havadurum

Erken seçim sinyali!

1017

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün partisinin Grup Toplantısı’nda erken seçim çağrısı yaparak 26 Ağustos tarihini gösterdi. Çağrının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Bahçeli ile görüşme yapacağı açıklamasında bulundu. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve İyi Parti İl Başkanı İrfan Dehmen erken seçim açıklamaları ile ilgili görüşlerini paylaştılar.  CHP İl Başkanı Güneşhan, parti olarak daha öncede erken seçime hazır olduklarını belirttiklerini ifade ederek, hükümetin ülkenin gidişatından dolayı erken seçime gitmek zorunda kaldığını söyledi. Kendileri için önemli olanın seçimin demokratik ve şeffaf bir şekilde yapılması olduğunu dile getiren Güneşhan; “Hiçbir zaman sandıktan kaçmış olan bir parti değiliz. Yeter ki seçimde herkesin içine sindirebileceği adil bir yarış olsun. Sandık güvenliği gerektiği şekilde sağlansın. Demokratik bir şekilde, şeffaf yapılan her türlü seçimin yanındayız” dedi. İyi Parti il Başkanı Dehmen’de erken seçimle ilgili görüşlerini paylaştı. MHP Lideri Bahçeli’nin erken seçim açıklamasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşme açıklamasını ‘danışıklı dövüş’ olarak değerlendiren Dehmen, hükümetin büyük bir çöküş yaşamadan önce seçime gitme kaygısında olduğunu belirtti.  Erken seçimi beklediklerini ifade eden Dehmen; “Bizim açımızdan güzel günler öne çekilmiş oldu” dedi.

 
“Şeffaf yapılan her türlü seçime hazırız”
Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı süreç nedeni ile erken seçim kararını hükümet tarafından alındığını belirten CHP İl Başkanı Güneşhan; “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçime gidilmesine yönelik bir açıklaması oldu. Biz, açık bir şekilde söylüyorduk. CHP olarak erken seçime hazırız. Hiçbir zaman sandıktan kaçmış olan bir parti değiliz. Yeter ki seçimde herkesin içine sindirebileceği adil bir yarış olsun. Sandık güvenliği gerektiği şekilde sağlansın. Demokratik bir şekilde, şeffaf yapılan her türlü seçimin yanındayız. Önümüzdeki süreçte erken seçim yapmalarının nedenini hepimiz çok iyi biliyoruz. Hükümetin ve ülkenin gidişatı çok sıkıntılı ve sorunlu. Büyük sorun ve problemler yaşıyoruz. AKP’nin ve onunla beraber hareket eden diğer siyasi partilerin oyları düşmekte. Onlarda daha fazla düşmeden ‘acaba nasıl kurtulabiliriz’ diye erken seçim yapmak istiyorlar. Dediğim gibi CHP olarak yapılacak olan erken seçime hazırız.
 
“Sarayın sözcüsüne açıklama yaptırdılar”
Erken seçimi bekledikleri bir durum olarak değerlendiren Dehmen;  “Genel Başkanımız Meral Akşener defalarca kez, ‘15 Temmuz’da erken seçim yapılacak’ dedi. O tarih olmasın diye sarayın sözcüsüne açıklama yaptırdılar. Görüşmeye çağırma ise durumun danışıklı dövüş olduğunu gösteriyor. Ekonomiyi artık taşıyamaz hale geldiler. Büyük bir çöküş yaşamadan önce seçime gitme kaygısındalar. Bizim açımızdan güzel günler öne çekilmiş oldu. Seçime böyle bakıyoruz. Dediğim gibi erken seçimi zaten bekliyorduk bizim için güzel günler yeniden demokrasinin tesisi için tarihi erkene almış olduk” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş