havadurum

Gelibolu Devlet Hastanesi'nde 'doktor' yok

3312

 Gelibolu Devlet Hastanesi’nde kadrolu doktor olmadığı için imza kampanyası başlatıldı. Change.org’da başlatılan kampanyaya vatandaşların destek vermesi için çağrı yapıldı. Kampanyaya dair açıklamada köyleriyle beraber 44 bin 079 nüfusa sahip Gelibolu`da Devlet Hastanesinde ‘kadın doğum, psikiyatri, nöroloji, kardiyoloji, fizik tedavi, göz, göğüs hastalıkları’ kadrolarının olmadığı ve çocuk hastalıkları bölümünde ise ( mevcut çocuk doktorunun doğum izni nedeniyle) hizmetlerin aksadığı, acil serviste de ilave pratisyen doktor ihtiyacı olduğu belirtildi. 

 
“Göğüz hastalıkları doktoru görevlendirme olsa da gelmemekte”
Yaz aylarında ilçe nüfusunun ‘Saros Körfezi’ndeki yazlıkçılarla beraber 100 bin kişiyi aştığı belirtilen açıklamada;  “Bu branşlardan bazılarına Çanakkale`den haftada 1 veya 2 gün görevlendirme ile doktor gelmekte ama bu durum tabii ki sağlık hizmetlerinin aksamasına neden olmaktadır.  Gögüs hastalıkları doktoru ise görevlendirmeyle bile olsa hiç gelmemektedir. Keza köyleriyle 175 bin 032 nüfuslu Çanakkale il merkezindeki Çanakkale Devlet Hastanesinde tam 10 tane kadın doğum doktoru olmasına rağmen,  köyleriyle beraber 44 bin 079 nüfuslu Gelibolu`da ise Devlet Hastanesinde kadın doğum doktoru sayısı kadrosu olmasına rağmen sıfırdır. (Çanakkale`den görevlendirmeyle haftada sadece iki gün gelen kadın doğum doktoru görev yapmaktadır). Ayrıca Gelibolu Devlet Hastanesinde doğumhane olmasına rağmen sürekli kadın doğum doktoru olmadığı için senelerdir doğumda yapılamamaktadır” denildi.
 
“Kadınlar doğum için Keşan’a gitmekte”
Kadın doğum doktoru ve doğumhanenin olmaması nedeni ile kadınların Keşan’a gitmek zorunda kaldıkları belirtilen açıklamada;  “Haftada sadece iki gün kadın doğum doktoru olması ve sürekli kalan bir kadın doğum doktoru olmaması ve de doğumhanenin de çalışmaması nedeniyle Gelibolulu kadınlar ve hamileler sürekli Keşan`a veya Çanakkale`ye gitmek zorunda kalmaktadırlar.  Bu durum Gelibolulu kadınları maddi ve manevi olarak çok yormaktadır. Şimdi aşağıda imzası olan bizler Anayasamız’ da ifade edildiği gibi herkesin eşit sağlık hizmeti almaya hakkı vardır ilkesinden hareketle, Gelibolu Devlet Hastanesindeki eksik olan kadrolu uzman doktorların acilen tayin edilerek tamamlanmasını,  özellikle ve de öncelikle kadın doğum doktorunun tayinle veya görevlendirmeyle haftanın beş günü Gelibolu Devlet Hastanesinde görev yapmasının sağlanmasını ve Gelibolu Devlet Hastanesi doğumhanesinin de faaliyete geçirilmesini talep ediyoruz” denildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş