havadurum

Gökhan "Biz, insanımızın mutluluğu için çalıştık"

969

 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Çanakkale Belediye Başkan adayları, seçim çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, Cevatpaşa Mahallesi’nde yapılan Seçim Bürosu açılış törenine katıldı. Açılış programında, CHP YDK Üyesi Serdar Soydan, Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan ile eşi Hale Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan, CHP Belediye Meclis üyesi adayı Rebiye Ünüvar, CHP İl Genel Meclis adayları, CHP Belediye Meclis üyesi adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı. Açılış programına ayrıca İyi Partililer de katıldı. Büyük coşkuyla gerçekleşen açılış töreninde, bir yandan da lokma dağıtımı yapıldı. Açılış programında sık sık ‘Başkan Ülgür Çanakkale Özgür’ sloganları atıldı. Açılış konuşmalarını CHP Merkez İlçe Başkanı Uyanık, CHP İl Başkanı Güneşhan ve Belediye Başkanı Gökhan yaptı. Merkez İlçe Başkanı Uyanık; “Yeni dönem keyifle geliyor, yeni dönem zor geliyor ama Çanakkale zor zamanda Türkiye’nin kutup yıldızı olacak. Bu özveriyi, bu sağduyuyu, bu aklı hep beraber gerçekleştireceğiz. Tecrübeli bir başkanla geliyoruz, tecrübeli bir ekiple geliyoruz, pırıl pırıl, keyifle geliyoruz. Şimdiden keyifli bir kampanya dönemi diliyorum” dedi. İl Başkanı Güneşhan; “31 Mart’ta tüm Türkiye’de çiçekler açacak, tüm Türkiye’ye bahar gelecek ama bahar Çanakkale’de hiç eksik olmadı. Çiçeklerin açması hiç eksik olmadı. Çanakkale’de 1968 yılından itibaren devamlı çiçekler açıyor, Çanakkale’ye devamlı bahar geliyor. Reşat Tabak ile başlayan İsmail Özay ile birlikte süren ve Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan ile devam eden Cumhuriyet Halk Partili yerel yönetim anlayışı, bugün Çanakkale’yi Türkiye’de yaşanabilir en iyi kent haline getirdi. Önümüzdeki süreçte de yine Çanakkale’de Çanakkalelilerin hakkını, hukukunu koruyacak, demokratik, şeffaf bir yönetim anlayışını sergileyecek olan Ülgür Gökhan’a destek vereceğinize olan inancım sonsuzdur” dedi. Belediye Başkanı Gökhan ise; “3 dönemdir bana güvendiniz ve sizlere hizmet fırsatı bulduk. 4’üncü kez oylarınıza talibiz aynı hizmetle devam etmek için görev talep ediyoruz. Ben, 3 dönemdir bu kentin kaynaklarına sahip çıktım, emanetinize sahip çıktım ve bu kenti zengin bir belediye haline getirdim. Çanakkale Belediyesi en zengin belediyelerden biri oldu. Doğayı da tahrip etmedik, doğanın tahrip edilmesine de fırsat vermedik. Özgürlük Parkı gibi parklar yaptık, yeşil alanları hizmete soktuk. Hep insanımızın mutluluğu için çalıştık” dedi. 

 
“Huzurlu yaşamanın tek gerekçesi sevgidir”
Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan; “Burası doğup, büyüdüğüm ve ikamet ettiğim mahalle. Dolayısıyla sözde değil özde Paşa Mahalleli sayıyoruz kendimizi. Burası Kordon’a sahip, doğal zenginlikleri çok olan bir mahalledir. Biz bu mahalledeki büromuzda, vatandaşlarımızla buluşacağız. Üç dönemdir bana güvendiniz ve sizlere hizmet fırsatı bulduk. 4’üncü kez oylarınıza talibiz aynı hizmetle devam etmek için görev talep ediyoruz. Ben, 3 dönemdir bu kentin kaynaklarına sahip çıktım, emanetinize sahip çıktım ve bu kenti zengin bir belediye haline getirdim. Bana güvenenlerin yüzünü kızartacak hiçbir şey yapmadım, hiç kimseye rant yaratmadım. Bundan dolayı beni desteklediğinizden dolayı kendinizle iftihar edebilirsiniz. Kentteki rantın nasıl yerelin lehine kullanılacağını gelen bakanlık yetkililerine anlatmıştım, kitapçığımızda da göreceksiniz. Hep şikayet ediyorlar ama kimse bir şey diyemedi. İstanbul’a, Ankara’ya, Bursa’ya ihanet ettik diye dövünüyorlar ama biz dövünmüyoruz. Çünkü biz kentte oluşan rantı kent için kullandık. Çanakkale Belediyesi en zengin belediyelerden biri oldu. Doğayı da tahrip etmedik, doğanın tahrip edilmesine de fırsat vermedik. Özgürlük Parkı gibi parklar yaptık, yeşil alanları hizmete soktuk. Hep insanımızın mutluluğu için çalıştık. Çanakkale’ye gelen insanlar buraya nasıl yerleşebileceklerini düşünür oldular. Bundan övünç duymalıyız. Çünkü bu sizin eseriniz. Hep beraber, el ele yaptık. Huzurlu yaşamanın tek gerekçesi sevgidir. Bu kentte yaşayan herkese eşit mesafede olacağız. Ayırım gözetmeksizin, köken, cinsiyet aramadan hakça hizmeti görev biliyoruz. Özgürüz bu kentte, özgürlüğümüzü devam ettireceğiz. Bunu sağlamaya ve sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. 
 
