havadurum

Geyikli'de neler oluyor?

3106

Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz’ın bir aracın arkasından silahını çekerek kovalaması görüntüleri gündem yarattı. Yılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada mobese görüntülerini yalanlayarak silah çekmediğini, silahı düşerken tuttuğunu iddia etti. Yılmaz; “Onlar bizden şikayetçi oldu, biz de onlardan” dedi.

 
Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz’ın bir aracın arkasından giderek silahını çektiği görüntüler gündem yarattı. Mobese kayıtlarına yansıyan görüntüler sonrası iki tarafın da birbirinden şikâyetçi olduğu ve jandarma tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Geyikli Belediye Başkanı Yılmaz, gazetemiz Çanakkale OLAY’a yaşanan olayla ilgili açıklamada bulundu. Birçok vatandaş bir belediye başkanının bu tür bir davranışta bulunmaması gerektiğini ifade ederken, Belediye Başkanı Yılmaz ise Mobese görüntülerini yalanladı. İki taraf arasında yaşanan husumeti önlemek için aracın arkasından gittiğini belirten Yılmaz, silahının düşmemesi için tuttuğunu iddia etti.
 
“Birbirimizden şikayetçi olduk”
Konuyla ilgili gazetemiz Çanakkale OLAY’a konuşan Belediye Başkanı Yılmaz, iddiaları yalanladı.  Silah çekmediğini,  koşarken düşen silahını tuttuğunu iddia eden Yılmaz; “Onlar bizden şikayetçi oldu, biz de onlardan şikayetçi olduk. Şuan da mahkeme aşamasındayız. Olayla ilgili ‘silah çekti’ diyorlar ama görüntüler her yerde var. Burada silah çekmek yok. Yani ben ne kadar yok desem de görüntülerde her şey var. Olayda ruhsatlı silahım belimdeydi, ben arabadan indim onlar kavga etmesin diye olayı yatıştırmak için koştum. Koşarken silah da mecbur kemerden yukarıya çıktı. Silah belimden düşüyordu o sıra ama ben silahı tuttum. Emniyetini kontrol ettim ve tekrar düşmesin diye yerine koydum” dedi.
 
“Kimse ile kavgalı değilim”
Kimse ile kavgalı olmadığını, kavga eden iki tarafı ayırmak için orada bulunduğunu belirten Yılmaz; “Çünkü, kavga edenlerin ikisi ile de aram iyiydi ben kimseyle kavgalı değildim. Ben, sadece alkol alan iki arkadaşı kavga etmesin diye ayırmaya gitmiştim. Kavga varken ben gidip yatacak mıydım? Onlar birbirleriyle kavga etse ben ayırmasam olaylar daha kötü olacak. ‘Bir Belediye Başkanı, iki arkadaşını birden içkili gönderdi ve birbirlerine zarar verdiler’, bu bize yakışmaz. O insanların aileleri ‘Sen gördün neden bıraktın’ demezler mi? Ben sadece, sabah ikisi de otursunlar konuşsunlar istedim. Biz sadece belediye başkanı olduğumuz için ve olayın içinde yer aldığımız için gündeme geldik, gazetelerde bunun üzerine yazdı çizdi. Bugün topladım hepsini, görüntüleri verenleri, ‘silah çekti’ diyen gazeteleri. Ben, eğer silah çektiysem bu zaten görüntülerde belli olur. Şuana kadar 4-5 tane dava açtım, daha da devam edeceğim. İş artık adli mercilerde, avukatlarımız olayla ilgileniyorlar” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş