havadurum

Gider Yolindi'de konuştu; "İki başlılığın kaldırılmasını istiyoruz"

199

 AKP Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, referandum çalışmaları kapsamında Biga’nın Yolindi köyünü ziyaret etti. Yolindi’de yurttaşlara seslenen Gider, “Biz seçimlerde geldiğimiz zaman bize dostlarımız dedi ki, sizi seçimlerden sonra da bekliyoruz. Biz seçimden sonraki ilk gezimizi yine Yolindi’ye yapmıştık. Bugün de o gönül rahatlığıyla hiçbir programımız olmamasına rağmen dedik ki gidelim Yolindili dostlarımızla birlikte olalım. Çünkü biz Yolindi’yi seviyoruz ki, Yolindi de bizi seviyor. Çünkü biz Yolindi’nin ne dediğini, devletten ne istediğini, ne sıkıntılar çektiğini biliyoruz. Şunu da biliyoruz ki Yolindi bizim onların dertlerine dertlendiğimizi de biliyor. Yolindi bizim Ankara’da bu mücadeleyi sadece onlar için verdiğimizi de biliyor ve bu gönül rahatlığı içinde de buraya geliyoruz” dedi. 

“Bir devletin başında iki adam olursa kavga çıkıyor” 

Yeni anayasa paketi hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Gider:“ Bugün diyoruz ki, Cumhuriyet kurulduğundan beri bize bir tane Cumhurbaşkanı söyleyemezsiniz ki Başbakan ile kavga etmemiş olsun. Bize bir tane Başbakan söyleyemezsiniz ki Cumhurbaşkanı ile kavga etmemiş olsun. Bu memleketin Cumhurbaşkanları, Başbakanları hep kavgacı adamlardan olacak hali yok. Demek ki bu iş isimlerle ilgili bir iş değil. Bir devletin başında iki tane adam olursa bu memleketin başında kavga çıkıyor. Bu köye iki tane muhtar koysak ikisi de kavga eder, anlaşamazlar. Biz Cumhurbaşkanlığı sistemine geçelim istiyoruz. İki başlılığın kaldırılmasını istiyoruz. Şu an ne yaparsa yapsın yargılanamayan Cumhurbaşkanının bir suç işlediğinde bu milletin önünde hesap vermesini istiyoruz. Bu memlekette seçilmişlerin hakim olmasını istiyoruz. O zaman hep beraber, bunlara karşı çıkanlara dersini sandıkta vereceğiz” dedi. 
 
“Dün nasıl kovmuşsak bugün de sokmamayı beceririz”
Milletvekili Gider; “Hadi CHP’yi önemsemeyeceğiz ama başkaları da hayır istiyor. Almanya açıklama yapmış, diyor ki Türkiye yeni anayasaya geçmesin diyor. Kim diyor Almanya diyor, Almanya karışsın mı bizim işimize sorusunu soran ve hayır yanıtını alan Milletvekili Gider, işte biz bu hayır’ı Avrupalılara karşı söyleriz, kendi milletimize değil. İsviçre, Hollanda diyor ki demokrasi için hayır verin. Hani Amerika Irak için dedi ya “demokrasi getireceğiz” diye, işte o akılsızlarda sanıyorlar ki Türkiye’ye demokrasi getirecekler. Türk milleti sizin o bildiğiniz Iraklılara benzemez. Dün sizi nasıl buradan kovmuşsak, bugünde sokmamayı beceririz. İnşallah bu Cumhurbaşkanı sistemine girdikten sonra daha dik, iri, diri ve güçlü olarak onlarla mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
(Haber Merkezi)
Paylaş