havadurum
Turgut Çamer

turgutcamer@hotmail.com

GEZİ CİNAYETLERİ!

1747
        Değerli okurlarım, 10 gün sonra 30 Mart Sandığı önümüze gelecek. Gezi olaylarından bu yana ülkemizde gün gün kin, öfke, nefret atmosferi giderek yaygınlaşıyor. Bu atmosferin oluşmasını AKP’nin totaliter yönetim tarzına bağlarsak, sanırım haksızlık yapmış olmayız. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonraki gelişmeler iktidarı oldukça sarstı. Adeta ‘benden sonra tufan’ yaklaşımları toplumu gerdikçe germekte!.. Bilinmeli ki, çatışma kültürüyle normalleşme sağlanamaz.
Umalım ki herkese aklı-selim, sağlıklı duyu hakim olurda intikam kışkırtmalarına son verilir ve başka cinayetlerle karşılaşmayız.
***
            Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN’IN Taksim’e AVM inadı; 9 Gencimiz ve 2 Polisimizin hayatına mal olmuştur!
            İnat ve Nefret Söyleminin Yarattığı Ortamın Kurbanları:
            Berkin ELVAN (15 yaşında), Ali İsmail KORKMAZ (19 yaşında), Ethem SARISÜLÜK (26 yaşında), Abdullah CÖMERT (22 yaşında), Mehmet AYVALITAŞ (19 yaşında), Ahmet ATAKAN (22 yaşında), Medeni YILDIRIM (18 yaşında), Hasan Ferit GEDİK (21), Mustafa SARI (27 yaşında-Komiser), Ahmet KÜÇÜKTAĞ (23 yaşında-Polis), Burak Can KARAMANOĞLU (23 yaşında)
            *Gençlerin yaşamları yok edildi. Niçin?
            Empati yeteneği gelişmemiş yöneticilerin despotik tavırları yüzünden..Ben merkezci, narsist, dediğim-dedikçi antidemokratik dayatmalar yüzünden...
-Polisin attığı gaz kapsülü ile başından vurularak komaya giren 14 yaşındaki Berkin Elvan 269 gün sonra hayatını kaybetti. O gün izni iptal edilen bir polis sosyal medyada Berkin’e ve ailesine nasıl küfretmiş:
            “Seni vuran çeviğin ellerinden öperim…”
            Şu hastalıklı bir öfkenin yol açtığı ruh haline bakar mısınız? Türkiye Cumhuriyetinin bir emniyet görevlisi ne halde!?. Merak etmez misiniz bu polis nasıl bir eğitimden geçmiştir diye?.. Neyse ki, galiba İstanbul Emniyet Müdürlüğü vicdana gelmişte bu kadarda zıvanadan çıkılmaz! diyerek o polisi görevden uzaklaştırmış ve hakkında soruşturma başlatmış. Bakalım sonuç ne olacak?
*Ben size tahminimi söyleyeyim; ‘göstermelik’kademe ilerlemesini durdurma cezası!..          
-Çukulata kutularında 1.5 milyon dolar rüşvet aldığı iddia edilen AB Eski Bakanı Egemen BAĞIŞ; Berkin’in cenazesine katılan yüzbinleri “ölü seviciler”olarak tanımlıyor. Şu vicdansızlığa bakar mısınız?..Egemen Efendi böylece utanmaduygusundan ne denli yoksun olduğunu cümle aleme kanıtlamış!
***
            Babalardan Sağlıklı Duyulu Tavır
            Berkin Elvan’ın babası Sami ELVAN ve Ok Meydanında silahlı kavgada öldürülen Burak Can Karamanoğlu’nun babası Halil KARAMANOĞLU;
            “Evlat acısının kıyaslaması olmaz, acılarımızı siyasetealet edip nefret ortamı oluşturmalarına biz aileler olarak müsaade etmeyeceğiz.. Başbakan ağzını açtığında dinden bahsediyor.. Vicdanı varsa çocuklarımızın katillerini bulsun, yakalasın. Biz çocuklarımızı helal paralarla büyütmüştük.”
*Bu iki babayı da asil tavırlarından dolayı yürekten kutluyor, acılarını paylaşıyor ve sabırlar diliyorum.
                                                           ***
            Sevgili Çanakkale OLAY okurları, Başbakana bir çağrı yaparak bu haftaki yazımı sonlandırmak istiyorum. Partinizi kurduğunuz tarihten beri (13 yıldır); “Şiir okuduğum için hapis yattım”mağduriyet söylemiyle seçmeni etkilemeye çabalıyorsunuz.. Bu taktiği artık bırakınız ve asıl gerçeği dillendiriniz…Çünkü, siz salt şiir okuduğunuz için değil; “Her devrin Firavun ve Nemrutları olduğunu bunun karşısına çıkacak İbrahimlerin engelleri aşarak pislik dolu yolları temizleyeceğini” söylemeniz nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 312/2 maddesine göre Mahkeme “Halkı din ve ırk farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek”suçunu işlediğiniz kararını verdi ve siz 4 ay Pınarhisar Cezaevinde bu yüzden yattınız.
……………….GERÇEK BÖYLE DEĞİL Mİ???............