havadurum

Gökçeada'da facia...

914
Gökçeada ilçesinde, Off Road Türkiye Şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk`e ait fiber teknenin alabora olmasıyla büyük bir facia yaşandı. Çarpışantürk Cuma akşamı beraberinde Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut, Gökçeada Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu, Uzman Erbaşlar Şener Altay ve Mehmet Çelik ile birlikte balık avlamak için denize açıldı. Ancak tekne geçtiğimiz Cuma günü saat 18.37`de Laz Koyu önlerinde alabora oldu. Teknedeki 5 kişiden, uzman erbaşlar Şener Altay ile Mehmet Çelik yaklaşık 1 kilometre yüzerek karaya çıkmayı başardı. Diğerleri ise suda kayboldu.
İhbar üzerine bölgeye 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 4 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi, deniz polisi ve jandarma komandolar sevk edildi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da Sahil Güvenlik Botu ile bölgeye gelerek, arama kurtarma çalışmalarını koordine etti. Bir süre sonra tekne sahibi, Off Road Türkiye Şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk`ün cansız bedenine ulaşıldı. 
 
Kayıp Gökçeada İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut ile Gökçeada Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu ise sabaha saatlerine kadar arandı. Sahil Güvenlik Botları ile Gökçeadalı balıkçılar, kayıp 2 komutanı bulmak için denizde arama çalışmaları gerçekleştirdi. Jandarma komandolar da karadan sahil şeridini tarayarak, arama faaliyetine katıldı. Off Road Türkiye Şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk`ün cenazesi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu`na gönderildi. 
"Bizi üzen bir olay ile karşı karşıya kaldık"
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin olayla ilgili yaptığı açıklamada, " Gökçeada ilçemizde bizi üzen bir olay ile karşı karşıya kaldık. Dört askeri personelimiz ile Gökçeada`da Şahinkaya köyünde bir otel sahibi ve aynı zamanda ülkemizin Off Road Türkiye Şampiyonlarından Kenan Çarpışantürk`ün birlikte balık tutmak maksadıyla denize açıldıkları teknenin alabora olması sonucu üzücü bir olay ile karşı karşıya kaldık. Olay ilk vuku bulduğu andan itibaren Çanakkale Valimiz İlhami Aktaş, Gökçeada Kaymakamımız Dr. Serhat Doğan ve devletimiz bütün güçleri birlikte arama ve kurtarma çalışmalarına başladı" dedi.
Teğmen Bulut için tören düzenlendi
Hayatını kaybeden Teğmen Musa Bulut için dün İl Jandarma Komutanlığı`nda tören düzenlendi. Törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile Teğmen Musa Bulut`un yakınları katıldı. Tören sırasından Bulut`un yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından yaptırılan duanın ardından evli ve iki çocuk babası Teğmen Bulut`un cenazesi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu`na gönderildi. Bulut`un cenazesi daha sonra memleketi Bartın`a gönderilecek.
(Haber Merkezi)
Paylaş