havadurum

Gökhan, okul ziyaretlerini sürdürüyor

683

 Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, okul ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Gökhan, öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim görebilmesi amacı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da sürdürdüğü eğitime destek ziyaretlerine Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi ve Ali Haydar Önder Lisesi ile devam etti. Gökhan, ziyaretlerinde okul yönetimi, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. Gökhan, okulların ve öğrencilerin ihtiyaçlarını dinlemek için düzenlediği ziyaretlerde, öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. İlk olarak Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Gökhan, öğrenciler, öğretmenler ve okul idaresiyle bir araya geldi. Daha sonra Ali Haydar Önder Lisesi’ne ziyaret düzenleyen Gökhan, öğrencilerin sunduğu çiçekleri kabul etti. Başkan Gökhan, ziyarette ayrıca öğrencilerin kendi gelişimlerini sağlayabilmeleri için kitap okumalarının da önemli olduğunu vurgulayarak, her iki okulda listesi öğretmenler tarafından daha önce belirlenen 65’er adet okuma kitabı hediye etti. Gökhan, Ali Haydar Önder Lisesi’nde öğrencilerin ve öğretmenlerin talepleri doğrultusunda kütüphane raflarının iyileştirileceğini söyledi. Okul başkanının sorununu dinleyen Başkan Gökhan, futbol kale filesi ve basketbol sahasının tellerinin tamiri için çalışmaların yapılacağını söyledi. 

 
Gökhan, Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi’nde öğrencilerle bir araya geldi. 
Okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerden okulun fiziki ihtiyaçlarına yönelik talepleri dinleyen Başkan Gökhan, Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi’ne düzenlediği ziyarette öğrencilerle bir araya geldi. Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi ziyaretinde, öğrencilerin ve öğretmenlerin sorunlarını dinleyen Gökhan, sonlara çözüm arayışında bulundu. Öğrencilerin mesleki bölümlerde okumalarının önemli olduğunu belirten Gökhan, ülkenin geleceği olan çocukların ve gençlerin dünyadaki gelişmeleri yakalayabilmesi için iyi şartlarda eğitim almaları gerektiğini söyledi. Başkan Gökhan, öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim alabilmesi amacı ile okullara destek sunmaya devam edeceğini ifade etti
 
“Öğrencilerin, meslek liselerine yönlendirilmesi gerekiyor”
Ali Haydar Önder Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Gökhan, öğrencilerin meslek liselerine de yönlendirilmesi gerektiğini belirterek; “Meslek liseleri, çok önemli. Öğrenciler, Avrupa’da ilkokuldan sonra meslek liselerine yönlendiriliyorlar. Bu liseler, üniversiteye öğrenci yönlendirmesinde akademik lise oluyorlar. Öğrenciler, buradan çıkarken sınava giriyor, çıktığı zaman elinde diplomayla istediği üniversiteye kendi branşındaki puana göre kaydını yaptırıyor. Bizim de o konuda bu aşamaya gelmemiz lazım. Endüstri Meslek Lisesi’nin daha önceki ismi ‘Sanat Okulu’ydu. Şuanda Sanat Okulu’ndan mezun olanların hepsi mesleklerinde son derece başarılı ve aktif durumdalar. Tabi o zaman meslek lisesine son derece önem verilirdi. Son dönemde veliler, çocuklarının öğretmen, mühendis, avukat, savcı olmasını istiyorlar. Dolayısıyla bu mesleklere talep azalıyor. Çocuğunun mühendis, hakim olmasını isteyen veli, eve çağıracak muslukçu, kıyafetini diktirecek terzi bulamıyor. Özellikle öğrencilerin gördüğü meslekler iş garantili olması gerekiyor” dedi.
(Baykal Sağlam)
Paylaş