havadurum

Gazeteci Değirmenci'den referandum yorumu "Açık ara HAYIR şaşırtıcı olmaz"

557

 EMEK Gençliği tarafından düzenlenen “No Başkanlık, No Cry” etkinliğine katılmak üzere Çanakkale’ye gelen Kanal D Haber sunuculuğu görevinden referandumda ‘hayır’ oyu vereceğini açıklaması sebebi ile kovulan gazeteci İrfan Değrmenci ve Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Değirmenci ziyarette, Başkan Gökhan’a “Bir Uyuyup Uyanalım” isimli kitabını hediye etti.  Değirmenci ve Polat ile bir araya gelen Başkan Gökhan, referandum süreci üzerine konuştu. 16 Nisan’da ‘hayır’ın büyük bir farkla çıkmasını sürpriz olarak karşılamayacağını ifade eden Başkan Gökhan;  “Bence ‘hayır’lı olur diye düşünüyorum. Olmazsa mantıksız bir sonuç olur bence. Burada tabi sağlıklı bir kamuoyu araştırması yapılamıyor. Kamuoyu araştırmacıları söylüyor, eskiden araştırma yaparken ortalama olarak iki kişiden bir kişi cevap verirmiş. Bu sefer bu oran beşte bire düşmüş.  Hatta ilave olarak, telefonla yaptıklarında ‘evet’çilerin de, ‘evet’ diyeceği konusunda garanti olmadığını soyluyorlar. Ciddi bir sürpriz de olabilir. ‘Evet’ çıkarsa bunu anlamam çok zor olur, ama yüksek bir ‘hayır’ı anlayışla karşılarım. Çünkü sonuçlar ortada” dedi. 

 
 
“Açık ara bir ‘hayır’ beni şaşırtmaz”
Başkan Gökhan’ın 16 Nisan’da ‘hayır’ların büyük bir farkla çıkmasının sürpriz olmayacağı görüşüne katıldığını belirten gazeteci İrfan Değirmenci; “15 şehir gezdik. İmza günü, söyleşi, için gittiğimiz yerlerde biraz hal hatır soruyoruz. ‘Hayır’lı olsun diyen geliyor yanımıza. Bizimle fotoğraf çektirmeye çekinenler de oluyor, çektirmek için çok gönüllü olanlar da oluyor. Zaten ‘hayır’ diyecek olan kitlelere ziyaretlerimizde biraz daha heyecan katıyoruz. Bir de biraz kararsız olanlar var. Ülkücü taban genel merkeze bir aklı kayıyor, sonra bakıyor vaz geçiyor. Dediğiniz gibi sürpriz, açık ara bir ‘hayır’ beni şaşırtmaz” dedi. 
 
“Başbakan bir programda söyledi”
AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa değişikliği konusunda ısrarcı olmasının sebebini Başbakan Binali Yıldırım’ın ağzından kaçırdığını ifade eden Değirmenci; “Bu kadar arzulu olmasının sebebi, geçen Başbakan bir programda söyleyi verdi. Bu tesbiti çok doğruydu. Dedi ki, ‘İş yapıyor adam, yargılanmak istemiyor. Sürekli yargı baskısını üzerinde hissetmek istemiyor’ dedi. Ağzından böyle bir cümle kaçırdı. Ben tek bir sebep görüyorum, ömür boyu yargılanmak istememeleri” dedi. 
(Burhan Mert Balcı)
Paylaş