havadurum

Gökçeada maden başvurusu geri çekildi

682

 Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin ve Çanakkale’nin “turizm cenneti” adıyla anılan Gökçeada’da Merih Madencilik Şirketi altın ve gümüş madeni arama başvurusu yapmış. Başvuru, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü internet sitesinden yapılan duyuruda başvurunun “olumlu olduğu” ve ÇED sürecinin başlatıldığı belirtilmişti. Başvuruya verilen bu karar Çanakkale’de büyük tepki toplamış, birçok çevre örgütü ve STK karara karşı çıkarken, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve Gökçeada halkı, Çanakkale’de yürüyüş gerçekleştirerek, madene karşı mücadele edeceklerine dair açıklamada bulunmuşlardı.

 
“Merih Madencilik başvurusunu geri çekti”
Dün Merih Madencilik Şirketi altın ve gümüş madeni arama başvurusunu geri çektiğini açıkladı. Şirketin açıklamasının ardından ise Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ÇED sürecinin sonlandırıldığını açıklaması yaptı.
 
“Zamanda ruhsat iptali konusunda da gerekli adımı atmasını bekliyoruz” 
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Çetin, karardan memnun olduklarını dile getirerek, ruhsatında geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Çetin, konu ile ilgili olarak;  “Merih Madenciliğin ÇED uygunluk raporu ile alakalı geri adım atmış olması ve ÇED süreci ile alakalı mevcut talebini geri çekmiş olması memnuniyet verici. Fakat şunun da unutulmamasını istiyorum. Netice itibari ile bu şirketin elinde hali hazırda bir ruhsat var. Bu ilerleyen tarihlerde tekrar ÇED’le alakalı müracaat etmeyeceği anlamına gelmiyor. Dolayısı ile biz, Merih Madenciliğe bu yaklaşımından ötürü teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda ruhsat iptali konusunda da gerekli adımı atmasını bekliyoruz” dedi.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş