havadurum

Final yarışmaları Çanakkale'de başladı

3557
Kentteki bir otelin havuzunda gerçekleştirilen yarışmalara, 6 ilden gelen 15 sporcu katıldı. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulundan resmi hakemlerin gözetiminde yapılan yarışmalarda, sporcular sabit nefes tutma, dinamik mono palet ve dinamik çift palet branşlarında yarışmak için suya girdi. Milli sporcu Birgül Erken, yaptığı açıklamada, bugün proje kapsamında final yarışmalarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Sporcuların dün Tarihi Gelibolu Yarımadasını ziyaret ettiğini anlatan Erken, "Burada alan kılavuzlarımızdan Çanakkale tarihi hakkında bilgiler aldılar. Yakın zamanda savaş batıklarını dalış turizmine açtık burada. Özellikle gençlere sualtı parkını gezdirdik. Bunlar Çanakkale`nin tanıtımı anlamında da çok faydalı oldu." dedi.
 
Sporcular üç branşta mücadele ediyor 
Erken, sporcuların 3 kategoride mücadele edeceğini belirterek şöyle devam etti: "Statik apnea dediğimiz durağan nefes tutmalar ile yarışmalarımız başlıyor. Ardından da dinamik branşlar başlıyor. Sporcularımız çift palet ve mono palet ile seçime bağlı olarak yarışacaklar. Dinamik ve statik branşların puanları toplanarak hem kadın hem de erkekte tüm branşların birincisi seçilecek. Sporcularımız 3 branşta final yarışmalarında mücadele edecekler." 
 
Milli dalışçı Erken, sporcularıyla Tarihi Gelibolu Yarımadası`ndaydı 
Serbest dalış rekortmeni Birgül Erken, kendisi tarafından başlatılan "Birgül Erken ile Edirne`den Kars`a Serbest Dalış Şampiyon Avı" projesi kapsamında Çanakkale`de düzenlenecek final yarışları öncesi sporcuları ile Tarihi Gelibolu Yarımadası`nı ziyaret etti. Erken ve sporcular, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının destekleriyle 57. Piyade Alayı, Conkbayırı, Su Altı Müzesi ve Hila-İ Ahmer Müzesi`ni ziyaret etti. Alan kılavuzlarından Çanakkale Savaşları hakkında bilgi alan heyet, şehitler için dua etti. Milli sporcu Birgül Erken, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gençleri sporun içine çekmek ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla başlattığı projenin başarıyla tamamlandığını söyledi. Altı ilde 150 kişiyi eğittikleri projede en iyi 15 sporcunun seçildiğini anlatan Erken, "Projemiz, İçişleri Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirildi. Başarıyla tamamlanan bir proje oldu. Şimdi en iyi sporcular kendi aralarında yarışacak. Yarınki yarışmalar, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonumuzun desteği ile Merkez Hakem Kurulundan resmi hakemimizin gözetiminde yapılacak. Biz de yarışma öncesinde sporcularımıza Çanakkale`yi ve şehitliği tanıtmak amacıyla böyle bir gezi düzenledik. Yarışmada dereceye giren sporcularımıza kupa ve madalyaları verilecektir. Ben başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere tüm destekçi ve sponsorlarımıza teşekkür ederim." diye konuştu.
(AA) 
Paylaş