havadurum

GUINNESS BİZİM İŞİMİZ

Rekor var dediler, kırmadık mı? 1950'lerde bir İrlanda barında yazılan Guinness Rekorlar Kitabı, aynı zamanda dünyanın en çok satan ve en çok çalınan kitabı olma özelliğine de sahiptir. Bakalım Türkler bu kitapta hani rekorların sahibi olmuş. Bir de Çanakkaleli var, bakalım bulabilecek misiniz...

6188

 

 

 

·         Erkek kuaförü Ercan Buyruk, bir günde 360 kişiyi traş ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

·         Nizip ilçesinde aynı anda melodika çalan 664 öğrenci, Guinness Rekorlar Kitabı`na girerek ``Dünyanın en kalabalık melodika korosu`` olmaya hak kazandılar.

·         Türk Telekom, 81 ilde 20 bin 715 çalışanının katılımıyla düzenlediği iftar yemeği organizasyonuyla, ‘’birden çok noktada, dünyanın en kalabalık iftarı’’ Guinness World Records sahibi oldu.

·         Akın Gökyay, 1975 yılından bu yana yaklaşık 90 ülkeden topladığı 412 satranç takımıyla, Guinness Dünya Rekorları`ndan sertifika aldı.

·         Emekli Su Altı Timi (SAT) komandosu, judo, su altı, paraşüt, jimnastik, halter ve yüzme şampiyonu Namık Ekin, su altında 24 saatte 34 bin 800 metreden fazla yüzerek, Guinness dünya rekorunu kırdı.

·         Bağcılar`da bir gelinlik firmasınca dikilen 45 bin 24 Swarovski taşlı gelinlik, Guinness Rekorlar Kitabı`na girdi.

·         Adana Güney Rotary Kulübü üyeleri, Adana`da Portakalâ Çiceği Karnavalı`nda Japonya`ya ait dünyanın `en büyük barış resmi mozaiği` rekorunu kırdı.

·         ‘’Dünyanın en kısa kadını’’ Elif Kocaman ile ``Dünyanın en uzun adamı`` Sultan Kösen, İstanbul`da ``Guinness Rekorlar Kitabı 2011’in tanıtımı için bir araya geldi.

·         Aydın`da yöresel kıyafetli efeler, Forum Aydın Merkezi`nin öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonla Guinness Rekorlar Kitabı`na girmeyi başardı.

·         Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen 5. Açık Büfe Yemek Festivali`nde hazırlanan bin 28 çeşit yemeğin yer aldığı açık büfe, Guinness Rekorlar Kitabı`na girdi.

·         Bayrampaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Guinness Rekorlar Kitabı`na giren 45 metre genişliğinde, 18 metre enindeki kazak, 45 kişi tarafından 30 günde tamamlandı

·         Türkiye genelindeki 9 üniversiteden 580 öğrenci tarafından yapılan 760.28 metrekarelik dev grafiti, onaylanarak Guinness Rekorlar Kitabı`na girmeye hak kazandı.

·         Konya`da bir çanta firması Guinness Rekorlar Kitabı`na girmeyi de başaran 6 metre 30 santimetre boyunda ve 900 kilo ağırlığındaki dev çantanın tanıtımını yaptı.

·         Mehmet Özyürek, 8,8 santimlik uzunluğunda ki burnu ile "Dünya Altın Burun Şampiyonu" olarak Guinnes Rekorlar Kitabı`na girdi.

·         Milli maraton yüzücüsü Mehmet Gedik, -9 derecede buz dolu bir kuvette 51 dakika kalarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandı

·         Ankara’da özel olarak hazırlanan ve 5 metre yüksekliğindeki ocağa takılan bin 198 kilogram döner, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

·         ABD`de 2010 yılında düzenlenen Geleneksel Türk Festivali’nde Murat Aksu ‘Dünyanın en uzun şiş kebabı’nı yaparak Guinness Rekorlar Kitabı`na girmeye hak kazandı.

·         Avusturya`nın Weissensee Gölü`nde buzun altından 110 metrelik mesafeyi geçerek buzaltı yatay dalış rekorunu kıran milli bayan dalgıç Şahika Ercümen, Guinness Rekorlar Kitabı`na girdi.

·         Türk sinemasının emektar senaristlerinden Safa Önal, filme çekilmiş 395 senaryosuyla bir dünya rekoruna imza attı. Önal’ın rekoru Guinness Rekorlar Kitabı tarafından tescil edildi.

·         Bursa`da bulunan bir alışveriş merkezinin yöneticileri 12 saatte 12 bin 972 müşterinin elini sıkıp, onlara ``hoşgeldiniz`` temennisinde bulunarak, Guinness Rekorlar Kitabı`na girmeye hak kazandılar.

·         Ali Bahçetepe ``Dünya beton blok kırış rekoru`` denemesinde iki ayrı dalda dünya rekorunun sahibi oldu ve Guinness Rekorlar Kitabı`na girmeyi başardı.

·         Konya`da ayakkabı ustası Zahit Okurlar tarafından imal edilen 455 numara ayakkabı, dünyanın en büyük ayakkabısı olarak Guinness Rekorlar Kitabı`na girdi.

·         Judo Milli Takım Antrenörü Namık Ekin, 24 saat boyunca tatamiden ayrılmadan yaptığı 4 bin 627 judo tekliği atışı ile Guinness Rekorlar Kitabı`na girdi.

·         Danskeyfi Akademilerinin düzenlediği rekor denemesinde 5 dakika boyunca hatasız ve senkronize olarak en kalabalık Bachata Dansı yapan 198 çift Türkiye`nin adını Guinness Rekorlar Kitabı`na yazdırdı.

·         İzmit`te düzenlenen Pişmaniye Festivali`nde üretilen 1040 metrelik pişmaniye "dünyanın en uzun pişmaniyesi" ünvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı`na girmeye hak kazandı.

·         Trabzon`da bir resim öğretmeni ile 100 öğrencisi tarafından yapılan "Dünyanın En Büyük Ebrusu" rekoru Guinness Rekorlar Kitabı`na girdi.

·         Guinness Rekorlar Kitabı`na girmek için bir alışveriş merkezinde ütü yapan Kemal Gökgül, 42 saat sonunda 464 parça eşya ütüleyerek rekorun sahibi oldu.

·         Görme engelli sanatçı Metin Şentürk, otomobil kullanarak yaptığı hız ile "Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru"nu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı`na girdi.

·         Antalya Valiliği koordinatörlüğünde düzenlenen 1 saatte en fazla organ bağısı rekor denemesi dalında "guinness dünya rekoru" 7 dakika içinde kırıldı.

·         Ünlü modacı Cemil İpekçi`nin, bir AVM`nin içini ve dışını dolaşan 2069 metrelik podyuma sahip defile ile Guiness rekorunu kırdı.

·         Cem Karabay, tüplü dalış ekipmanlarıyla 135 saat 2 dakika 19 saniyelik sualtında kalma rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı`na girdi.