havadurum

Eser sahipleri sergilerini Başkan Gökhan'a anlattı

299
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan 54’üncü Uluslararası Troia Festivali kapsamında, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Madam Keti Evi’nde Sibel Bozkurt tarafından Çanakkale’nin tarihi ve geleneksel kıyafetlerinin derlendiği “Özgür Ruhlu Kadınlar” sergisini ve Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde Belgesel fotoğrafçısı Volkan Atılgan’ın fotoğraflarından oluşan “Nükleer mi Sinop mu? Oldu Canım” isimli fotoğraf sergisini gezdi. 

Etnoloji Müzesi müjdesi!
Sibel Bozkurt tarafından açılan sergi, Çanakkaleli yöresel kadınların geleneksel kıyafet ve araç gereçlerinden oluşuyor. 200 yıllık kilim ve kıyafetlerin de yer aldığı sergide, Çanakkale’de farklı kültürlerden kadınların gelinlik ve yöresel eşarpları dikkat çekiyor. Başkan Gökhan ve eşi Hale Gökhan tarafından ziyaret edilen sergide sergi sahibi Bozkurt, Başkan Gökhan’dan bu eserlerin tüm ziyaretçilere sergilenebilmesi için bir Etnoloji Müzesi açılması ricasında bulundu. Başkan Gökhan ise bu tür eserlerin değerli olduklarını ifade ederek böyle bir çalışma için yardımcı olabilecekleri sözünü verdi. 
 
Nükleer ve Sinop Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde 
Başkan Gökhan ikinci olarak, Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde Volkan Atılgan tarafından Sinop ve nükleer karşıtlığının yansıtıldığı “Nükleer mi Sinop mu? Oldu Canım” isimli fotoğraf sergisini gezdi. Daha öncede Moskova gibi kentlerde birçok derleme fotoğraf sergisinin sahibi olan Atılgan tarafından gerçekleştirilen sergiyi gezen Başkan Gökhan, Atılgan’ı Eylül ayı içerisinde eski fotoğraflardan oluşan sergisini açmak üzere davet etti.
  
Festival boyunca sürecek sergi etkinlikleri
 54.Uluslararası Troia Festivali boyunca, çeşitli sanat disiplinlerinde sergiler Çanakkalelilerin beğenisine sunuluyor. Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in Çanakkale’de çektiği fotoğraflardan oluşan “Ara Güler’in Çanakkale’si” isimli fotoğraf sergisinde şimdiye kadar hiç görmediğiniz Çanakkale fotoğraflarını görme imkânı bulacaksınız. Ara Güler’in Çanakkale’si” isimli fotoğraf sergisi Çanakkale Seramik Müzesi’nde sergileniyor. Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi’nde “54. Uluslararası Afiş Yarışması Eserleri”nin sergilendiği alan olarak Çanakkalelilere hizmet verecek. Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi’nde ise Sanatçı Volkan Atılgan’ın “Nükleer mi? Sinop’a mı? Oldu canım!” isimli eserleri sergileniyor. Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde “Kentten Çocuklara Masallar” isimli sergi yer alırken; Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nden Sibel Bozkurt’un derlediği “Özgür Ruhlu Kadınlar” eserler Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 
(Eren Aşnaz)

 

 
Paylaş