havadurum

Fenerbahçeliler unutulmaz gecede buluştu

1750

 Çanakkale Fenerbahçeliler Derneği tarafından ‘Dünya Fenerbahçeliler Günü’ dolayısıyla Çanakkaleli Fenerbahçelilerin katıldığı gece düzenlendi. Düzenlenen geceye CHP Genel Başkan Yardımcı ve Çanakkale Milletvekili aynı zamanda Fenerbahçe sevdalısı Av. Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanvekili Fenerbahçe sevdalısı Ercüment Furuncu Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Çanakkale Boralar Birliği Başkanı Fenerbahçe sevdalısı Bülent Şarlan, Çanakkale Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Dr. Ali Güven Serçe, 1907 Derneği Başkanı Ruşen Çetin ve Fenerbahçe sevdalısı vatandaşlar katıldı. Beşiktaş sevdalısı olarak bilinen Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan da önemli gecede Fenerbahçelileri yalnız bırakmayarak, Fenerbahçe’nin efsane çubuklu formasını giyerek gecede yerini aldı. Gece boyunca şarkıların ve marşların çalındığı, taraftarların tezahüratlarla şenlendirdiği geceye Fenerbahçe futbol takımının ve A Milli Takımın kaptanı Alparslan Eratlı, Fenerbahçe futbol takımı ve A Milli Takım oyuncusu, aynı zamanda dünya karmasında oynayan ilk Türk futbolcu İsa Ertürk, Fenerbahçe futbol takımı ve A Milli Takım oyuncusu Selahattin Karasu, Fenerbahçe futbol takımı ve A Milli Takım oyuncusu Özcan Kızıltan, Fenerbahçe futbol takımı ve A Milli Takım oyuncusu ve şuanda Çanakkale Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder katıldı. Efsane futbolcular, gecede çiçek takdimi ile onurlandırıldı. Çiçek takdimi sırasında ismi anons edilen efsane futbolcular, taraftarların tezahüratlarıyla gözyaşlarını tutamadı. Gecede çekilişler yapıldı, futbol takımının imzaladığı, futbol topu, Fenerbahçe arması ve formalar açık arttırmayla satışa sunuldu. Gece boyunca eğlenen Fenerbahçeliler, unutulmaz bir geceye imza attı. Gece sonunda, meşaleler yakılarak mekan şölen yerine çevrildi. 


“Ne mutlu Fenerbahçeliyim diyene”
Çanakkale Fenerbahçeliler Deneği Başkan Dr. Ali Güven Serçe; “Çanakkale, ülkemizin en büyük anıt şehirlerinden biri. Hatta belki de en önemlisidir. Çünkü şuanda yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetinin harcının karıldığı, temellerinin atıldığı yerdir Çanakkale. Biz bu Cumhuriyeti Ulu Önderimiz Atatürk önderliğinde, Çanakkale ruhu ile kuruduk. Fedakarlık, inat, asla pes etmemek, en olumsuz şartlarda bile mücadeleden vazgeçmemek. İşte budur Çanakkale ruhu. Bu kavramların hepsini Fenerbahçe ruhunda da görüyoruz. Birebir örtüşüyor ikisi. İşte bu yüzden Fenerbahçe’miz, Çanakkale’de çok güçlü olmak zorunda, güçlü bir şekilde temsil edilmek zorunda. Vatanımızın ve geleceğimizin teminatı bu ruhu canlı tutmaya bağlı. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras da bu. Bu düşüncelerle başlattığımız seferberliğin ilk icraatında bizi desteklediğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Verdiğiniz şevk ve destek ile Fenerbahçe’miz Çanakkale’de hak ettiği şekilde temsil edilecektir. Bizi bu akşam ziyaretleri ile onurlandıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’e, yerel yöneticilerimize 1907 Dernek Başkanımıza, futbol takımızın efsane oyuncularına ve bu gecenin düzenlemesinde fedakarca çalışan gönüllü kardeşlerime şükranlarımı sunarım. NE mutlu Türküm diyene, ne mutlu Fenerbahçeliyim diyene” dedi. 

“Fenerbahçe’miz bugün de çağdaş duruşuyla dünyaya örnek olmaya devam ediyor”
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek; “Fenerbahçe çok büyük bir aile, çok büyük bir camia. Bende yaşamım boyunca bu ailenin bir parçası olmaktan, bu camianın üyesi olmaktan büyük onur ve guru duydum. Fenerbahçe’mizin İstanbul, vatan, işgal altındayken çok önemli bir duruşu vardı, mücadelesi vardı ve Fenerbahçe’miz bugün de Atatürkçü, çağdaş duruşuyla bütün Türkiye’ye, dünyaya örnek olmaya devam ediyor. Umarım bu tip geceler, her yıl, daha coşkulu bir şekilde devam eder. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Dünya Fenerbahçeliler Günümüz kutlu olsun” dedi. 

“Çanakkaleli Fenerbahçelileri kırmayarak bu anlamlı geceye katıldık”
1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ruşen Çetin; “Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak oldukça önemli bir gün. Hepimiz için en önemli günlerden birisi, onun için burada bir araya geldik. Biz de Çanakkaleli arkadaşlarımızı, Fenerbahçelileri kırmayarak hem kulüpten yönetici arkadaşlarımızı, hem 1907 Fenerbahçe Derneği’nden hepimiz buraya katıldık. Benim sizden bir ricam olacak. Çok önemli bir ‘Fener Ol’ kampanyamız var. Bu akşam lütfen hepiniz SMS atmayı unutmayın” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş