havadurum

Erkek "Tüm sorunlar, 24 Haziran'dan sonra son bulacak"

864

 CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Adayı Av. Muharrem Erkek, 24 Haziran seçimleri kapsamında çalışmalarına devam etti. Çanakkale Merkez’de düzenlediği seçim çalışmalarının ardından Ayvacık’a giden Erkek, Çamköylü vatandaşların düzenlediği iftar programına katıldı. Milletvekili adayı Erkek’in ziyaretlerine CHP 4’üncü Sıra Çanakkale Milletvekili adayı Songül Şentürklü ve Ayvacık İlçe Başkanı Mesut Bayram katıldı. İlçede depremin vurduğu Yukarıköy ve Naldöken Köyü’ne de ziyarette bulunan Erkek, hemşerilerine seslendi. Erkek, depremde hasar gören vatandaşlara iktidar yetkilileri tarafından vaatler verildiğini fakat bu vaatlerin yerine getirilmediğini söyledi. Depremde evleri hasar gören vatandaşların ekonomik sorunlarına da değinen Erkek; “Geçtiğimiz yıl depremle sarsılan Ayvacık’ta büyük yaralar açıldı. İktidar temsilcileri buraya gelerek büyük büyük vaatlerde bulundu. Sonuç? Hüsran. Köylerimiz üvey evlat mı? Ayvacık neden kaderine terk ediliyor? Tüm bunlarla birlikte, ekonomi dibe vurmuş durumda. Zaten sıkıntılı bir süreçten geçen hemşerilerimiz, ekonomik sorunlar da yaşıyor. Buna çözüm bulması gerekenler ne yapıyor? İşte tüm bu sorunlar 24 Haziran seçimlerinden sonra son bulacak.

 
“Toprağın bereketini artırmak, sofralara huzur getirmek için artık ‘Tamam’”
Asgari ücretin 2 bin 200, emekli maaşının bin 500, ve çiftçiye verilecek mazotun da 3 lira olacağını söyleyen Erkek; “Huzur içinde, adaletin, hakça bölüşümün olduğu, eğitimin yapboza dönmediği, çiftçimizin, emeklimizin, çalışanımızın rahatça geçindiği, gençlerimizin geleceğe umutla baktığı bir düzeni kurmak için millet için geliyoruz. Toprağın bereketini artırmak, sofralara huzur getirmek için artık TAMAM. Asgari ücret net 2 bin 200 lira seviyesine çıkarılacak ve asgari ücretten vergi alınmayacak. En düşük emekli aylığı 1500 lira olacak ve emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Çiftçinin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Böylece mazotun litresini çiftçiye 3 TL’den vereceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerini sileceğiz” dedi. 
 
“Biz mazlumdan yanayız, halktan yanayız”
Düzenlediği Ayvacık ziyaretlerinde CHP’nin seçim vaatlerini sıralayan Erkek; “Köylerde ve tarımsal sulamada su kullanımına destek sağlayacak, şebeke, sondaj ve boru maliyetlerini merkezi bütçeden karşılayacağız. İhtiyaç olan bölgelerde kapatılan köy okullarını yeniden açacağız. Zorunlu haller dışında taşımalı eğitim uygulamasına son vereceğiz. Bunların hiçbirisi hayal değil. Daha önce biliyorsunuz, bizim asgari ücret, emekliye ikramiye gibi seçim vaatlerimiz için AK Partiler ‘kaynak nerede’ diyordu. Sonra ne oldu, vaatlerimizi kopyaladı ve kısmen uyguladı. Demek ki oluyormuş. Ama merak etmeyin, 24 Haziran’dan sonra bu vaatleri bizzat biz uygulayacağız. Unutulmasın ki siyaset bir tercih işidir. Tercihin halktan yana mı, yandaştan yana mı? Mazlumun yanında mı duracaksın, yoksa zalim mi olacaksın. Biz mazlumdan yanayız, halktan yanayız. Millet için geliyoruz” dedi.
(Şenol Güven)
Paylaş