havadurum

Fenerbahçe umutlandı!

526
Karşılaşmayı 1-0 kazanan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray`ın mağlup olduğu haftada galip gelerek şampiyonluk yarışında önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı. Fenerbahçe, 32. haftayı bir maçı eksik lider Beşiktaş`ın 2 puan gerisinde, Galatasaray`ın da 1 puan önünde ikinci sırada tamamladı. Ligde 17. mağlubiyetini yaşayan Denizlispor ise 25 puanla 21. ve son sırada kaldı. Fenerbahçe Futbol A Takım Direktörü Emre Belözoğlu, Sarı-Lacivertli takımın başında çıktığı ilk maçta galibiyet sevinci yaşadı. Sezon başından bu yana Fenerbahçe`nin Sportif Direktörlüğünü yapan Belözoğlu,Teknik Direktör Erol Bulut ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına getirilmişti. Fenerbahçe, iç sahada 65 gün sonra galibiyet elde ederek moral buldu. Ülker Stadı`nda son galibiyetini 30 Ocak`ta 1-0`lık skorla Çaykur Rizespor karşısında alan Fenerbahçe, böylece sahasında 4 maç sonra 3 puanın sahibi oldu. Bu sezon iç sahada yaşadığı mağlubiyetlerle dikkati çeken Fenerbahçe, Ülker Stadı`nda çıktığı son 4 lig müsabakasında 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik yaşamıştı. Fenerbahçe`nin Tanzanyalı milli futbolcusu Mbwana Samatta, Sarı-Lacivertli formayla 70 gün sonra fileleri havalandırdı. Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen ancak sergilediği performansla beklentilerin altında kalan Samatta, son olarak Süper Lig`in 21. haftasında 25 Ocak`ta Fenerbahçe`nin Hes Kablo Kayserispor`un 3-0 yendiği maçta skor tabelasını değiştirmişti. Tanzanyalı oyuncu, böylece 10`u Süper Lig, 1`i Türkiye Kupası olmak üzere 11 karşılaşma sonra gol sevinci yaşadı. Mbwana Samatta, bu sezon Fenerbahçe formasıyla tüm kulvarlarda gol sayısını 6`ya çıkardı.
(Yusuf Sonkurt)

Ne dediler?

Spor yazarları, Emre Belözoğlu yönetiminde ilk kez sahaya çıkan Sarı-Lacivertli ekibin Y.Denizlispor karşısındaki performansını değerlendirdiler...

Mehmet Demirkol - Fanatik
Fenerbahçe 3. haftadan sonra ilk kez ilk yarıyı isabetli şut atamadan bitirdi. Akın sonlandırma işinde iyi değillerdi. Tabii Emre Belözoğlu`nu bir yandan anlamak lazım. Evet, oyuncuların çoğu milli takımda, bir kısmı karantinadaydı. Tam bir diziliş ya da oyun değişikliği yapmak bu şartlarda kolay değildi.
 
Uğur Meleke - Hürriyet
Bu sezon Fenerbahçe`nin kadrosunda bir gariplik söz konusu. Gustavo, Sosa, Mert, Ozan, İrfan, Mesut ve Pelkas`la tam yedi tane ilk 11`de kullanabileceği merkez oyuncusu var Fenerbahçe`nin. Ama kanat rotasyonu son derece sıkıntılı. Devşirme Valencia-Thiam, ya da yetersiz Samuel-Sinan gibilerle idare edilmeye çalışılıyor kanatlar. 
 
Gürcan Bilgiç - Sabah
Emre Belözoğlu`nun ilk maçında neler değişecek diye diktik gözlerimizi maça. Performanslarda veya hatalı kararlarda bir değişiklik yoktu. İlk 45`te Denizlispor topu rakibe verip, oyunu yönlendirdi. Yine Fenerbahçe`nin sağ kanadına baskı yapıp topu Caner`e doğru yönlendirdiler. Topu kaptırdılar, boşa kaçanlara paslar atılmadı, üç de tehlikeli kontra gördüler kalelerinde. Yine de maç öncesindeki kazanma planını paniğe kapılmadan uyguladılar.
 
Ercan Güven - Milliyet
Fenerbahçe "bıraktığı yerden" başladı!.. Daha doğrusu Erol Bulut`un bıraktığı yerden.Temposuz, pozisyonsuz, tatsız tuzsuz, zaman zaman çaresiz bir takım? 45 dakikada 2 pozisyon vardı maçta, ikisi de Denizlispor`undu. Ne kanatları çalıştı Fenerbahçe`nin ne de Denizlispor orta sahasına çarpıp duran orta sahası.
(Haber Merkezi)

 

Paylaş