havadurum

Gider "Biz Çanakkale'ye hizmet etmek istiyoruz"

827

 AKP Çanakkale Belediye Başkan Adayı ve önceki dönem Milletvekili Ayhan Gider, Kolin Otel’de AKP geçmiş dönem yöneticileriyle bir araya geldi. Yerel seçim öncesi çalışmalarla ilgili konuşan Belediye Başkan adayı Gider, partililerle görüş alıverişinde bulundu. Konuşmasında, ‘AKP’li Belediye gelirse çalışanların işten çıkartılacağı’ söylemlerine cevap veren Gider; “Bizim gelişimizden belediye çalışanları değil, çalışmayan belediye yöneticileri rahatsız olsun” cevabını verdi. Kanalizasyon, otopark, trafik gibi birçok soruna çözüm bulunamadığını belirten Gider; ““Biz, hizmet etmek istiyoruz. Bizim derdimiz insanlarla değil, bizim derdimiz sistemle. Belediyenin, kar eden bir kurum olması değil, hizmet eden bir kurum olması gerektiğini düşünüyoruz. Küçük bir azınlığın değil, Çanakkale halkının tamamının belediyeden hakkıyla hizmet alması gerektiğine inanıyoruz. Bizim tek derdimiz bu” dedi. 

“Bizim gelişimizden çalışanlar değil, çalışmayan belediye yöneticileri rahatsız olsun”

AKP’li Belediye olması halinde birçok çalışanın işten çıkartılacağı söylemleri ile ilgili konuşan AKP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, “Bizim gelişimizden belediye çalışanları değil, çalışmayan belediye yöneticileri rahatsız olsun. Bakın biz, meslek hayatımızda hiçbir çalışanı işten çıkarmadık. GESTAŞ`ı ilk kurduğumuzda, Türkiye Denizcilik İşletmelerinde çalışan hiç kimseyi işten çıkarmadık. Aksine kadroyu, TDİ`den gelen bu iskelet kadro üzerine kurduk. Biz, alın teri ile çalışan kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Bunun bir örneğini kimse gösteremez. Şu anda belediye çalışanları üzerinde böyle bir algı oluşturulmak isteniyor. Bunu duyuyoruz. Bu çok etik değil. Bu, bizim tarzımız da değil. Çanakkale Belediyesinin iyi yönetilmediğini düşünüyoruz. İyi yönetilse, Çanakkale`nin çok daha güzel, ferah ve daha temiz bir şehir olabileceğini düşünüyoruz, biliyoruz” dedi.
  
“Daha fazla sinema salonu, tiyatromuz olsun istiyoruz”
Konuşmasına Çanakkale halkının tamamının belediyeden hakkı ile hizmet alması gerektiğini belirten Gider; “ Bakın, 2019 yılındayız, Çanakkale ile ilgili konuştuklarımız, kanalizasyon kokusu, yağmur suyu gideri, trafik, otopark... Oysa bunlar, bir kentte yaşayan insanların sahip olması gereken en temel haklar. Biz daha bunları sağlayamamışız. Bu kentte kültür merkezi olsun istiyoruz, bu kentte konser alanı olsun, daha fazla konser izleyelim istiyoruz. Daha fazla sinema salonu olsun, tiyatromuz olsun istiyoruz. Ama ondan önce, bunlara gidecek yolumuz olsun. Oraya gidince `arabamızı nereye park edeceğiz?` diye düşünmeyelim. Konsere giderken `kaç saat otobüs bekleyeceğiz?` diye düşünmeyelim. İnsanlar, kordon boyunda vakit geçirirken, kanalizasyon kokusu içerisinde oturmasın. Buradaki restoranda daha temiz bir ortamda yemeğini yesin istiyoruz. Biz, hizmet etmek istiyoruz. Bizim derdimiz insanlarla değil, bizim derdimiz sistemle. Belediyenin, kar eden bir kurum olması değil, hizmet eden bir kurum olması gerektiğini düşünüyoruz. Küçük bir azınlığın değil Çanakkale halkının tamamının belediyeden hakkıyla hizmet alması gerektiğine inanıyoruz. Bizim tek derdimiz bu” dedi. 
(Zeynel Yöner)
Paylaş