havadurum

Erkek "İmamoğlu kazandı mazbatasını verin"

983

 CHP Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, CHP Genel Merkezindeki çalışmalarına devam ediyor. Oyunu kullanmasının ardından Genel Merkeze geçen Milletvekili Erkek, İstanbul ve Ankara’da yaşanan süreçle ilgili hukuki yönlendirmelerde bulunuyor. Milletvekili Erkek dün CHP  Genel Merkezi’nde  süreçle ilgili basın açıklaması yaptı. AKP’ye seslenen Erkek, sayımın CHP’nin galibiyetini değiştirmeyeceğini belirterek; “12 ilçede sayımlar devam ediyor. 13 ilçedeki sonuçları görünce sonuçları etkilemeyeceğini göreceksiniz. Siz seçimlere itiraz ediyorsunuz ama itirazınızın dayanağı yok” dedi. “Ekrem İmamoğlu’na mazbatasını verin” çağrısı yapan Erkek; “CHP ve Millet İttifakı olarak Türkiye’de adalet nöbeti tutuyoruz. İstanbul’da CHP ve İYİ Parti örgütlerine ve sandıklarda adalet nöbeti tutan herkese teşekkür ederim. Her bir oy bahar çiçeğidir. Ekrem İmamoğlu kazandı. Mazbatasını verin!” dedi.

“Burada da manipülasyonlar yapılıyor” 

Anadolu Ajansı’nın (AA) Ankara’da yeniden sayım yapıldığı haberine değinen Erkek;  “Ankara’da fark 125 bin. Burada da manipülasyonlar yapılıyor. AA yine görev başında. ‘11 ilçede yeniden seçim yapıldı’ denildi. Şu an itibariyle Ankara İl Seçim Kurulunun vermiş olduğu bir karar da yok. Kamuoyunu niye yanıltıyorsunuz. Basın, yönetenler için değil yönetilenlere hizmet için vardır” dedi.

‘Kullanılan dil nedeniyle insanlar öldü’
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Kazansalar dahi bunlar topal ördek” sözlerini eleştiren Erkek; “Bizim derdimiz barış, huzur içinde çalışmak. Ağır bir ekonomik krizle karşı karşıyayız. Bizim uzlaşmaya, ortak çalışmaya ihtiyacımız var. Kullanılan dil nedeniyle insanlar seçim günü yaşamını yitirdi. Yüksek Seçim Kurulu kendi kararının arkasında durmalı. Bu süreci sağlıklı yönetmek zorundadır. Bu süreç durmalı. İlçe seçim kurulları 4 Nisan 17.00 itibariyle karar vermek zorundalar. Yarın 17.00’ ye kadar il seçim kurallarına itiraz süreci var ama gerçeğin üstünü hiçbir güç örtemez” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş