havadurum

Galatasaray'dan tarihi başarı...

769

Galatasaray, Neftçi galibiyetiyle Avrupa kupalarında 100. kez sahadan zaferle ayrıldı. Sarı-Kırmızılı takım, Avrupa kupalarında çıktığı 286. maçta 100 galibiyet, 75 beraberlik ve 111 mağlubiyet yaşadı. Avrupa arenasında rakip fileleri 380 kez havalandıran Aslan, kalesinde ise 429 gole engel olamadı. Galatasaray`a turu getiren golleri Diagne (19` ve 63`) ile Luyindama (48`) kaydetti. Ev sahibi ekibin tek golünü ise Mbodj (46`) attı. Sarı Kırmızılılar, bu sonucun ardından üçüncü eleme turunda Hırvat Kulübü Hajduk Split`in rakibi oldu.

 
Spor Yazarları, Galatasaray`ın Neftçi  maçını değerlendirdi
 
Mehmet Demirkol | Fanatik
Hafta sonunun flaş isimleri Feghouli ve Arda kenarda olunca Galatasaray`ın topu kullanma dolayısıyla oyunu alma konusunda zorluk çekip çekmeyeceği önemli bir soruydu. Nihayetinde merkezde Taylan ve Emre`nin önünde Belhanda yer alacaktı ki bu üçlünün henüz ne bireysel ne de ekip olarak kendilerini ispat ettiklerini söylemek çok mümkün değil. Özellikle Marcao`nun geriden oyunu kurma konusundaki rahatlığı bu oyuncuları da rahatlattı. Haklarını vermek lazım ki tamamlanamayan akınlarda Bakü çıkarken doğru yer ve hamlelerle genellikle rakibi kesmeyi bildiler.
 
Uğur Meleke | Hürriyet
Diagne`nin iki golle, Emre`nin harika bir asistle isimlerini tabelaya yazdırdıkları dünün kahramanının bir savunmacı olmasıysa enteresan. Galatasaray`ın 24 yaşındaki Brezilyalı stoperi Marcao, her geçen gün gelişiyor, her geçen gün büyüyor. Dün de Galatasaray ofansının aslında en kritik adamı Marcao`ydu, zira hücuma çıkarken topu öyle iyi kullanıyor ki, kalan tüm arkadaşlarını 10`ar metre öne itiyor Brezilyalı. Kendisi de bir libero olan Terim`in Vedat İnceefe, Fatih Akyel, Ozan Kabak gibilerinin gelişiminde önemli katkısı vardı. Marcao`daki gelişimde de izlerini hissedebiliyorsunuz hocasının.

Osman Şenher | Milliyet
Önce şunu söyleyeyim Arda, Falcao, Feghouli, Omar Gaziantep maçının yıldızları dün gece yedek kulübesindeydiler. Eminim herkes Fatih Terim rotasyon yaptı diyecek. Ben kesinlikle rotasyon yaptığını düşünmüyorum. Elindeki bütün futbolculara ‘ben size güveniyorum, bu takımın yıldızı yedeği yok, hak eden formayı alacak` mesajı vermek istedi. Bunda başarılı oldu mu? Linnes harikalar yarattı. Diagne`yi zaten yedek olarak kabul etmiyorum. Benim tanıdığım Terim bu sezon Diagne`yi öyle bir parlatır ki, sezon sonu bu futbolcuyu almak isteyen kulüpler 30 milyon euroyu verip Senegalli forveti transfer etmek isteyecekler. 
(Haber Merkezi)
Paylaş