havadurum

Eski Bakan Ersümer "Yerel basın can çekişiyor"

1245

 Yaşanan ekonomik kriz ve Basın İlan Kurumu’nun (BİK) basın üzerindeki yeni uygulamalarının ardında yerel basın organları kapanma noktasına geldi. Çanakkale’den de bazı yerel gazeteler koşullar doğrultusunda daha fazla gidemeyeceklerini belirterek kapanış haberlerini duyururken, bazı gazeteciler ise durumu köşe yazılarına taşıyarak BİK’in uygulamalarını eleştirmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı M. Mustafa Ersümer sosyal medyadan yaptığı açıklamada, basınının içinde bulunduğu duruma bir an önce çare bulunması gerektiğini belirtti.  Kapatma haberi yayınlayan Hedef Gazetesinin başına gelenlerin yaşanacakların anlatımı olduğunu ifade eden Ersümer; “Umarım bu sesler duyulur acilen bu kanayan yaraya çare bulunur” dedi. FOX TV’de gazeteci İsmail Küçükkaya’nın hazırlayıp sunduğu ‘Çalar Saat’ programına bir mesaj gönderdi… Canlı yayında Bakan Ersümer’in mesajını okuyan Küçükkaya;  “Yerel basın can çekişiyor. BİK uygulamaları yerel basını yok ediyor. Çanakkale’den biliyorum, tek tek kapanıyorlar” dedi.

 
Gazetecilerden destek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer sosyal medya hesabından; “Hedef’in başına gelenler ve senin satırların, mahalli basının yaşanmış anlatımı ve hatta yaşanacakların anlatımı. Umarım bu sesler duyulur acilen bu kanayan yaraya çare bulunur. Bir kere olsun, beni destekliyor desteklemiyor, ölçüsünün dışına çıkılıp, doğru olan yapılır” mesajını paylaştı.  Ersümer’in anlatımından sonra Çanakkale’deki gazeteciler mesajlarını ileterek teşekkür ettiler. İlgililerin sessiz kaldığı soruna parmak basan Ersümer’e “Değerli Bakanım teşekkür ederim... Bu yüzlerce yerel gazetenin yaşam savaşı ve maalesef hazin sonu. Bunu da yerine getirilmesi mümkün olmayan mevzuat ve müeyyideler ile basit aritmetik hesabı bile yapmayan ilgili kurum yöneticileri yaparken, bir bir bu kabusu yaşayan meslektaşlarımızın sesini duyan yok. Duyarlılığınıza çok teşekkür ederim”… “Sayın bakanım desteğiniz bizlere moral oldu... teşekkürler” şeklinde teşekkür mesajları iletildi.
 
Ulusal medyaya taşıdı
Bakanı Ersümer konuyu ulusal medyaya taşıdı. Ersümer, FOX TV’de gazeteci İsmail Küçükkaya’nın hazırlayıp sunduğu ‘Çalar Saat’ programına bir mesaj gönderdi… “ İsmail kardeşim” diye başlayan mesajı gazeteci İsmail Küçükkaya ‘bakın Bakan ne diyor?’ diyerek aynen okudu…  Ersümer mesajında; “Yerel basın can çekişiyor. BİK uygulamaları yerel basını yok ediyor. Çanakkale’den biliyorum, tek tek kapanıyorlar” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş