gönüllü ile büyük bir seçim çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Milletvekili Erkek; “Sonuçta sevgi kazandı, sonuçta Türkiye kazandı. Demokrasiyi yeniden kazanacağız. Sandık bize bunu gösterdi” dedi. Dün Silivri’de başlayan Gezi davasında olduklarını belirten Erkek; “Her siyasi görüşten, her etnik kökenden, her inançtan, mezhepten genci ile yaşlısı ile herkes geziye katıldı. Gezi yargılanabilir mi? Ancak işte yargılanıyor. Türkiye’de hukuk devletinin geldiği nokta” dedi. İmamoğlu’nun büyük olasılık ile Çarşamba günü mazbatasını alacağını belirten Milletvekili Erkek; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını alacak ve ikinci dönemine başlayacak. Aslında bu ikinci dönemi oluyor. 28 günlük birinci dönem ve şimdi ikinci dönemine başlıyor ve her şey çok güzel oluyor” dedi.

     
“Geleceğe bakacağız”
806 bin fark ile seçmen ciddi bir ders verdi. Demokrasi mücadelesi önemli. Ne mutlu bize ki sevgi kazandı, demokrasi kazandı. Biz, demokrasimizi kazandık. Cumhuriyetimizi, demokrasi ile taçlandırma yolunda çok önemli bir adım attık. Seçmen sandıkta ciddi bir ders vererek; ‘bir daha sandığa müdahale etme, kentimi kimin yöneteceğini ben belirlerim’ dedi.   Bu, demokrasimiz açısından çok önemli. Bugün yerelde demokrasiyi unutanlar, bütün yetkiyi tek elde toplayanlar, Türkiye’ye kötülük yapıyorlar. Biz önce yerelde demokrasiyi temsil edeceğiz, yerelden başlayarak genelde demokrasiyi tesis edeceğiz. Türkiye’nin gerçek gündemi işsizlik, yoksulluk, Türkiye’nin gerçek gündemi adalet, şiddet. Türkiye’nin gerçek gündemi ekonomik kriz. Vatandaş geçim derdinde, bir avuç inan seçim derdinde. Bir avuç insanın değil, kamu yararının önemli olduğunu herkese göstereceğiz. Geleceğe bakacağız. Bize oy versin vermesin, bizim belediye başkanlarımız tüm hemşerilerimizi kucaklayacak. Belediyecilik o şehrin insanına huzur vermektir. Bizim belediye başkanlarımız dün olduğu gibi yarında harcadıkları her kuruşun hesabını verecekler. Çünkü halkın kaynaklarını kullanacaklar. Cumhurbaşkanlığı da, Bakanlıklarda, devlette, belediyelerde herkes ne yapılırsa halkın kaynakları ile yapıyor. Bunu kimse asla unutmayacak. Siyaset topluma hizmet için yapılır. Siyaset üretmek için yapılır. Siyasi partiler devleti yönetmek için iktidar olurlar. Devlet olmak için değil” dedi.  
 
“Sonuçta sevgi kazandı, sonuçta Türkiye kazandı”
Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’ni bir şahıs devletine dönüştürmek isteyenlere karşı büyük bir demokrasi mücadelesi yürütüldüğünü belirten Erkek; “Her şey ‘Adalet Yürüyüşü’ ile başladı. Dünya siyasi tarihine geçen büyük ‘Adalet Yürüyüşü’ gerçekleşmeseydi, belki de bugün bu sonuçları almak mümkün değildi. Referandum sürecinden bu yana çok doğru bir strateji ile siyaset ürettik. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi bir örgüt partisi olduğunu gösterdi. Gönüllüler destek verdi. Türkiye’nin her yerinden, barolardan bize katılan sevgili meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Tam 7 bin 700 avukat sahada görev yaptı. Koordinasyon Merkezimizde, okullarda sandıkların başında görev yaptı. Bu bir rekordur. 7 bin 700 avukat ve toplamda iki yüz bine yakın gönüllümüz vardı. Hepsi ile seçim çalışmalarını çok ciddi bir şekilde yürüttük. Büyük emek vardı, inanç vardı, kararlılık vardı. Sonuçta sevgi kazandı, sonuçta Türkiye kazandı. Demokrasiyi yeniden kazanacağız. Sandık bize bunu gösterdi. Sonuçlar benim açımdan çok önemli. Ben çünkü her zaman şunu söylüyorum; en mükemmel adalet vicdanlardadır. Bu toplum bize vicdanı olduğunu gösterdi. Adaleti tecelli ettirdi. İktidarın bozduğu adalet terazisini seçmen düzeltti. Bu açıdan çok önemli” dedi.
 
“İmamoğlu ikinci dönemine başlıyor, her şey çok güzel oluyor”
16 sanığın yargılandığı Gezi Davası için Silivri’de bulunduklarını belirten Milletvekili Erkek; “Bugün Silivri’deyiz. Şu anda Gezi davasının ilk duruşması görülüyor. Gezi onurlu bir toplumsal direniştir. Gezi Parkı çok önemlidir. İnsanların çevre duyarlılığı ile başlayan ve orantısız güç kullanımı ile ülkeyi yönetenlerin orantısız müdahaleleri ile büyüyen bir toplumsal direniştir gezi. Milyonlar katılmıştır. Her siyasi görüşten, her etnik kökenden, her inançtan, her mezhepten genci ile yaşlısı ile herkes geziye katıldı. Gezi yargılanabilir mi? Ancak işte yargılanıyor. Türkiye’de hukuk devletinin geldiği nokta. Bugün Gezi Davasında tutuklu yargılanan Yiğit Aksakoğlu, Osman Kavala yaşamları sivil inisiyatif ile geçmiş, STK’lara katkılar ile geçmiş. Yaşamları boyunca devletle de, Ak Partili belediyeler ile de birçok projelere imza atmış. Yaşamları boyunca hiçbir zaman şiddeti savunmamış. Her zaman demokrasi mücadelesi vermiş insanlar ancak bugün yargılanıyorlar. Tutuklular. Onlarında aileleri var, çocukları var. Giderilmesi imkansız mağduriyetlere sürükleniyorlar. Hukuk olmadığı için, adalet olmadığı için bugün yine Silivri’deyiz. Yarın yine burada, Silivri’de olacağız. Çarşamba Ankara’ya döneceğiz. 11’de MYK toplantımız var. Büyük olasılıkla Çarşamba günü seçilmiş kişi olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını alacak ve ikinci dönemine başlayacak. Aslında bu ikinci dönemi oluyor. 28 günlük birinci dönem ve şimdi ikinci dönemine başlıyor ve her şey çok güzel oluyor” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş