havadurum

Erkek "Özgürlük gelince 'iş, ekmek aş' da gelecek"

367
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında Kuzey Irak`ta şehit düşen askerlere rahmet dileyerek başlayan Milletvekili Erkek, hükümetin şehit aileleri ve malul gazi ve aileleri için gerekenleri tam olarak yapamadığını belirterek CHP olarak yapacaklarını sıraladı. Son dönemde sosyal medya üzerinden hükümet yetkililerine dair yapılan iddialar üzerinde açıklamalarda bulunan Erkek, "Siyaseti kirletenler maalesef yargı önünde hesap vermiyor" dedi. Milyonlarca ailenin açlık sınırı altında yaşadığını belirten Erkek; "Milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşarken insanlar intihara sürüklenirken uçan saraylarda, yazlık saraylarda, kışlık saraylarda yaşayanlar bırakın utanmayı maalesef büyük bir sorumsuzlukla hareket etmeye devam ediyorlar" ifadelerini kullandı. İlk seçimlerde iktidara geleceklerini ifade eden Milletvekili Erkek;" Cumhuriyet Halk Partisi olarak aklın ve bilimin ışığında aydınlık güzel günlere hep birlikte, milletimizle birlikte yürüyeceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın bu adaletsiz düzeni mutlaka ve mutlaka değiştireceğiz" dedi. 
 
"Şehit aileleri ve malul gazi ve aileleri için gerekenler yapılmıyor"
Konuşmasında Kuzey Irak`ta şehit düşen askerlere rahmet dileyerek başlayan Milletvekili Erkek, hükümetin şehit aileleri ve malul gazi ve aileleri için gerekenleri tam olarak yapamadığını belirterek; "Ama biz yapacağız. Birkaç örnek vermek istiyorum. Örneğin şehit ailelerimiz, malul gazi ve ailelerimiz aynı milletvekilleri gibi, bizler gibi özel ve kamu hastanelerinin tamamından koşulsuz, ücretsiz faydalanacaklar. Bizler milletvekilleri nasıl faydalanıyorsa şehit ailelerimiz, malul gazi ve ailelerimiz de o şekilde sağlık hizmetinden faydalanacaklar. Yine şehit ailelerimiz ve malul gazilere tanınan istihdam hakkı var. Ama bu hak sayı kısıtlamalarıyla karşı karşıya kalıyor. Bunu da kaldıracağız. Şehit anne ve babalarına asgari ücretin yarı oranında maaş veriliyor. Neden yarı oranında, niçin? Asgari ücret oranında ayrı ayrı bu maaşlar verilecek. 18 Mart Şehitler gününde şehit yakınlarına, 19 Eylül Gaziler Gününde malul gazilere birer maaş ikramiye vereceğiz. Bunu sağlayacağız. Eğitimde de şehit çocuklarımız, malul gazi ve çocuklarımızın yurtiçi ve yurtdışında her seviyedeki eğitimleri desteklenecek ve ilgili kurumlarca ücretleri karşılanacak. Onlarında en iyi eğitimi almaya hakkı var. Evleri olmayan şehit ailelerimiz, malul gazilerimiz var. Onlar için bir defaya mahsus olmak üzere TOKİ tarafından bedelsiz konut verilecek" dedi. 
 
"Siyaseti kirletenler maalesef yargı önünde hesap vermiyor"
"Siyaseti kirletenler maalesef yargı önünde hesap vermiyor" ifadelerini kullanan Erkek; "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun 24 Mayıs tarihinde televizyonlarda milletin huzurunda bir siyasetçinin mafyadan her ay düzenli 10 bin dolar rüşvet aldığını söyledi. Ne kadar kirli bir siyaset. 24 Mayıs`ta televizyonlarda bir İçişleri Bakanı bunu söylüyor, bugün itibariyle 65 gün oldu hala Cumhuriyet Başsavcılığına İçişleri Bakanı mafyadan düzenli para alan siyasetçinin ismini vermedi. Bu ne anlama geliyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan`la birlikte, çünkü İçişleri Bakanı ona bağlı, İçişleri Bakanı yüz kızartıcı bir suçun, kirli bir suçun üzerini örtüyor bilerek ve isteyerek. Niçin örtüyorlar? Herhalde çok yakınlarında bir isim bu. Cumhuriyet savcıları da soramıyor, bu ismi bildirin diyemiyor veya adı geçen isim hakkında herhangi bir soruşturma açamıyor. Çünkü yargıda, Cumhuriyet Savcıları da maalesef vesayet altında" dedi. 
 