“Hep aynı anlayıştalar, önce engelliyorlar sonra suçluyorlar”
Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Gökhan; “İlk hedefimiz Kordon’u eski askeri hastaneye kadar uzatmak. Bununla ilgili teşebbüsümüz oldu. Bu yeni bir olay değil. Çalışmalarımız oldu ama buna fırsat vermediler. Çünkü bunu yaparsak pirim yapmış olacağız. Hep aynı anlayıştalar, önce engelliyorlar sonra suçluyorlar. Ne yaparsanız yapın, Çanakkale halkı bu anlayıştan vazgeçmez. Çanakkale halkı, demokrat, özgür, cumhuriyetçi, laik bir toplumdur. Mustafa Kemal’in sevenleri ve insanları, Türkiye’yi sevenler var burada. Ne yaparsan yap, Çanakkale halkının kararını değiştiremezsin. Çünkü biz görüyoruz. Umuyorum, önümüzdeki dönemde sahil açılacak, bunu çok önemsiyorum” dedi.
 
“Troia’nın önemi”
Belediye Başkanı Gökhan; “Geçen sene Troia Yılı ilan edildi. Troia ile ilgili bilinçlenme uzun zaman önce oluşmuştur. Babalarımız, ‘Troia Festivali’ diye bir festival üretmişlerdir ve Troia ismiyle anılır. Geçen sene 55’inci kez gerçekleşti. Troia kentini anlatırken, Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal’den de bahsederiz. Troia bir Anadolu kentidir ama ancak anlatabildik. Ancak uyandılar. Ancak geçen sene, Troia’nın önemi akıllarına geldi. Biz de elbette bu yılda yerimizi aldık. Geçen sene, Fazıl Say’ın besteleyip sunduğu Troia Sonatı, Tevfik Akbaşlı’nın bestesiyle bir operamız oldu. Bu iki eseri kazandırdık. Sonat 2019 boyunca Say’ın ifadesiyle ‘her konserinde çalınacaktır’. Dünyanın her yerinde bir kez daha duyulacağız. Fuarlara da gidip tanıtımlar yapıyoruz” dedi.

“Biz kalıcı çözümler için çalışacağız”
Belediye Başkanı Gökhan; “Çocuk Kültür Evleri, Sosyal Yaşam Alanları, kütüphaneler yapacağız. Sosyal Tesisleri’nin arkasındaki kütüphaneye destek olduk. Tesis yenilenecek ve kütüphane olacak. Burası bir öğrenci şehri. Yaşlılar ve engellilerin daha fazla yanında olacağız. Kuracağımız üretim ve tüketim kooperatifleri ile sağlıklı ve güvenli gıdaya erişim, kadınların el emeklerinin değerlenmesi için ve bunların para kazanarak ev hanımlarına katkı olması için birçok proje var. Bugün, Türkiye’de en sıkıntılı şeylerden biri üretimin olmamasıdır. Üretimden her konuda vazgeçtik. Çanakkale’de bir tane açılan fabrika var mı? Hep kapananlar var. Sonuç ortada. İşsizlik diz boyu. Trafik gibi sorunlar, dünyanın her yerinde var. Bizler de mücadele ettik, edeceğiz. Fakat işsizlik en önemlisi. Çanakkale’de kooperatifleşmeye değer vererek ilerleme kaydedeceğiz. Çocukların ve yetişkinlerin sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlayacağız. Yoksa geçici olarak tır koyup ‘ucuzlattım’ demekle olmuyor. Bunlar geçici çözümlerdir. Biz kalıcı çözümler için uzmanlarla çalışıyoruz. Biz konuşmadan önce kooperatif diyen yoktu, şimdi herkes konuşuyor. Çünkü herkes çözümün tarımdan ve üretimden geçtiğini anladı. Biz de bunu hayata geçirmek için çaba göstereceğiz. Tohum Bankamız var. Oranın varlığını koruyup sürdüreceğiz. Diğer illerle iletişime geçerek daha sağlıklı noktalarda olacağız” ifadelerini kullandı.
 
