havadurum

Giden Gidene!

2205

 Bu sezon kent sporunu değişik branşlarda Türkiye genelinde temsil eden Çanakkale Kulüpleri yer aldıkları kategorilerde hüsran yaşayarak, birer birer düşüyor.

 
Çanakkale sporu  28 yıl aradan sonra profesyonel liglerde takımsız kalacak gibi. Gelinen bu başarısız ortam spor tutkunları tarafından üzüntü ile karşılanıyor.
 
Çanakkale Belediyespor
Mavi-Beyazlı Kulüp, 5 sezondan buyana elit takımların bulunduğu Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde mücadele verdi. 3 büyükler ile Vakıfbank ve Eçzacıbaşı’nın özel maç için bile gelmekten kaçındığı Çanakkale’ye bu dev takımları resmi müsabakalar için getirdi. Kent sporunun gülen yüzü oldu Bayan Voleybol Takımı. Anafartalar Spor Salonu maç günleri hınca hınç doldu. Tüm Çanakkaleliler “İşte bunlar bizim Sultanımız” deyip izlediler Çanakkale Belediyespor’u. Ancak, bu üst düzey ligde yer almak oldukça maliyetliydi. Sürekli gelir kaynakları istiyordu. Buna rağmen, Çanakkale Belediyesi’nin desteğine, bazı sponsorlar katkıları ile yardımcı olarak geçirildi sezonlar. Ama, rakipler olağanüstü potansiyelliydi. Her şey ekonomiye bağlıydı. Ne yazık ki, olmadı ve tüm Çanakkaleliler’in çok sevdiği ‘Boğaz’ın Sultanları’ bu elit lige veda ederek, 1.Lige düştü.
 
Çanakkale Dardanel
3.lig’de bitime 5 hafta kala topladığı 23 puanla klasmanın son sırasına inen Kırmızı-Beyazlı takım eğer, bir mucize olmazsa profesyonel lige veda edecek gibi. Kısa bir özeleştiri yapmak gerekirse durum şöyle; İlk yarı maçlarında 18 puan toplayan takımın başında olan Çanakkaleli Teknik Direktör Mustafa Meteertem’in değiştirilmesi büyük hata idi. Hocalıkta tecrübesiz Mehmet Çoğum ile Hüseyin Özcan hangi bekraunda bakılarak bu göreve getirildi, anlamak mümkün değil. İstikrar nerede kaldı. Dere geçerken at değiştirilir mi hiç. Üstelik, Çanakkale Dardanel’i defalarca zor ve kritik durumlardan Mustafa Meteertem kurtarmadı mı ?. Bakın size bir hesap çıkarayım. Takımın 12 maçtan buyana başında bulunan Mehmet Çoğum ile Hüseyin Özcan 2 beraberlik ve 1 galibiyetle sadece 5 puan alabildi. Eğer, bu 2 çalıştırıcı 2.Amatör’de olsa bile görevde tutulmazlar. Hadi ayıklayın şimdi pirincin taşını. Yazık çok yazık …
 
Yeşil Bayramiçspor
Adı, küçük ilçenin büyük takımına çıkmıştı Yeşil Bayramiçspor’un Bayanlar Voleybol takımı. Onlara, Kazdağı’nın Sultanları da deniyordu. Dar ve  kısıtlı bütçelerle yıllarca, kent potansiyelli rakiplere karşı hep onur mücadelesi verdiler. Yeşil Bayramiçspor takımının 1.ligde mücadele etmesi Çanakkaleli spor severleri mutlu ediyordu. Güçlü rakiplerle karşılaştığında, ismi her hafta ülke spor gündeminde yerini alıyordu. Ekonomik yetersizlikleri nedeniyle yıllardan buyana klasmanın hep son sıralarında mücadele verdiler. Sonunda 1.lige veda edip, Türkiye Bayanlar Voleybol 2.ligine düştüler. Yeni sezonda rakipleri arasında bir başka Çanakkale takımı Çiçeklidedespor da bulunacak.
 
Yeni Çanspor
Çanakkale sporundaki yaprak dökümüne Yeni Çanspor da katıldı. Bu sezon Bigaspor ile birlikte Bölgesel Amatör Ligin (BAL) 13 takımlı 12’nci grubunda yer aldılar. Statü gereği Bigaspor BAL’da kalıcı oldu. Yeni Çanspor ise son 2 sırada kalıp, BAL’dan otomatikman düştü. Geçen hafta İstanbul deplasmanında Çıksalınspor’a 10-0 yenilerek bir rekora imza attılar. Çıksalın deplasmanına, alacaklarının ödenmediğini öne süren as oyuncuların gitmediği öğrenildi. Yeni sezonda BAL’da Yeni Çanspor yerine Çanakkale Süper Amatör Lig Şampiyonu Biga Adaspor yer alacak. Eğer, Çanakkale Dardanel düşerse Çanakkale’nin BAL’daki takım sayısı sadece 1 sezon için 3’e çıkacak. Sonraki sezonda BAL kontenjanı yine 2 olacak. 
 
ÖZEL HABER: Yusuf Sonkurt
Paylaş