havadurum

Fuat Gökhan

1478
Büyük Oyun Projesi
Aslında (BOP) Büyük Ortadoğu Projesi`nin kısaltılmış adıdır. Yıllar önceki ABD Dışişleri Bakanı Kara Örümcek Bayan Rice`ınaçıklamalarından anladık. Bu proje ne o zamanki Başkan Bush`un, ne de Bayan Rice`a aittir. Doğrudan doğruya, ABD Genel Kurmayı Pentegon`un olup, diğerleri seslendiren aktörlerdir.
Dünya Alem bilir ki; (Belki bizi yönetenler hariç) Pentagon`da dünyanın 178 ülkesine ait içinde her an birlerce çalışanı bulanan o devleti yakından tanıyan uzmanlar iş başında rapor hazırlarlar. Siz Pentagon davetlisi olarak gezme ayrıcalığına sahip olsanız dahi, Türkiye Dairesinin önünden geçerken mihmandarınıza o ülkemizin dairesi içerisini görmez. İsterseniz, izniniz kapının önüne kadar olduğu uyarıyla karşılaşırsınız. İçerdeki uzmanlar Ortadoğu haritası üzerinde Türkiye`nin Doğu-Güneydoğu Bölgesini, İran`ın Kuzeyi Barzani Bölgesi, Suriye`nin kuzeyinden oluşan Büyük Ortadoğu Projesi`nin bir parçası olan Büyük Kürdistan Devletini yaratmak için harıl harıl çalışmaktadırlar.
Satranç oyunu bilmeyen, güzel oynayamayanın idare edeceği ülkemiz bu kadar ve de başka büyük ülkelerce yönlendirilir ve yönetilir. Rahmetli İsmet İnönü “Büyük devletlerle anlaşma yapmak canavarla yatağa girmeye benzer” derdi. Satrançta malum 3 hamle 5 hamle sonrasını görüp Şah`ı mat etme becerisidir.
Önce Ordu`yu sivri komutanlardan temizleyeceksin, ardından 600 yıl yaşasın padişahım diyen topluma başkan olacaksın. Ülke coğrafyasını eyaletlere böleceksin, Irak ve Suriye`de yönetimi kuklalara vereceksin. Türkiye Doğu`da 5 ülkeye sınır olup sorun yaşayacağına, bir tek Büyük Kürdistan`la komşu olup sıfır sorun yaşar, sen sağ ben selamet. Bilmem anlatabildim mi? Hacılar Arafat`ta şeytan taşlayacağına Amerika`da Washinton`u taşlasınlar.