DOLAR 32.3437 %0.12
EURO 35.2127 %0.09
G.ALTIN 2247.3907 %0.17
BITCOIN 65581.8602 %-2.64
ETHERIUM 3414.6098 %-2.63
havadurum

GEREKSİZ AMA İLGİNÇ

Edindiğimiz her bilgi gerekli olmayabilir. Bazı bilgiler sadece ilginç oldukları için değerlidirler. Öyleyse bu yazı gereksiz bilgi edinmeyi sevenlere gelsin.

5710

 

 

 

1) Karat! Evet, elmas ve nice değerli taşın ölçü birimi karat... Nereden geliyor bu güvenilirlik derseniz, keçiboynuzu tohumlarından geliyor. Dünyadaki tüm keçiboynuzu tohumlarının ağırlığı aynıdır ve bu hiç değişmez.

 

2) Bazı ikizler sadece birbirlerinin anlayabileceği "cryptophasia" ismi verilen bir dili konuşurlar.

 

3) Türkçe`de en fazla, farklı anlama sahip olan kelime, TDK sözlüğüne göre 56 ayrı anlamıyla "çıkmak"!

 

4) Yalan söylendiğinde insan burnundaki ısı artar ve buna Pinokyo efekti denir.

 

5) Kabuslarla cebelleşmekten şikayetçiyseniz uyumaya çalıştığınız odanın ısısını kontrol etmenizi öneririz. Zira, soğuk bir odada uyumak kabus görme ihtimalizi arttırır.

 

6) Güvercinler insan yüzlerini anımsayabilirler sizi yeniden görürlerse tanımaları mümkün olabilir. Biri kuş beyinli mi demişti?

 

7) "fıstık gibi" veya "bomba gibi" benzetmelerini aynı durumlarda kullanmak tesadüfi değil. Zira fıstık hiç de sandığınız kadar masum değil, dinamit yapımında kullanılan malzemelerden yalnızca biri.

 

8) Şansınızın yarı yarıya olduğunu düşünüyorsanız maalesef yanılıyorsunuz... Madeni paranın "tura" tarafındaki resim, yazı tarafına göre ağırlık yarattığı için, altta kalma ihtimali daha yüksektir.

 

9) Savaşlar hep on yıllar mı sürer? Hayır… Size tarihteki en kısa savaştan bahsedelim; 1896 yılında yapılan İngiliz - Zanzibar Savaşı, 38. dakikada Zanzibar`ın teslim olmasıyla sona ererek tarihe adını altın harflerle yazdırmayı bilmiştir.

 

10) Depresyonu tuzlayın! Keyifsizseniz ve yaşam kalitenizde gözle görülür bir düşüş söz konusuysa, tuzun doğal antidepresan etkiye sahip olduğu aklınızın bir kenarında bulunsun… Fazla tuzun kan basıncını arttırarak sağlığınızı olumsuz yönde etkilediğini de unutmamak gerek.

 

11) Uykusuzluk size kilo kaybettirebilir! Amma... bütün geceyi uyumadan geçirirseniz vücudunuz fazladan sadece 161 kalori yakar.

 

12) Bilgisayar gözleri bozar mı? Bilgisayar kullanımı gözlerinizi bozmaz, ancak ciddi boyutta yorar.

 

13) 3 yaşındaki bir çocuğun sesi bile 200 yetişkin kişinin konuştuğu bir salondan daha çok gürültü çıkarabilir!

 

14) Çok (mutlu) yaşa! Araştırmalar gösteriyor ki, mutlu insanlar soğuk algınlığına daha az yakalanıyor

 

15) Kedisi olanlar bilir, bazı dönemlerde kediler fare veya kuşları yakalayıp sizin görebileceğiniz bir yere bırakırlar. Sakın kızmayın onlara! Bu hareket tamamen sizi düşünerek, size avlanmayı öğretme amaçlı yapılan bir harekettir.

 

16) Bir enstrüman çalmak IQ değerinizi en az 5 puan artırıyor, küçük yaşlarda başlanan çalışmalar ise analitik düşünce açısından oldukça etkili.

 

17) Yapıştırma amaçlı kullanılan bantları işlem öncesi buzdolabında bekletmeniz halinde çok daha uzun süre dayanmalarını sağlayabilirsiniz!