havadurum

Gökhan "1 Nisan'da baharı karşılayacağız"

966

 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, dün CHP’li kadınlarla bir araya geldi. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Zeynali’nin katıldığı toplantıya kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Gökhan kadınlara yeni dönem kadın Belediye Meclis Üyesi Adayları, İl Genel Meclis Üyesi Adaylarını tek tek tanıttı. Kadınların yoğun ilgisi ve coşkusuyla süren toplantıda, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynali ve İl Kadın Kolları Başkanı Erol, yaptıkları konuşmada; “Çanakkale kadının elinde büyür. Çanakkale kadınla var. Çanakkale’yi kimselere vermeyeceğiz” dediler. Kadınların ardından konuşma yapan Merkez İlçe Başkanı Uyanık; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlığının temeli olan, Cumhuriyet Halk Partili evlatları yetiştiren kadınlarımız, Çanakkale yerelinde iktidarı var eden ve geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan kadınlarımız… Çanakkale Türkiye’nin göz bebeği, Çanakkale’de yaşamak huzur… Bu siz kadınlarla gerçekleşiyor. Bunun bilincindeyiz”  dedi. CHP İl Başkanı Güneşhan ise konuşmasında; “Geçtiğimiz günlerde gençlerimizle bir araya geldik. Bugün kadınlarımızla beraberiz. 31 Mart’ta tüm Türkiye’de çiçekler açacak, bahar gelecek ama Çanakkale’de bahar erkenden geldi. Çanakkale’de seçimlerin sonucu belli. Çanakkale’de çiçekler açtı, Çanakkale’ye bahar geldi. Bunun en önemli nedeni siz değerli kadınların gösterdiği performanstır, gayrettir. Çanakkale örgütü bu kadar güçlüyse, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale’de bu kadar oy alıyorsa bunu sizlere borçluyuz. Her zaman, her yerde, herkese söylüyoruz; Çanakkale’deki kadın örgütlenmesi Türkiye’ye örnektir. Kadınlarımızın gücü sayesinde milletvekili olan arkadaşımız, önce Genel Başkan Yardımcısı oldu, şimdi ise Genel Sekreter oldu. Sayın Muharrem Erkek’e başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 
“Atatürk’ün çok sevgili çağdaş, aydın, Çanakkale’nin kadınları…”
“Cumhuriyetin, laikliğin, demokrasinin, özgürlüklerin, eşitliklerin, kadın haklarının kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevgili çağdaş, aydın, Çanakkale’nin kadınları…” diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “ Bereketli topraklarda 5 yıl daha el ele. Hep beraber burada baharı karşılamak üzere toplandık. Moralimiz, umudumuz, sevincimiz yüksek.  Sloganımız; bereket, huzur ve kardeşlik… Bereket, bu toprakların kelimesidir. Bereket, çok şeyi kapsar. Onun için bereketli topraklarda, bereketli kentte, bereketli bir günde önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Kenti 5 yıl daha birlikte, el ele yönetmek için çalışmalarımızı yapacağız. Bu slogandaki hiçbir kelimeyi boşa çıkarmadan devam edeceğiz. ‘Bugün bu kentte huzur, güven, kardeşlik, demokrasi anlayışı yaygınlaşmışsa, bu kente Barışın kenti diyorsak en önemli pay kadınlarındır. Geçmişten bugüne kadar kadınların emeği çok büyüktür. Buradaki payınız yadsınamaz. Bu noktada size güveniyoruz. Bu yolculuğa sizinle beraber çıktık. 1 Nisan sabahı hep beraber bahara uyanacağız. Sizlerle beraber çocuklarımızı; demokrat, laik çocuklar yetiştiriyoruz. Sizlerin varlığı bizim için en büyük güvence” dedi. 
 
“Önümüzdeki süreçte, bizlerin açamadığı kapıları sizler açacaksınız”
Kadınlara yaptıkları ve yapacakları projeleri aktararak, bunları tüm vatandaşlara anlatmalarını isteyen Başkan Gökhan; “Önümüzdeki süreçte, bizlerin açamadığı kapıları sizler açacaksınız. Neler söyleyeceksiniz? Günümüz Türkiye’sinde; artan haksızlık ve hukuksuzların, kadın ve çocuk tacizinin, genç işsizliğinin arttığı karanlık dönemi anlatacaksınız. Mutfaktaki yangını en iyi yangını kadınlar bilir. Soğanın patatesin neden bu kadar pahalı olduğunu, üretmediğimiz için bunların başımıza geldiğini sizler anlatacaksınız. Üretimden yoksun bir ülke haline getirildik. Her şeyi dışardan almaya mahkum hale getirildik. Birlikte bulunduğumuz geminin her gün sular aldığını ve batmakta olduğunu teker teker anlatacaksınız. Kadına, kadının emeğine, çocuklarının gelişimine, sağlıkla büyümesine en çok sosyal demokratların değer verdiğini anlatacaksınız. Bizim derman olacağımızı anlatacaksınız. Onlara Atam Kreşi’ni, Sosyal Yaşam Evleri’ni, Altın Yıllar Yaşam Merkezi’ni, Sosyal Merkezleri, Çocuk Kültür Evleri’ni, Piknik Alanları’nı, plajları anlatacaksınız. Yeni dönemde her mahalleye kreşler yapacağımızı; yaşlı, çocuk ve engelli bireyler konusunda her zaman yanınızda olacağımızı anlatacaksınız. Üretim yapacağız. Üretime destek vereceğiz. Kooperatifleşeceğiz. Aynı şekilde de halka aktaracağız. Öyle sokaklara göstermelik tır koyarak, insanları kuyruklarda bekletmeyeceğiz. Sürekli üretim yapacağız. Sadece meyve sebze değil sütünden çiçeğine üretim yapacağız. Yerel kalkınmayı mutlaka sağlayacağız. Engelli çocukların eğitimi bittikten sonra elimizi üzerinden çekmeyeceğiz. Kuracağımız işliklerde onların da yer almasını sağlayacağız. Yıllarımız etik kurumlar ve müfettişlere dert anlatmakla geçti. Hiçbir konuda en ufak bir şaibe olmadı. Bu rahatlıkla kapı çalacaksınız.  Bizim belediyemizde yolsuzluk, kayırmacılık yandaşlık yok. Biz bundan sonra da bu yolda yürüyeceğiz. Bir ayıbımız yok, korkumuz da yok. Hedefimiz, bu seçimde huzur, barış içinde kötü söz söylemeden kendi projelerimizi anlatmak. Çanakkale’yi her seçimde partimizin yüz akı yaptık. 1 Nisan sabahı geldiğinde Cumhuriyet Halk Partisi zaferiyle uyanmaya ben bir kez daha varım, siz de var mısınız? Bu kenti nereden nereye getirdiğimizi bu kente sunacağız. Bundan sonra yapmak istediklerimizi anlatacağız” dedi. 
 
“Kentin zenginliklerinden tüm vatandaşlar faydalanacak”
Vatandaşların kentin bütün zenginliklerinden pay alacağını ifade eden Başkan Gökhan; “Hoşgörülü ve saygılı kentler; hiçbir kentlimizin yaşam tarzına karışmıyor, herkesi eşit görüyoruz, kardeşçe yaşıyoruz.  Hakça paylaşan kentler; zenginliklerimizi bir kısım yandaşa değil, bütün kent halkına eşit olarak dağıtılması için çaba göstereceğiz. Hesap veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Şeffaf olacağız. Meclisimizi yine canlı yayınlayacağız. Bizim bu yaptığımızı Cumhurbaşkanı yeni vaat ediyor. Biz çoktan şeffaf ve hesap verebilir halde yönetiliyoruz.  Yoksulluğu yenen kentler olacağız; yatağa aç giren çocuğumuz olmayacak, evde aşı pişmeyen olmayacak. Herkes bu kentte insanca yaşamanın şartlarını sağlamış olarak yaşayacak ve bunun güvencesi bizler olacağız. Üreten ve istihdam sağlayan kentler olacağız; üreteceğiz ve buralarda da istihdam yaratacağız” dedi.
 
“Yenilikçi ve akıllı kentler olacağız”
Konuşmasına; “Yenilikçi ve akıllı kentler olacağız; teknolojik yenilikleri yaşama geçireceğiz ve kültürel mirasımıza ihanet etmeyeceğiz” sözleriyle devam eden Başkan Gökhan;  “Biz kent kültürünü kendi kültürümüz olarak biliriz ve onun korunması için dünde olduğu gibi bugün de mücadele edeceğiz.  Çanakkale Belediyesi, Sayın İsmail Özay zamanından Tarihi Kentler Birliği’nin kurucu üyesidir. Ulaşım ve altyapı sorunu çözülmüş kentler olmayı hedefliyoruz. Çözüm üretmek için projelerimiz, komisyondan geçirdiğimiz kararlar var. Yeni ulaşım ve yeni toplu taşıma planlarımızı zaman içerisinde göreceksiniz.  Nefes alan, betonlaşmamış, parkları olan kentler… Çok yoğun park çalışmaları yaptık biliyorsunuz. Özellikle Esenler’de 2 tane yeni alanda park, kültür ve sosyal alanlar hedefliyoruz. Sosyal adaleti sağlayan kentler; tüm dezavantajlı vatandaşlarımıza, yoksul vatandaşlarımıza, insan onuruna yakışır tarzda yardım yapacağız. Halk Kart’ımız var. Hiç kimseyi rencide etmeden, hiç kimsenin kimliğini ortaya koymadan hesaplarına para yatırıyoruz. Onlar da gidip bankadan çekip harcama yapıyor. Bu yeniden Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler’in ilkeleri arasına koyuldu. Kültür ve sanatı geliştiren kentler; bir Kültür Merkezi projemiz var. Projesi hazır, ilk fırsatta bunu yapacağız.  Doğa dostu yeşil kentler; yalnızca kendimiz için değil, hayvanlar için, bitkiler için buradayız. Her canlı bizim sorumluluğumuz altındadır. Yeni bir Hayvan Barınağı’mız olacak. O konuda geçmişte olduğu gibi çabayı göstermeye devam edeceğiz. Çalışmalarımız yıllardır sürüyor. Bunların üzerine bizim bir de hayvan mezarlığımız var. Hayvanlarımız öldükten sonra sahipleri ne yapacağını bilemez. Betonlaşan kentlerde, bahçe yok, toprak yok. Biz hayvanlarımızın yalnızca canlısına değil, cansız bedenine de sahip çıkacağız. Çünkü hayvanları sevenlere de sahip çıkıyoruz” dedi. 
 
“Girdiğiniz her evde, her kapıda başınız dik olsun”
Kadınların çalışmalarında göğüslerini gererek ve dik durarak ev ev dolaşarak vatandaşlara  oy çağrısında bulunabileceklerini belirten Başkan Gökhan; “Sonuç itibariyle mutlu ve gülümseyen kentler… İşçisiyle, esnafıyla, memuruyla, sanayicisiyle, çiftçisiyle, tüm kentliyle hep birlikte huzurlu, mutlu, kentler yaratmaya devam edeceğiz.  Seçim çalışmalarına başladığımızda; kendinizi rahatlıkla ifade edebilirsiniz. Girdiğiniz her evde, her kapıda başınız dik olsun, göğsünüzü gere gere girin. Yüzünüzün kızaracağı hiçbir şey yok. 17 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyorum. Hiçbir aşamada sizin başınız öne eğdirecek bir kirli iş içinde olmadım” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.
 
“Aday kadınları tanıttı”
“Atatürk’ün kadınları” olarak hitap ettiği kadınlara yeni dönem kadın adaylarını takdim eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; ilk olarak eşi Hale Gökhan’ı sahneye davet etti. Ardından sahneye takdim edilen kadın adaylar; Rebiye Turan Ünüvar, Fatma Kaynaş, Gülay Güney Sarıkaya, Güneş Pehlivan, Birten Sarıbaş, Bilge Şimşek, Süheyla Eriş, Ahu Tümer, Emine Kardelen CHP’li kadınları selamladılar. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş