havadurum

Erkek "Millet İttifakı'nın adayı 13'üncü cumhurbaşkanı olacak"

862
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Örgütü, birlik ve beraberlik yemeği ve rozet takma töreninde bir araya geldi. Dayanışma gecesine, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerinde destek vermek için katıldı. İl ve merkez ilçe yönetimi ve partililerin katıldığı yemekte, açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, "İktidarın bizlerden çaldığı haysiyeti, hürriyeti, istikbali yorulmadan üreterek, çalışarak yeniden kazanacağız" dedi. İl Başkanı Metin Ural ise, "Biz iktidara hazır, geliyor gelmekte olan. 3 ay önce 7 lira olan akaryakıtın bugün ki fiyatı, ülkenin nereden nereye geldiğini, bu ülkeyi yönetenlerin ise ülkeyi nereden nereye götürdüğünün gösteriyor. Ülke Bizden umut bekliyorlar. Bizden umut bekleyenlerle beraber umut olacağız, tarih olacağız" sözlerine yer verdi. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, "Sayın Cumhurbaşkanı son dönemde ne olursa Cumhuriyet Halk Partisi`nden biliyor. Cumhuriyet Halk Partisi, köklerini Kuvayi Milliye`den alıyor. Parlamenter güçlerin bizlere yapacağı saldırılara karşı, bir adım geriye atmayacağız." İfadelerine yer verdi.
"Ülkemiz, demokrasiyi kaybetti"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, partiye yeni üye olan vatandaşları tebrik ederek konuşmasına başladı. Erkek," Tüzüğümüzde de yazdığı gibi Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği, onurlu bir toplum hizmetidir. Sizlerle birlikte çok önemli bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesi veriyoruz. Ülkemiz, demokrasiyi kaybetti. 16 Nisan 2011 tarihinde, darbeye teşebbüsü, `Allah`ın hükmü` olarak kabul eden bir iktidar, kötü niyetli, suiistimalci bir anayasa değişikliğiyle, anayasayı araç olarak kullanarak, tek adam sistemini inşa etmeye başladı. 85 milyon, freni patlamış kamyon gibi uçuruma sürükleniyoruz" sözlerine yer verdi.
"CHP, büyük bir demokrasi mücadelesi veriyor"
Milletvekili Erkek, cumhurbaşkanlığı ve parti genel başkanlığı sistemine karşı olduklarını dile getirerek, "Tarihi 1947 CHP Kurultayı`nda çok partili hayata geçildikten sonra cumhurbaşkanlığı ile parti genel başkanlığının birlikte yürütülmemesi gerektiğini günlerce tartışıldı. O dönemde İsmet İnönü Cumhurbaşkanı olduğu için, partiyi yönetmek üzere tüm yetki ve sorumluluklarla beraber bir genel başkan vekili seçti. 1947 yılında bu kararı alan CHP, 2022 yılında partili cumhurbaşkanlığı sistemine karşı, parti devlet birleşmesine karşı, büyük bir demokrasi mücadelesi veriyor. Bunu tüm siyasi parti ve demokratlarla birlikte gerçekleştiriyor" dedi.
Erkek, gençlere seslendi
Genç partililere seslenen CHP`li Erkek, "Genç arkadaşlarıma bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Partimizin tarihini, Türkiye Cumhuriyeti`nin yakın siyasi tarihini mutlaka okuyun. Cumhuriyetimizin kurucusu, kurucu genel başkanımız, değişmez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün vurguladığı gibi `Türkiye Cumhuriyeti asla ve asla bir şahıs devleti olmamalıdır ve olmayacaktır.` Bütün mücadelemiz bunun için" ifadelerine yer verdi. 
"İkinci yüzyıla çağrı beyannamesini yol haritamız oldu"
CHP`nin 2020 tarihinde gerçekleşen 37`inci Olağan Kurultayı`nı hatırlatan Erkek, "13 madden oluşan ikinci yüzyıla çağrı beyannamesini oy birliği ile kabul ettik ve bizim rehberimiz oldu, yol haritamız oldu. CHP`nin vizyon belgesi oldu. Birinci maddesi, demokratik hukuk devleti için güçlendirilmiş parlamenter sistem, bağımsız ve tarafsız yargı maddesidir. Bu beyanname doğrultusunda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürdük. Türkiye`de toplumun önemli bir bölümü temsil eden 6 siyasi parti olarak, 28 Şubat tarihinde Ankara`da genel başkanlarımızın imzasıyla kabul ettik ve sağlıklı bir temel attık. Muhalefet olarak şuanda kurmuş olduğumuz 5 komisyon çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
"CHP Çanakkale dinamik ve güçlü bir örgüttür"
Erkek, seçimlere kadar olan süreçte her partilinin dikkatli ve stratejik çalışmasının önemine değinen Erkek, "Hepimize düşen görev, iktidara giden yolda, çok çalışarak bir tuğla da bizim koymamız. CHP merkez ilçe örgütü 6 binin üzerinde üyesiyle, il örgütümüz 15 binin üzerinde üyesiyle son derece dinamik ve güçlü bir örgüttür. Artık daha güçlüyüz. Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan tüm siyasi partilerle birlikte yaşıyoruz. Bu mücadeleyi kararlıkla sürdüreceğiz. Hepimize düşen gören; herkese parti politikalarını çok iyi anlatmak" sözlerine yer verdi.
"Çanakkale`de açık ara birinci partiyiz"
Erkek genç seçmenlere işaret ederek, "Seçim, 18 Haziran 2023 tarihinde olursa 7 buçuk milyon genç ilk kez oy kullanacak. 15-30 yaş arası 21 milyon genç var. Sizlerden en büyük istirhamımım ev kadınlarına ve gençlere mutlaka dokunmaya devam edin. Merkez ilçe ve tüm ilçelerimiz öbek örgütlenmesine çok önem verin. Çanakkale`de açık ara birinci partiyiz. Bu bizim için yeterli olmamalı. Daha çok çalışmalıyız. Göreceksiniz, ilk seçimde Türkiye rahat bir nefes alacak. Başarıya inandık. Üyemizden genel başkanımıza kadar, üzerimizdeki tüm baskılara rağmen, belediye başkanlarımıza yöneltilen haksız hukuksuz soruşturmalara rağmen, baskılara, il başkanlarımıza ve parti yöneticilerimize yönelik tüm soruşturma ve davalara rağmen, adalet mücadelesinden bir milim dahi geri adım atmayacağız. 
Demokrasi mücadelesinde bir bedel ödenecekse, ki ödenecek; onu da genel başkanımız ve milletvekilleri olarak bizler ödeyeceğiz. Biz buna hazırız. CHP kurulduğu günden bugüne, 100 yıllık tarihi boyunca en temel görevi; bu topraklara demokrasiyi yerleştirmek olmuştur. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken hep birlikte cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız" sözlerine yer verdi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş