havadurum

Fener zirveye ortak

605
Süper Lig`in 18. haftasında BB Erzurumspor`a konuk olan Fenerbahçe, rakibini 3-0`lık skorla mağlup ederken, galibiyet serisini 4 maça çıkarıp, lider Beşiktaş ile puanlarını eşitledi. Fenerbahçe bu galibiyetle 35 puana yükselirken, BB Eruzurumspor ise 13 puanda kaldı. Yarın (Perşembe) Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Kasımpaşa`yı ağırlayacak olan Fenerbahçe, ligin 19. haftasında ise Ankaragücü`nü konuk edecek. 
19 puanla deplasmanda en çok puan toplayan (6 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyet) takım olan Fenerbahçe, aynı zamanda Avrupa liglerinde de deplasman takımı olarak biliniyor. Kanarya`da sarı kart gören Caner Erkin cezalı duruma düştü. Süper Lig`de Şampiyonluk yarışı şimdi daha da ilginç duruma geldi. Klasmanın ilk 3 sırasını paylaşan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray`ın oynayacağı maçların zorluk seviyesi arttı. 
(Cahit Göveren)

Ne dediler?
 
Spor Yazarları`nın BB.Erzurumspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili görüşleri şöyle oluuştu.
 
Mehmet Demirkol-Fanatik;
Galibiyete rağmen Sarı-Lacivertliler potansiyelinin altında kaldı, bir de potansiyelinin yarısını sergilese kim bilir neler olacak! Top çevirmek değil direkt kaleye gitmek istediler. Rakipten çok zemin onlara daha çok engel oldu. Özellikle 2. yarıda. Öte yandan orta sahadaki oyuncuların bireysel özellikleri ve sahada ezbere paslaşabilecek bir ikili ya da üçlü bulmayışları da bunda etkiliydi.
 
Uğur Meleke-Hürriyet
Bulut, herkesin kusursuz savunma yapmasını öncelik olarak benimsemiş. Erol Bulut kendi doğrularına sorgusuz-sualsiz inanan ve onlarda ısrar eden bir teknik adam. Maça yine düşük viteste başladılar, topu büyük ölçüde paylaştılar. Thiam defansif santrfor gibi oynuyor. Savunmanın ideal dörtlüsü bulundu gibi. Tisserand-Sadık tandemi oturuyor. Caner skor katkısını sürdürüyor, Sinan kazanılıyor. Pelkas sadece takımının değil ligin kader adamlarından birine dönüşüyor. 
 
Ali Ece - Fanatik
Artık zemin yüzünden mi maçın saatinden mi bilinmez ama Fenerbahçe 11`inin en az yarısının konsantrasyon seviyesi düşüktü. 28`de Sadık`ın çok kritik müdahalesi adeta takımın kalanını uyandırıp, kendine getirdi, iyi anlamda soğuk duş efekti yarattı. 35`ten sonra Fenerbahçe ofansif açıdan da üretmeye başladı. Fenerbahçe hava ve zemin nedeniyle kağıt üstünde zor gözüken deplasmandan 3 puanla döndü. 
 
Serdar Ali Çelikler - Habertürk
F.Bahçe oyun namına hiçbir ekstra ortaya koymadığı bir dönemde kazanma serisi yakaladı. Kadro kalitesi, galibiyetlere yetiyor. Erzurum`da da aynısı oldu. Oyundan alındığında Sinan Gümüş`ün de trip yapması dikkatlerden kaçmadı. Takımı kimin yapıp, kimin hazırladığı soruları yeniden gündeme gelecektir. Samatta - Sosa ve Novak muhakkak kazanılması gereken isimler.

 

Paylaş