"Korkmaz, aklanması için 10 milyon avroyu kimlere verecekti?"
"Yine Sezgin Baran Korkmaz, aklanması için 10 milyon avroyu kimlere verecekti?" sorusunu yönelten Erkek; "Bunu telefon kayıtlarında bütün Türkiye dinledi. 10 milyon avro. Herhalde eski parayla 100 trilyon yapıyor. Büyük bir para. Aklanması karşılığında kimlere verilecekti? Cumhuriyet Savcıları bunları niye sormuyor, niye soruşturmuyor? Bunların ucu nereye dayanıyor? Cumhuriyet Savcılarını da bir kez daha görev davet ediyoruz. 128 milyar dolar nerede? 128 milyar dolar, Merkez Bankasındaki 128 milyar dolar yani milletin parası hangi tarihlerde, hangi kurdan, hangi yöntemle kimlere satıldı? Bu soruların da hala cevabı yok" dedi. 
 
"Milyonlarca aile açlık sınırı altında"
Milyonlarca ailenin açlık sınırının altında yaşadığını belirten Erkek; "Adalet olmadığı için. Asgari ücret net 2 bin 825 lira, açlık sınırı aylık 3 bin 500 lira. Ve bizim çalışanlarımızın yüzde 50`ye yakını asgari ücretle çalışıyor. Bu ne anlama geliyor? Milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşıyor. Bu mudur adalet? Adalet, liyakat, hakkaniyet, bir kişinin 4 maaş alması mıdır? Yoksa 4 kişinin birer maaş alması mıdır? Üniversite mezunu gençlerimiz işsizlik sebebiyle intihar ederken saray ve çevresi 2 maaş, 3 maaş, 4 maaş almaya devam ediyor. Halbuki utanmaları gerekir. Milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşarken insanlar intihara sürüklenirken uçan saraylarda, yazlık saraylarda, kışlık saraylarda yaşayanlar bırakın utanmayı maalesef büyük bir sorumsuzlukla hareket etmeye devam ediyorlar" dedi.
 
"128 milyar dolar nerede?"
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm haklı ve meşru sorularımızı sormaya devam edeceğiz. Mafyadan düzenli rüşvet alan siyasetçi kim? Sezgin Baran Korkmaz aklanması için kimlere para verecekti? 128 milyar dolar nerede? FETÖ`nün siyasi ayağı nerede? Mafyanın siyasi ayağı nerede? Tüm bu sorular haklı bir şekilde sorulmaya devam edecek ve bir gün gelecek göreceksiniz bir Cumhuriyet Savcısı çıkacak ilgilileri çağıracak ve bu soruları soracak, gerekli soruşturmaları mutlaka yapacak. Siyaset bu kirlenmeyi hak etmiyor. Siyaset bu değil değerli basın mensupları. Siyaset bir zenginleşme aracı da değil. Siyaseti bu kirlilikten mutlaka ve mutlaka kurtaracağız. Onun için Cumhuriyet Halk Partisi olarak ne diyoruz? İlk seçimde iktidar olacağız, millet ittifakı olarak iktidar olacağız ve ilk yapacağımız iş siyasi ahlak yasasını mutlaka ve mutlaka çıkartacağız" dedi.
 
"Türkiye`yi bugün yöneten zihniyet Türkiye`yi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıramaz"
Erkek son olarak; "Türkiye`yi bugün yöneten zihniyet Türkiye`yi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıramaz. Bugün yeniden Kadın Voleybol Milli Takımımızı büyük bir saygıyla selamlamak istiyorum. Yine Busenaz Sürmeneli`yi olimpiyatlarda mücadele eden, yine Urfa`lı Merve`yi bir kez daha saygıyla selamlamak istiyorum. Bugün maalesef ülkemizde spor yapan kadınların şortlarından rahatsız olan, onlara dil uzatan karanlık bir zihniyetle karşı karşıyayız. Ama bu zihniyetin kazanmasına Türkiye asla ve asla müsaade etmeyecektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak etkinliği, inancı, mezhebi, görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. 84 milyon barış içerisinde, huzur içerisinde kardeşçe hep birlikte yaşayacağız. Bizde tüm dostlarımızla, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanan milyonlarla ilk seçimde iktidar olacağız. Önce vatandaşımızın, esnafımızın, çiftçimizin, emeklimizin ağırlaşan sorunlarını çözeceğiz. Sonra büyük bir toplumsal uzlaşmayla demokratik hukuk devleti için güçlendirilmiş parlamenter sistemi bağımsız ve tarafsız yargıyı tesis edeceğiz. 84 milyonu tüm bireylerin yaşamının önündeki engelleri kaldıracağız. Tüm hak ve özgürlükleri güvence altına alacağız. Çünkü özgürlük geldiği zaman ekonomik büyüme de gelecek. Aş, iş, ekmek de gelecek. Bunu çok çok iyi biliyoruz. Ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak aklın ve bilimin ışığında aydınlık güzel günlere hep birlikte, milletimizle birlikte yürüyeceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın bu adaletsiz düzeni mutlaka ve mutlaka değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.
(Haber Merkezi) 
Paylaş