havadurum

Esenler Mahalle Muhtar Adayı Sonkurt "7/24 ulaşılabilir olacağım"

1733

31 Mart yerel seçimleri nedeniyle özellikle muhtar adayları arasında kıyasıya seçim yarışı devam ediyor. Esenler Mahallesinin daha yeşil, daha ferah olmasını isteyen Muhtar adayı Gencer Sonkurt, 31 Mart seçimleri sonrasına dair görüşlerini paylaştı. Gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaretinin ardından, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Esenler Mahallesi’ndeki kadınlarla bir araya geldi. Çalışmalarına hız kazandıran, adaylığını açıkladıktan sonra vatandaşa dokunarak seçim hazırlığı yapan muhtar adayı Sonkurt, muhtar olması halinde çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar ve engellilere yönelik çalışacağını söyledi. Sonkurt; “Çalışmalarımı, özellikle çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar ve engelliler üzerine yoğunlaştırmak istiyorum. Çocuklar için okuma alanlarının genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Spor alanlarının, çocuk parklarının güvenli bir şekilde genişletilmesini istiyorum. Çocuklarımızın, sağlıklı yetiştirilmesi için, kötü yollara sapmaması için çalışmalarımıza bu yönde ağırlık vereceğiz” dedi. Muhtar adayı Sonkurt; “Ben, bir defa mahallenin caddesinde, sokağında, işletmesinde halkın yanında gönül gönüle el ele olacağım. Hiçbir zaman halktan kopuk olmayacağım. Görevime bir memur gibi, zamanında gider zamanında çıkarım. Görevlerimi hiçbir zaman aksatmayacağım. Bilgi aktarıcı, çözüm üretici bir fonksiyonel bir ilişki içerisinde olacağım. 7 gün 24 saat ulaşılabilir olacağım” dedi. 

 
 
“Çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar ve engellilere önem vereceğiz”
Esenler Mahallesi Muhtar adayı Gencer Sonkurt; “Ben, yılların vermiş olduğu idarecilikten aldığım feyizle, tecrübe ve birikimlerimi, Mahalle Muhtarlığında hayata geçirmek istiyorum. Çalışmalarımı, özellikle çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar ve engelliler üzerine yoğunlaştırmak istiyorum. Çocuklar için okuma alanlarının genişletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Spor alanlarının, çocuk parklarının güvenli bir şekilde genişletilmesini istiyorum. Çocuklarımızın, sağlıklı yetiştirilmesi için, kötü yollara sapmaması için çalışmalarımıza bu yönde ağırlık vereceğiz. Sayın Belediye Başkanımız, her mahallede bir kreş açılacağı müjdesinde bulundu. Belediye Başkanımız, taziye yeri açacağını söyledi, bunu ben de istemiştim. Bu güzel çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Amacımız, kadınlarımızın el emeği göz nuruyla yaptığı ürünleri ekonomiye kazandırmak ve kendi ekonomilerine destek olmaları sağlamaktır. Kadınlarımızın evlerinde, kendi elleriyle yaptığı ürünleri, mahallede bir alan oluşturarak halka satışının yapılmasını sağlayacağız. Dolayısıyla, yeni arkadaşlıklar, dostluklar, sosyal alanlar ve faaliyetler oluşacak” dedi. 
 

“Düzenleyeceğimiz organizasyonlarla, insanlarımız dinlenecek, nefes alacak”
Esenler Mahallesi Muhtar adayı Sonkurt; “Can dostlarımızın, Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan barınakları, oyun alanları mevcut. Fakat bunların daha da yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için çalışacağız. Özellikle sokak hayvanlarının bakımlarının sık ve düzenli yapılması için çalışacağız. Hayvanların, nerelerde gezdirileceği, nerelerde daha sağlıklı bir şekilde dolaştırılması gerektiğini Belediye Başkanımız, birçok yerde göstermiştir. Biz de bunları daha yaygın, daha net bir şekilde ortaya koyacağız.  Cevatpaşa Mahalle Muhtarlığının, durumu olmayan ailelerin çocuklarını sünnet ettiremediğinden dolayı düzenlediği bir organizasyonla, sorunu gideriyor. Eğer 31 Mart seçimlerinde, Esenler Mahalle sakinleri, beni muhtar olarak seçerlerse, o çalışmayı Esenler Mahallesi’ne getireceğim. Diğer bir taraftan da her yıl belli bir dönemde, belli bir alanda Çanakkale’nin sanatkarlarının bulunduğu bir organizasyon düzenleyeceğiz. Bu da hayatın, bir dinlenme, bir eğlence bölümü olacak. İnsanlar, yaşadığı yorucu dönemin ardından, bu tür organizasyonlarla nefes alacaklar” dedi. 
 
 
“Bilgi aktarıcı, çözüm üretici bir fonksiyonel bir ilişki içerisinde olacağım”
Muhtar adayı Sonkurt; “Her ayın uygun bir gününde halk toplantıları düzenleyeceğiz. Ben, bir defa mahallenin caddesinde, sokağında, işletmesinde halkın yanında gönül gönüle el ele olacağım. Hiçbir zaman halktan kopuk olmayacağım. Bana göre muhtar, halkla birlikte yöneten, halkla birlikte dertleşen çare üreten ve sorun üretmeyendir. Benim gözümde muhtar, mahalle sakinlerinin en küçük sorununda 24 saat kapısı çalınacak ve sorunları hakkında bilgi alınacak kişidir. O nedenle görevimi, bu şekilde yürüyeceğim. Sağlıklı, duyarlı, halkla iç içe, halkla beraber yöneteceğim. Diğer taraftan alınacak kararların o anda mahalle meclisinde bulunan kişilerle tartışılması, gençlik örgütleriyle, sivil örgütlerle bir araya gelinmesi ile çözüm önerisi getirilmesini sağlayacağız. Sorunların akılcı, bilimci, şeffaf ve sağlıklı bir şekle çözülmesini sağlayacağız. Ben, sadece kendi bilgimle değil, azalarımla, sivil toplum örgütlerinin mahalledeki temsilcileriyle ve mahalle meclisiyle bir araya gelerek ortak nokta oluşturulmasından tarafım. Görevime bir memur gibi, zamanında gider zamanında çıkarım. Görevlerimi hiçbir zaman aksatmayacağım. Bilgi aktarıcı, çözüm üretici bir fonksiyonel bir ilişki içerisinde olacağım” ifadelerini kullandı. 

 
Sonkurt, kadınları unutmadı…
Muhtar adayı Sonkurt, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Esenler Mahallesi’ndeki kadınlarla bir araya geldi. Özgürlük Parkı Aile Çay Bahçesini ziyaret eden Sonkurt, kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Kadınlar, Sonkurt’a bu ince düşüncesi nedeniyle teşekkür ettiler. Esenler Mahallesi kadınları ayrıca, Sonkurt’a muhtar adaylığının hayırlı olmasını dilerken, seçim süreci boyunca başarı dilediler. 
(Baykal Sağlam)
 
Paylaş