havadurum

Ezine sular altında

3622

 Meteoroloji’den yapılan açıklamada; bu haftadan itibaren hava sıcaklığının azalacağı, yağmurun etkisini daha da artıracağı ifade edildi. Meteoroloji Müdürlüğüne göre, Pazartesi gününden (bugün) itibaren yağışlı havayla birlikte, Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine girileceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Pazartesi Günü, Bölgemiz üzerindeki yağışlı havaya ek olarak, balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava kütlesinin etkisine girecek. Bu sebeple, böle genelinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve akşam yerel olarak kuvvetli olmak üzere, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Rüzgârın önceleri batı, öğle saatleri sonrasında ve akşam kuzeyli yönlerden orta kuvvette, akşam kıyılarda kuvvetli (40-55km/saat) esmesi beklenmektedir. Salı Günü, bölgemizde yağış görülmeyeceği; parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir. Çarşamba günü, bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu; yerel yağmurlu olması beklenmektedir. Bölgemizde beklenen soğuk hava dalgasıyla birlikte güney ve batı kesimlerde beklenen kuvvetli sağanakların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir” dendi.

Ezine’yi sel aldı 

Son günlerde yağan yağmurlar etkisini göstermeye devam ediyor. Ezine’de yolları su basarken, iş yerleri ve araçlar olumsuz etkilendi. Yapımı devam eden yollar, yağmurla birlikte çamur deryasına dönerken, bu durum araç sürücülerini olumsuz etkiliyor. CHP Ezine İlçe Başkanı Serdar Eren ise konuyla ilgili, plansız yapılan alt yapı çalışmalarını gündeme getirdi. Eren, açıklamada; “Plansız yapılan alt yapı çalışmaları sonucu ilçemiz her tarafında ulaşım ve bataklık sorunuyla karşıkarşıyadır. Vatandaşlarımız perişan durumda Esnafımız mağdurdur. Başta sorumlular olmak üzere Belediye meclis üyelerimiz siyasi partiler muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları görev ve sorumlulukları gereği konu tartışılıp, acilen bir Kriz masası oluşturulup çok çabuk çözüm üretilmelidir” dedi.
 
Köy yollarının görüntüsü bataklığı andırıyor
Çınarlı Köyü ve Dardanos yerleşkesinde de durum farklı sayılmaz. Çınarlı Köyü girişlerinde ve çıkışlarında vatandaşların zor anlar yaşadığı görüldü. Köy yolları Çamurla kaplandı. Adeta bataklığı andıran yollarda araçlar zor anlar yaşadı. Biçimsiz yolların çamurla kaplanması dolayısıyla, hem vatandaşlar hem de araba sahipleri bu durumdan şikâyetçi. Bataklığa dönen yollar güven vermiyor. 
(Seçkin Sağlam-Şenol Güven)
Paylaş