“Bu kentte hiçbir çocuk aç yatağa girmeyecek, buna müsaade etmeyeceğiz”
Başkan Gökhan; “Çok başarılı çocuklarımız var, iyi bir eğitim potansiyelimiz var. Her mahalleye kreş ve çocuk bilim merkezleri açacağız. Bir tanesi bitmek üzere. Çocuklarımızı en üst düzeyde bu kentte yetiştirmek için elimizi taşın altına koyacağız. Bu kentte hiçbir çocuk aç yatağa girmeyecek. Yoksulluk bu kentin kaderi olamaz. Bu kent, bunu aşmıştır. Kreşten üniversiteye sahip çıkacağız. İhtiyacı olanlara burslar vermeye devam edeceğiz. Engellilerimiz ile ilgili birçok çalışma yapıyoruz. Özellikle engelli sınıflarla ilgileniyoruz. Ulaşım ve yemek konusunda yardımcı oluyoruz. Bunu sizler sağlıyorsunuz. Burası engelli dostu bir kent. Okul sonrası ise engelli birey için daha önemli. Engelli birey için işlikler kuracağız. İmkanları arttıracağız.”
 
“Sağ elin verdiğini sol el görmeden destek vermeye devam ediyoruz”
Başkan Gökhan; “İhtiyaç sahiplerine gereken desteği sağlıyoruz. İnsan onuruna yakışır biçimde sağ elin verdiğini sol el görmeden yapıyoruz. Olduğunu bilin yeter. Halk Kart’ımız var. Erzak değil, kendi alışverişini yapabileceği imkan sağlıyoruz, devam edeceğiz. Doğumdan ölüme, sünnetten düğüne, asker uğurlamasına, taziyeye kadar kentlimizin yanındayız. Cenazesi olanlara külfet olmadan her şeyini yapıyoruz, asker ve bebek paketlerimiz var. Bunlar devam edecek, artarak sürdüreceğiz. Kurdundan kuşuna her canlının da yanındayız. Yeni hayvan barınağımız olacak. Akıllı kentleri uygulayıp, uygularken kültürel mirasa ihanet etmeyeceğiz.” 
 
“Altıncıların yaptığı ‘Troia Belgeseli’ne katılmadım, katılmam” 
Belediye Başkanı Gökhan; “Kaz Dağları, Atikhisar, Termik Santraller konusundaki mücadelemiz devam edecek. Suyumuza sahip çıkacağız. Doğamıza sahip çıkacağız. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Siyanürlü altın işletmelerine karşı. Suyumuzu kirletmemeleri için her türlü çabayı göstereceğiz, hep birlikte. Adım adım kazanmaya devam edeceğiz. Baraj yok, Çanakkale yok. Altın için suyumuzun kirlenmesine fırsat vermeyeceğiz. Ormanlarımızın kesilmesine de fırsat vermeyeceğiz. Sizlere güveniyorum. Bu kampanya döneminde diğer adayların bu konuda ne düşündüğünü merak ediyorum. Ne düşünüyorlar? Ben böyle düşünüyorum. Aksi düşüncesi olan söylesin. Troia Belgesel’i yapmışlar. Davet edip, gelmedi diyorlar. Altıncılar yapmış onu o yüzden gitmiyorum. Köydeki muhtarı kandırıyor, iş verip delikanlıyı kandırıyor. Biz katılmayınca eleştiriliyoruz. Katılmam. Katılsaydım burada olamazdım. Burada laf yerdim. Çanakkaleli her şeyin bilincinde. Bizim geleceğimizi ellemesinler. Biz bu topraklarda özgürce yaşıyoruz ve yaşamaya da devam etmek istiyoruz” dedi. 
 
“Belediyemiz halkın arkasında”
Başkan Gökhan; “Türkiye özgürmüş. Resmi dairelerde farklı görüşlere uygulanan mobingleri biliyoruz. Yandaş olmayanlara tavırlar… Belediyeye karşı tavırlar, mobingler, müfettişler, soruşturmalar. Hani özgürlük? Beni korkutamazsın ama ekmek parasının peşindeki memur, işçi korkar. Bu nasıl özgürlük. Bu kentte belediyemiz halkın arkasında. Özgürsünüz ve özgürlüğünüzü yaşamaya devam edeceksiniz” dedi.
(Zeynel Yöner)
Paylaş