havadurum

Filenin Sultanları yarı finalde

831
Bulgaristan`ın Filibe kentindeki karşılaşmaya iyi başlayan Türkiye oldu. Sette 5 ACE`e imza atan millilerde Ebrar Karakurt 6 sayıyla yıldızlaştı ve ay-yıldızlılar ilk seti 25-18 kazandı. Karşılaşmanın ikinci setinde gücünü iyice sahaya yansıtan Türkiye, 25-14`lük skorla setlerde skoru 2-0 yaptı. Çekişmeli geçen son seti de 25-23 kazanan Milliler rakibini 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Milli Takım yarı finalde 1 Eylül Çarşamba günü oynanacak Sırbistan-Fransa eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. D Grubu`nda Hollanda, Ukrayna, İsveç, Finlandiya ve Romanya`yı mağlup etmiş, 5`te 5 yaparak son 16 turuna yükselmişti. Son 16 turunda Çekya`yı 3-1 yenen Türkiye, çeyrek finalde Çekya ile eşleşmişti.
 
FİNAL SIRBİSTAN`DA
Çeyrek ve yarı final mücadeleleri 31 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Şampiyonluk ve üçüncülük yarışı da 4 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Sekizli finaller ile çeyrek final maçları Bulgaristan ve Sırbistan`da oynanıyor. Yarı final ile final müsabakaları ise Sırbistan`da olacak.
 
MAÇ DETAYLARI
Salon: Kolodruma
Hakemler: Aleksandar Vinaliev (Bulgaristan), Aleksander Sikanjic (Lihtenştayn)
Türkiye: Cansu Özbay, Tuğba Şenoğlu, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Eda Erdem Dündar (Simge Şebnem Aköz, Ayça Aykaç)
 
Polonya: Efimienko-Mlotkowska, Wenerska, Czyrnianska, Alagierska, Stysiak, Gorecka (Stenzel, Jagla, Smarzek, Nowicka, Grajber, Lukasik)
Setler: 25-18, 25-14, 25-23
Süre: 77 dakika (25, 23, 29)
(Haber Merkezi)
Paylaş