havadurum

Gökhan, Milli Sporcuyu ziyaret etti

618

 Çanakkale’de geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olan ve 29 yaşından itibaren tekerlekli sandalyeye mahkum olan Ümit Burunlular, fizik tedavi sırasında başladığı bilek güreşi sporunda şampiyonluklar yaşamaya devam ediyor. 43 yaşındaki Milli Sporcu, 17-18 ekim tarihleri arasında ilk defa Türkiye olmak üzere Antalya’da düzenlenen 21’inci Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonasını birincilikle tamamlayarak, sol kol ve sağ kolda dünya şampiyonu oldu. Burunlular, çalışmalarını Çanakkale Belediyesi tarafından Çanakkale halkına kazandırılan ve Şehit Kıvanç Kaşıkçı’nın adının verildiği Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde sürdürüyor. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’yi dünya şampiyonalarında temsil eden Burunlular’ı çalışmalarını devam ettirdiği Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde ziyaret etti. Ziyaret, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Milli Sporcu Ümit Burunlular, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Eryiğit, Kent Konseyi Genel Sekreteri Yeliz Kaçarlar, Belediye Meclis Üyeleri ve Sağlıklı Yaşam Merkezi eğitmenleri katıldı. Ziyaret sırasında konuşma yapan Başkan Gökhan, Burunlular’a gösterdiği başarıdan dolayı tebrik etti. Gökhan, özellikle engellilerin dünya ve Avrupa’da büyük başarılar elde etmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Burunlular’ı Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde çalıştıran eğitmenlere de teşekkür eden Başkan Gökhan, herkese çalışmalarında başarılar diledi. Konuşmaların ardından Burunlular, eğitmenleriyle, CHP Merkez İlçe Başkanı Uyanık ve Belediye Başkanı Gökhan ile bilek güreşi yaptı. 

Şehit Kıvanç Kaşıkçı Sağlıklı Yaşam Parkı’nda spor eğitimi sürdüren Milli Sporcu Ümit Burunlular’ı ziyaret eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ziyarette; “Antalya’da 17-18 Ekim’de ilk defa yapılan engelli dünya bilek güreşi şampiyonasına katıldı ve hem sağ kolda hem de sol kolda dünya şampiyonu oldu. Rakipleri, kolay rakipler değil. Çünkü şampiyonada, Rus, Amerikalı, Gürcistanlılar da vardı ve üstelik yarışmacılar Ümit Burunlular’dan daha gençti. Tabi Çanakkaleli bilinen bir sporcumuzun olması, Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı olarak yarışmaya katılmış olması, son derece önemlidir. Bizim, yine çok başarılı Engelli Basketbol Takımımız var. Onlar da bizi, başarıyla temsil etmeye devam ediyorlar. Burunlular’ın turnuvalarda başarılı olması son derece sevindirici. Çünkü Çanakkale’nin adı duyuruluyor. Çanakkale’de bu tür başarılar elde eden diğer engellilere sunulan fırsatlar ve onların azmi çok önemli. Burunlular, çalışmalarını Şehit Kıvanç Kaşıkçı’nın adının verildiği Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde devam ettirdi. Ben, son derece sevindim, gurur duydum böyle bir başarıyı elde eden Ümit Burunlular adına ve başarılarının devamını diliyoruz. Sonuç itibariyle mutluyuz, gururluyuz, hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Ben, hep söylüyorum, engellilerin evlere hapsolmasına izin vermeyeceğiz, bütün engellilerin sokaklara çıkmasını istiyoruz” dedi.
 
“Böyle bir kompleksin yapılması, bizler için bir nimettir”
Şampiyonanın bu yıl 40’ıncısının düzenlendiğini Bedensel Engelliler için ise 21’incisinin düzenlendiğini söyleyen Milli Sporcu Ümit Burunlular; “Ben, özellikle Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’a teşekkür ediyorum. Çünkü Çanakkale’de spor yaparken imkansızlıklar içinde yapıyorduk. Böyle bir kompleksin yapılması, bizler için bir nimettir. En azından girişi asansörlü ve ulaşılabilir olması,  bizim için çok önemli. Akabinde de bu güzellikleri, dünya şampiyonasında gösterdik. Çünkü her dünya şampiyonasında ya sağ kolda ya da sol kolda birinci oluyordum, eksikliklerimi bir türlü tamamlayamıyordum. Bu komplekse geldikten sonra, belediye ile yazışmalar yaparak, bize verilen ücretsiz destekten dolayı başkanımıza ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Eryiğit’e teşekkür ediyorum. Eksik ekipmanlarımız oluyordu, taleplerimiz doğrultusunda Özlem hanım gerekenleri yerine getirdi. Hocalarıma ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir kompleks, tüm engelli gruplarında görev yapanların çalışmalarını tamamlaması anlamında tüm kolaylığı sağlıyor. Ben, bunu öngördüm ve yaptım. Ne önemlisi, dünya şampiyonasının Türkiye’de olması ve bir daha ne zaman geleceği belli değildi. Azmettik, çalıştık ve kazandık. Bu başarıyı, halkımıza, şehitlerimize, herkese armağan ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
(Atilla Akın)
Paylaş