havadurum

Erkek "İnsanlar dürüst ve şeffat belediyeciliği tercih ediyorlar"

1642

 

Biga Belediyesi tarafından Nakliyeciler Sitesi ve Kamyon Garajı’nın temeli atıldı. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Biga Belediye Başkan Adayı İsmail Işık, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Biga İlçe Başkanı Atilla Diren, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Işık, İl Başkanı Güneşhan ve Milletvekili Erkek açılışta Bigalı vatandaşlara seslendiler.  Konuşmasında göreve geldiği ilk günde verdiği sözleri yerine getirmenin onurunu ve gururunu yaşadığını söyleyen Başkan Işık; “Biz göreve geldiğimizde kendimize üç önemli görev belirledik. Bunlar, temiz bir Biga, eğitimine katkı verilmiş bir Biga ve ekonomisine, esnafına destek olunmuş bir Biga’ydı. Şu anda bunları gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Biga’nın ekonomik güce sahip olan, üretimin olduğu bir ilçe olduğunu ifade eden İl Başkanı Güneşhan; “Beş yıldan beri Biga’da birçok hizmete imza atmış Belediye Başkanımız İsmail Işık’ı anlatmaya gerek yok. Kendisi Biga’yı bölgenin parlayan yıldızı haline getirmiştir” dedi. Türkiye’de insanların CHP’li Belediyelerin yönettiği kentlerde yaşamayı daha çok tercih ettiklerini belirten Milletvekili Erkek; “Çünkü oralarda sosyal belediyecilik anlayışı var. Halkçı, dürüst ve şeffaf belediyecilik var. Onun için gerçekten değmez. Bu kadar gönül kırmaya değmez” dedi. 

 
“Biga esnafının kazanması için çaba gösterdik”
Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı CHP Biga Belediye Başkan Adayı İsmail Işık; “Sizlerin destekleriyle bu tesisi Nakliyeci ve Kamyoncu esnafımıza çok kısa zamanda kazandıracağız. Herkesin bildiği gibi kamyoncu bir ailenin çocuğuyum. 10 yaşından bu yana bu işler ile iştigal olduk. Dolayısıyla bu sektörde yaşanan sorunları ve ihtiyaçları bilen demiyorum, yaşayan kardeşlerinizden birisiyim. Biga’nın bu tesise ihtiyacı vardı. Şu anda üzerinde bulunduğumuz alan sadece nakliyecilik yapan şirket ve kooperatiflerimiz tarafından kullanılacak bir alandır. Bu alanda 18 ofise çıkma imkânı olacak şekilde tasarlandı. Aktif olarak nakliyecilik yapan 12 şirket var. Fakat yüzde 50 artma potansiyeli olan bir sektör ve ilçemizin büyümesine, gelişmesine, kalkınmasına paralel olarak yüzde 50 fazlası olarak planlanmıştır. Benim sol tarafımda sizin sağ tarafınızda gördüğünüz binanın yerine de 2’nci Sanayi esnafımızın istekleri doğrultusunda bir camii inşaatını gerçekleştireceğiz. O da sanayi esnafımızın bir isteğiydi. Biz göreve geldiğimizde kendimize üç önemli görev belirledik. Bunlar;  temiz bir Biga, eğitimine katkı verilmiş bir Biga ve ekonomisine, esnafına destek olunmuş bir Biga’ydı. Şu anda bunları gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Esnafımıza her zaman destek olduk. Yapmış olduğumuz etkinliklerle daha fazla iş yapmalarını sağlamak için alışveriş günlerini tertip ettik. Çarşı merkezimizi bir açık hava alışveriş merkezi şeklinde düzenleyerek, esnafın daha rahat ve vatandaşın da daha nezih bir ortamda alışveriş yapmalarına imkân sağladık. Temizlikle ilgili zaten Biga dışarıdan gelenlerin de özellikle dikkatini çeken bir noktaya geldi. Nasıl bu kadar temiz olabilir diyorlar. Bunları gerçekleştirebilmenin huzurunu yaşıyoruz” dedi. 
 
“Biga sadece bölgenin değil Türkiye’nin önemli yerleşim bölgelerinden biridir”
CHP Çanakkale İl Başkanı Güneşhan ise; “Burada Nakliyeciler Sitesi ve Kamyon Garajı’nın temel atma töreninde sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşulları uzun uzadıya anlatmak istemiyorum. Bu durumu bire bir yaşayanlar sizler zaten farkındasınız. Biga sadece bölgenin değil Türkiye’nin önemli yerleşim bölgelerinden biridir. Çünkü ekonomik güce sahip olan, üretimin olduğu bir ilçemizdir. Beş yıldan beri Biga’da birçok hizmete imza atmış Belediye Başkanımız İsmail Işık’ı anlatmaya gerek yok. Kendisi Biga’yı bölgenin parlayan yıldızı haline getirmiştir. Özellikle alt yapı, sosyal ve kültürel faaliyetleri ile önemli işler yapan belediye başkanımız bugün de Nakliyeciler Sitesi ve Kamyon Garajı ile önemli bir hizmetin daha temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Bu tesisin açılışı da inşallah başkanımıza nasip olacaktır. Tesisimizin esnaf arkadaşlarımıza ve Biga’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyor sizleri içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” dedi. 
 
“İnsanlar CHP’li Belediyelerin yönettiği kentlerde yaşamayı istiyorlar”
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek:“Memleket işi gönül işiyse, belediyecilik gönül işiyse gerçekten biliyorsunuz öyle yazıyorlar her yere, o zaman gönül kırmamak lazım. Oy uğruna, birkaç belediye fazla kazanmak uğruna gönülleri yıkmamak lazım. Biz, yerel seçimlere gidiyoruz. Belediye Başkanlarımızı seçeceğiz. Meclis üyelerini seçeceğiz. Biga’da da, Aydın’da da, Tekirdağ’da da çok şükür bir beka sorunumuz yok. Aksine oralarda çağdaş kentleşme var. Bugün Türkiye’de insanlar CHP’li Belediyelerin yönettiği kentlerde yaşamayı daha çok tercih ediyorlar. Çünkü oralarda sosyal belediyecilik anlayışı var. Halkçı, dürüst ve şeffaf belediyecilik var. Onun için gerçekten değmez. Bu kadar gönül kırmaya değmez. Biga’da çok başarılı bir belediye başkanımız var. Sizlerin huzurunda Sayın İsmail Işık’a içten teşekkür ediyorum. Biz daha çok başka yerlerde çalışıyoruz. Biga’da çok şükür bir sorun yok. Saha çalışmaları yaptırıyoruz her yerde. Ben inanıyorum ki Biga halkının takdiri ve teveccühü ile İsmail Işık Biga’da hizmetlerine devam edecektir.Son bir yılda tarihimizde bir ilk gerçekleşti. Son bir yılda 1 milyondan fazla kişi işini kaybetti. Gerçek işsiz sayımız 8 milyondur. Bu çok ciddi bir sorun. Ve maalesef işsizlik büyüyecek gibi duruyor. İnşallah yanılırız. Bu yıl 82 milyon olarak 2019 yılında ödeyeceğimiz faiz 117 milyar lira. Bugün ülkemiz, borçlarının faizini ödemek için borç arıyor. Yılın ilk iki ayında ödediğimiz faiz 4.2 milyar dolar. Bu yalnızca faiz, anapara değil. Biz niye bu kadar yüksek faiz ödüyoruz? Neden bu kadar borçlandık? Niye üretemiyoruz? Bizim bir dönüşüm stratejimiz var. Biz diyoruz ki üretim. Yalnızca tarlada, sanayide değil. Üniversitelerde de bilgi üreteceğiz. Sanat üreteceğiz. Her alanda üreteceğiz. Biga’da niçin bereket var?  Biga’da niçin huzur ve kardeşlik var? Biga çok önemli bir nokta. Çünkü üreten bir kenttir” ifadelerini kullandı. 
(Zeynel Yöner)
Paylaş