havadurum

Erte "İktidara giden yolda çalışıyoruz"

867

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisi Ercan Adsız Konferans Salonunda yapıldı. Pandemi nedeniyle uzun bir aranın ardından gerçekleştirilen danışma kurulunda Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, İl Başkanı Metin Ümit Ural, Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, il ve merkez ilçe yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, partililere selamlayarak, "Merkez İlçe Kurulumuzun gündemi iktidara giden yolda çalışmalarımızın güçlendirilmesidir. Hem şehir merkezinde hem kırsalda, bize verdiğiniz emanete sonuna kadar, güvenle sahip çıktık. Emanetinizin yabana gitmedi. Önümüzde ki süreçte başarıya ulaşacağız" dedi.

"Tüm kulvarlarda ön seçimi istiyoruz"
Erte, "Merkez İlçe Kurulumuzun gündemi iktidara giden yolda çalışmalarımızın güçlendirilmesidir. CHP danışma kurulları üç ayda bir yapılması gereken süreç. Pandemi nedeniyle en son yapmış olduğumuz danışma kurulu 10 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşmişti. Bu tarihte yapmış olduğumuz danışma kurulumuz 555 üyemizin katılımıyla bu salonda yapılmıştı. Son yapmış olduğumuz danışma kurulunda, üyelerimizin çoğunluğu üye bazında ön seçim isteği ortaya çıkmıştı. Şuanda da bunu uyguluyoruz. Merkez İlçe yönetimi olarak, partimizde yapılacak her türlü değerlendirmenin üye bazında bir ön seçimde yapılmasını ve bu ön seçimin tüm kulvarda olmasının mücadelesini yapıyoruz" dedi.
"Köylerde ve kent merkezindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz"
Erte, köy ve kentte çalışmaların devam ettiğini yineleyerek, "CHP kırsalda biraz zayıf. Bu zayıflığı kendi üzerimize düşen bir görev olarak kabul ediyoruz. Göreve geldiğimizden bugüne kadar da sürekli köylerde ve kent merkezindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz bu dönemde yapmış olduğumuz çalışmaları, köy ziyaretlerimiz, köy hayırları, iftar çalışmalarına, İl Genel Meclisi üyelerimiz ve zaman zaman milletvekillerimiz, Belediye başkanımız, İl başkanımız ve tüm yönetim kurulu üyelerimizle bu çalışmaları gerçekleştirdik. Çalışmalarımız devam edecektir" diye belirtti.
 
"Balık ve balıkçıların sorunlarıyla ilgili rapor hazırladık"
CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen milletvekilleriyle birlikte Çanakkale içinde çalışmaların yapıldığını kaydeden Erte, "Milletvekillerimizle birlikte çalışmaları sürdürdük. Sinop milletvekili, ilimize gelerek balık ve balıkçıların sorunlarıyla ilgili bir dizi çalışma yaptı. Bizde, balıkçılarımızın sorunlarını araştırdık, yerinde inceledik, Sorunların değerlendirilmesi için genel merkeze bir rapor sunduk" sözlerine yer verdi.. 
"İleride yapılacak olan çalışmalara ön çalışma olacak"
Esnaf ve çiftçilerin sorunlarına dair yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Erte, "Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, esnaf ve çiftçilerin sorunları araştırılmak üzere şehrimize geldi. Burhanettin Bulut ve Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile birlikte kırsalda yapmış olduğumuz çalışmalarda; çiftçinin mazot, gübrei yem gibi konularda sıkıntılarının olduğunu tespit ettik. Çiftçiler, bırakın zarar etmeyi, artık iflas ettiklerini, tarımın yanında hayvancılığında zarar gördüğünü anlattı. Çiftçiler, bir daha hayvancılık yapmamak üzere, hayvanların kesime gönderdiğini bu sıkıntılardan başka çıkış yolu olmadığını açıkladılar. Adana milletvekilimizin tuttuğu raporlar, gelen merkeze iletilerek, ileride yapılacak olan çalışmalara ön çalışma olacak diye düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi..
 
"Önümüzde ki süreçte başarıya ulaşacağız"
Erte son olarak, "Merkez İlçe örgütünün kent merkezinde de çalışmaları sürüyor. Pandemiden çıktığımız şu günlerde artık daha yakın ilişkiler içerisinde insanlarımızla bire bir temasta bulunarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hem şehir merkezinde hem kırsalda, bize verdiğiniz emanete sonuna kadar, güvenle sahip çıktık. Emanetinizin yabana gitmedi. Önümüzde ki süreçte başarıya ulaşacağız" dedi. Açılış konuşmasının ardından CHP Merkez İlçe Danışma Kurulu Toplantısı, basına kapalı olarak devam etti.
(Damla Yeltekin)
Paylaş