havadurum

Erkek ve Ceylan "Çanakkale'de, 'sosyal belediyecilik' anlayışı devam edecektir"

613

 Yerel seçim tarihinin belli olmasının ardından aday belirleme sürecine hızlı bir şekilde başlayan CHP, son olarak 12 Ocak’ta gerçekleştirdiği temayül yoklaması ile İl Genel ve Belediye Meclis üyesi adaylarını da belirlemiş oldu. CHP, Çanakkale’de temayül yoklaması ile belirlediği adaylarla yerel seçim çalışmalarına başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, tamamlanan aday belirleme sürecini ve yerel seçimlere dair görüşlerini gazetemiz Çanakkale OLAY’la paylaştılar. Adayların tüm üyelerin katılımı ile yapılan eğilim yoklaması ise belirlendiğini ifade eden Milletvekili Erkek; “Çanakkale her zaman olduğu gibi Türkiye`ye örnek oldu” dedi.  Yerel seçimlerde her zaman olduğu gibi ciddi bir başarıya imza atacaklarını ifade eden Erkek; “Bunu hep birlikte, Çanakkale halkının takdiri ve teveccühü ile birlikte yapacağız” dedi. CHP’li belediye başkanlarının, halka her kuruşun hesabını veren ve kentte yaşayan her canlı için özel çalışmalar yapan başkanlar olduğunu dile getiren Erkek;  “Sosyal belediyecilik anlayışı Çanakkale`de, Çanakkale halkının takdiri ile devam edecektir diye inanıyorum” dedi. CHP’nin eğilim yoklaması ile son derce demokratik bir tutumla adaylarını belirlediğini ifade eden Milletvekili Ceylan ise; “Demokratik yöntemlerle belirlediğimiz adaylarımız ile yerel seçimlerde en iyi neticeyi almak için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. İktidar karşısında en ciddi alternatifin CHP olduğunu belirten Ceylan; “Doğru adaylarla, doğru belediyeleri alacağımızı düşünüyorum” dedi. 

 
“Yerel seçimlerde, her zaman olduğu gibi ciddi bir başarıya imza atacağız”
Çanakkale’nin her zaman olduğu gibi Türkiye`ye örnek olduğunu belirten Milletvekili Erkek; “Belediye başkanlık adaylığında, il genel meclisi ve belediye meclis üyelik adaylığında, tüm üyelerimizin katılımıyla eğilim yoklaması yaptık. Bu çok önemlidir. Burada ben, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizde bu konularda hep destek olduk. Onun için yerel seçimlerde, her zaman olduğu gibi ciddi bir başarıya imza atacağız. Bunu hep birlikte, Çanakkale halkının takdiri ve teveccühü ile birlikte yapacağız. Çünkü Çanakkale, gerçekten özgürlüklerin kenti, çok çağdaş bir kent, Cumhuriyete, demokrasiye son derece bağlı bir kent. Ülkemizin batıya bakan aydınlık yüzü. Onun için önümüzdeki dönemde, şeffaf belediyecilik, katılımcı belediyecilik, halkçı belediyecilik Çanakkale`de devam edecek” dedi.
 
“Sosyal belediyecilik anlayışı, Çanakkale halkının takdiri ile deva edecek”
Sosyal belediyecilik anlayışının Çanakkale halkının takdiri ile devam edeceğini belirten Erkek; “Bizim belediye başkanlarımız, harcadığımız her kuruşun hesabını halka veren belediye başkanlarıdır. Bizim belediye başkanlarımız, kendisine oy versin vermesin, kentteki tüm hemşerilerini kucaklayan belediye başkanlarıdır. Bizim başkanlarımızı, kentteki çocuklar için, yaşlılar için, dezavantajlı gruplar ve kentte yaşayan tüm canlılar için özel çalışmalar yapan belediye başkanlarıdır. Çanakkale’de bunu çok iyi biliyor. Onun için bu yönetim anlayışı, sosyal belediyecilik anlayışı, Çanakkale`de, Çanakkale halkının takdiri ile devam edecektir diye inanıyorum. Çanakkale’de tam bir yerel demokrasi örneği sergiledik. Örneğin bütün ilçelerde bütün ilçelerde, merkez ilçede dahil sandık konuldu. Birden fazla adayı olan tüm yerlerde belediye başkan adaylığı için eğilim yoklaması yaptık. Onun için tabanımızda, örgütümüzde şu anda son derece dinamik bir şekilde, halkla bütünleşerek seçimlere hazırlanıyor” dedi.
  
“Doğru adaylarla belediyeleri alacağız”
CHP’nin son derece demokratik bir şekilde adaylarını belirlediğini ifade eden Milletvekili Ceylan; “Adaylarımızı bize yakışan ve diğer partilere örnek olacak şekilde ön seçimle belirledik. Demokratik yöntemlerle belirlediğimiz adaylarımız ile yerel seçimlerde en iyi neticeyi almak için mücadele edeceğiz. Şu anda ekonomik kriz söz konusu, iyi yönetilemeyen bir Türkiye var. Bunun için iktidarın karşısında en ciddi alternatifin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde, yaptıkları hizmetlerle bunu kanıtlıyorlar. Vatandaşa, daha çok özgürlük, daha çok refah, daha çok ekonomik iş imkanı vaat ediyorlar. Hem Çanakkale’de, hem Türkiye’de seçimleri, iyi sonuçlar alarak tamamlayacağımızı tahmin ediyorum. Ardından da genel seçimlere odaklanacağız. Şu anda Ankara adayımız açıklanacak. Ankara’da da coşkulu ve heyecanlı bir hava var. Her şey güzel gidiyor. Aynı şey Çanakkale içinde geçerli. Doğru adaylarla, doğru belediyeleri alacağımızı düşünüyorum” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş