havadurum
Yusuf Sonkurt

yusuf@canakkaleolay.com

FİLM BAŞLADI

Güzel ülkemizin güzel akıllı insanları geleceğini kendi elleriyle inşa etmeyi yine işi becerdi. Şu anda iktidarı ellinde tutan (AKP) iktidarı sarraf terazisinde tartar gibi tartıp gram miligramına göre tarttı. Bu son kantara teraziye çıkışındır, dış ilişkilerde ekonomide iç huzur ve güveni sağlayamazsan benden bu kadar demek istedi.

396

 

 

                Gerçekten eksik demokrasimizde rağmen seçim sonuçlarıyla öyle bir ayar çekiyor ki bir partiyi 14 yıldır iktidara taşıyor. Ama T.B.M.M. sinde 312-320 arası milletvekilliğini veriyor, 336 referanduma tek aşına gidebilme olanağını sağlanıyor.

                Yeni rejime göre öyle yüzde 36-48 le iktidar yok en azından yüzde 50 alan muktedir olabilecek, kendi düşen ağlamaz. Cumhurun başı seçiminde dahi yüzde 53 ile seçilen iki partinin birleşik oylarıyla halk oylamasında yüzde  51,4 ile sınıfı ittire kattıra geçebildi.

                Önümüzde 2,5 yıl sonra hem cumhurun başkanını hem de T.B.M.M. üyelerini seçeceğiz, dünyada ne deli dana para bolluğu kaldı, ne de huzurlu liman kaldı. Herkes canını kurtarma çabasında, kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor.

                Biz kendimize baktığımızda, bindik bir alamete, gidiyoruz sefalete, dış borçlarımız 500 milyar doları aşmış, borcumuzu borç arayarak bulma telaşındayız, don –gömlek üreterek, dışarıdan teknoloji mal alarak dışarıya satarak bu açığımız kapanamaz. Kendi teknolojimizi, kendi ham ürünü üreterek bu açık kapanır. Bu da kültür bilgiyle elde edilir. Yoksa İmam Hatip Okulu açmakla ancak İmam yetişir.

                Köprü yapmakla halkımızın refah seviyesi, kültürü, eğitimi yaşam koşulları değişmez. Milletin parasıyla yapılan köprüden geçen millet kendi yaptırdığı köprüden ücret ödeyerek geçiyorsa hayatımızın yaşam kalitesi hiçbir zaman yükselmez, patinaj yapmaya devam, durmak yok.

Bunlar yetmezmiş gibi bir Yüksek Seçim Kurulu mühürsüz zarfları geçerli saydı, yasanın açık seçim maddesine Anayasa mahkemesinin kesim hükmüne rağmen il ve ilçe seçim kurulları bizim kararımıza uymak zorunadır diyerek ahkam kesmez mi , yarın bir seçimde kurul açık oy kullanmak gizli sayım diye karar alırsa tüm hukukçular cevabını versinler.

Şen ve esen kalın.