havadurum

Gökhan "Biz, seçim barajına karşı olduğumuzu söylüyoruz"

737

 CHP Çanakkale Örgütü, 24 Haziran seçimlerine 3 gün kala seçim çalışmalarını Çanakkale Merkez’de sürdürdü. 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri kapsamında ziyaretlerini sürdüren CHP, önceki günkü ziyaretini Türkmen’in Kahvesi’nde devam etti. Yapılan seçim çalışmalarına Belediye başkanı Ülgür Gökhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve Yönetim Kurulu, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP Belediye Meclis Üyeleri, Partililer ve vatandaşlar katıldı. Başkan Gökhan, program kapsamında 24 Haziran seçimlerine ilişkin konuşma yaptı. Referandum döneminden sonra partili bir Cumhurbaşkanı olduğunu belirten Gökhan, Cumhurbaşkanının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini söyledi. 

 
“Referandumda ne söylediysek aynısı oldu”
Referandum sürecinden sonra yargının güvenini kaybettiğini söyleyen Başkan Ülgür Gökhan; “Biz daha önce anayasa değişikliğinde huzurlarınıza gelmiştik ve ‘Bu referandumda ‘hayır’ deyin çünkü bu referandum, ülkenin yararına değildir’ demiştik. Sizler de bizi dinleyip, hak verip yüzde 72 oranında ‘Hayır’ demiştiniz. Şuan geldiğimiz nokta, tam da bizim dediğimiz gibi oldu. Referandumdan sonra bizim, partili bir cumhurbaşkanımız oldu. Biz de ‘Cumhurbaşkanı, bağımsız ve tarafsız olmak zorundadır’ dedik. Dolayısıyla ülkemiz, yavaş yavaş yıkıntıya girmeye başladı. 2019 yılının Kasım ayında yapılması beklenen anayasa değişikliği de 1 buçuk yıl erkene alındı ve 24 Haziran’da erken seçime gidiyoruz. Bu koşullarda yargı da güvenini kaybetti. Sizler de bunun farkındasınız. Ama bir istikrar oldu, ülke istikrara kavuştu. Enflasyon bir artış trendine girdi ve istikrara kavuşmuş oldu. Bütçe açığımız, istikrarlı bir şekilde büyüyor. Dış açığımız, istikrarlı bir şekilde büyüyor ve geçen yılın cari açığı 47,1 milyar dolar oldu. Toplam borcumuz ise 450 milyar dolara dayandı ve istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bence referandumda doğruyu söylemişler. Bu bağlamda bir ekonomik istikrar söz konusu ama dar gelirlinin, çiftçinin, emeklinin aleyhine gelişen bir istikrarla karşı karşıyayız” dedi. 
 
“CHP, 15 Milletvekili ile demokrasi örneği gösterdi”
Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimlerinin erkene alınmasının İyi Parti’yi saf dışı bırakma çabası olduğunu söyleyen Gökhan; “Seçim, 26 Ağustos tarihine alındı. Yeni kurulmuş olan İyi Parti ise o tarihteki seçime girmeye hak kazanıyor. İyi Parti’nin seçime girmemesi gerekiyor. Peki, o zaman ne yapmak lazım? İyi Parti’nin seçime giremeyeceği bir tarihte seçimi yapmak gerekiyor ki İyi Parti seçime giremesin. Tabi sen tuzak kurarsan sistem, kendi içinde sorunu çözebilir. CHP, burada Genel Başkanının inisiyatifi ile 15 Milletvekilini istifa ettirip İyi Parti’ye geçirdi, Mecliste grup kuruldu ve İyi Parti’nin de bu seçime katılabilme şansı doğdu. Bu, Türkiye demokrasisi için çok iyi bir örnektir ve güzel bir göstergedir. Çünkü biz, hep baraja karşı olduğumuzu söylüyoruz. Biz, böyle tuzaklarla partilerin dışlanmasını hazmedemeyiz. Onun için ittifak sürecinde de herkesi çekmeye çalıştılar ama olmadı ve ittifak kuruldu” ifadelerini kullandı. 
 
“Bir tek CHP’nin gösterdiği aday parti Genel Başkanı değil”
Cumhurbaşkanı adayının kesinlikle tarafsız ve adil olması gerektiğini söyleyen Gökhan; “Biz, CHP olarak Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da Muharrem İnce’den parti rozetini aldı ve onun yerine Türk Bayrağı rozeti taktı. Bu da ‘Biz, 81 milyonun Cumhurbaşkanı adayını çıkarıyoruz’ demektir. Bir Cumhurbaşkanı’nın partili olması kabul edilemez. Biz de Muharrem İnce’ye oyumuzu vereceğiz ve Millet İttifakı’nda da hangi partiye oy vermek istiyorsak o partiye oy vereceğiz. Bir tek CHP’nin gösterdiği aday parti Genel Başkanı değil, diğer bütün partilerin adayları aynı zamanda Genel Başkan. Henüz tarafsızlık yemini kalkmış değildir. 24 Haziran’dan sonra seçilen Cumhurbaşkanı gidip tarafsızlık yeminini edecektir” dedi. 
 
“Basın da özgürleşecek”
Konuşmasında bazı gazetelerin yalan ve asılsız haber yaptığı söyleyen Başkan Gökhan, basının da özgürleşeceğini belirterek; “Bu süreçte basının gücü de çok önemli, basının da özgürleşmesi lazım. Size ve bize, sürekli ‘Yalan haber’ pompalıyorlar. Söyledikleri her şey, değiştirilmiş, kafalarına göre düzeltilmiş ve doğru habermiş gibi haberleri yayınlıyorlar. Aynı kafa yapısı olan basından Çanakkale’de de var. Çanakkale’de bir grup medya var, GESTAŞ desteğinde.
GESTAŞ ramazan eğlencesini geçen sene 160 bin liraya yapmış, biz 400 bin liraya yapmışız. Kültür Müdüründen hesap dökümünü istedim. İskele Meydanındaki ramazan eğlencesini 88 bin liraya yapmışız Özgürlük Parkı’ndaki eğlenceyi aynı ücretle yaptık. Her iki alanda yaptığımız toplam masraf, 160 bin lira, geçen yıl GESTAŞ’ın tek başına yaptığı toplam masraf da 160 bin lira. Bu insanlar utanmıyor mu? Devamlı yalan, devamlı iftira ve devamlı insanları aldatan haberler” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş