havadurum

Gökhan "Bu araçları Çanakkale halkının kaynaklarıyla alıyoruz"

899

 Çanakkale Belediyesi, git gide büyüyen araç filosuna yeni araçlar takviye etti. Yeni alınan araçlar, Çanakkale Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında tanıtıldı. Kamuoyu ve vatandaşlara tanıtılan araçlar, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.  Cumhuriyet Meydanında yapılan tanıtıma, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, Belediye Birim Müdürleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı. Gökhan, yeni alınan araçların tanıtımından sonra Çanakkale Belediyesinde yaptıkları sınavlarda başarılı olan ve şoför kartı almaya hak kazanan 3 kadın şoföre kartlarını verdi. Burada konuşma yapan Başkan Gökhan, her belediyenin mutlaka araç ve gereçlere ihtiyaç duyduğunu söyledi. Çanakkale Belediyesinin iller bankasındaki limitinin yüksek olduğunu ve verilen kaynakların doğru kullanıldığı için araçların alındığını söyleyen Başkan Gökhan, basın ve kamuoyuna araçların tanıtımını yaptı. 

“Kaynakları verimli kullandığımız için araç alabilme şansına sahip olduk”

Çanakkale Belediyesi tarafından yeni alınan araçların tanıtımında konuşan Başkan Gökhan; “Belediyeler, altyapılarını yaparken mutlaka araç ve gereçlere yoğun ihtiyaç duyarlar. Bizde belediye bütçemiz ve iller bankamızdaki kredi limitimiz yüksek olduğu için ve verilen kaynakları verimli kullandığımız için bu araçları alabilme şansına sahip olduk. Ben, de bu araçları teker teker tanıtmak istiyorum. İki büyük aracımız var. Birisi, asfalt serme makinesi ve bu makine çok önemli çünkü kentimizde yoğun bir biçimde asfalt serme işlemleri yapıyoruz. Bu nedenle bu aracı almaya ihtiyacımız vardı ve aldık. Bizde, eskiden vardı bu araçtan ama o çok yıpranmıştı. Bir diğer büyük aracımız ise, asfaltı kazıma aracı. Eskiden bir işlem yapacağımız zaman asfaltı kepçeyle kazıp parçalıyorduk ama şimdi bu araç sayesinde asfaltın zeminini zedelemeden sadece asfaltın üst kısmını tarayarak ve aynı zamanda yeniden asfalt olarak kullanmak üzere hem sağlıklı hem de ekonomik hizmet vermiş olacağız” cümlelerini kullandı. 
 
“2018 yılı sonunda engelsiz tip otobüsümüz kalmayacak”
Yeni alınan araçların tanıtımını yapan Gökhan, yıl sonunda alınan otobüslerle beraber hiçbir engelsiz otobüsün kalmayacağını söyleyerek; “Yeni aldığımız yine bir tane yangın aracımız var. Bu itfaiye aracımız da dar sokaklara girmenin kolaylaşması amacıyla tasarlanmış bir araç. Yine bir tane engelli tip minibüs aldık. Tekerlekli sandalye ile gidebilen engellileri taşıdığımız için bu araçların kullanıyoruz. En önemli yeni araçlarımızdan biri de Otokar. Bu araç, 27 koltuklu ve yasa gereği engelli tip bir araç. Bu yıl içerisinde 2 tane uzun körüklü otobüsümüz de olacak. Ayrıca, 6 tane daha otobüs alacağız. Belediye olarak otobüs almaya devam ediyoruz. Çünkü kent, büyüyor, hastane taşındı, Esenler Mahallesinde yeni yeni yapılanmalar var. Yani yeni otobüs hatlarının oluşması gereken durumlar oldu. Biz de kooperatifimizle beraber otobüs filomuzu genişletiyoruz. Onlar da eski tip otobüslerinin engel, tip olabilmesi için çalışma içindeler. Muhtemelen bu yılsonunda engelsiz tip otobüsümüz kalmayacak ve kapasiteleri de büyüyecek” dedi.
 
“Vatandaşlara daha hızlı hizmet verebilmek için bu araçları bünyemize kattık”
Toplamda 4 milyon lirayı bulan araç filosuna sahip olduklarını dile getiren Başkan Gökhan; “Yine bir tane de 31 koltuklu Sultan araç aldık. O da STK’ların ya da başka amaçlı talep edildiğinde kullanıma sunuyoruz. Yine çeşitli müdürlüklerin kullanabilmesi için bir araç aldık. Çünkü araçsız personelin bir yerden diğer bir yere gitmesi çok zorlaştı. Çünkü şehrin git gide büyümesi nedeniyle vatandaşlara daha hızlı hizmet verebilmek için bu araçlara ihtiyaç var.  Birde Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bir servis aracı aldık. O araç da personeli taşıma amaçlı kullanılacak. Bir tane Zabıta Müdürlüğümüze motosiklet aldık. Çünkü artık zabıtamız da motorize oldu. Zabıtalarımızın hızlı hareket etmesi lazım o bakımdan zabıtaya da bütçeden pay ayırmış olduk. Toplamda da çeşitli sektörlerde 4 milyon liralık araç kapasitesi oluştu. Dolayısıyla bu araçları hem basına hem de Çanakkale halkına tanıtmış olduk. Çünkü bu araçları Çanakkale halkının kaynaklarıyla alıyoruz. Dolayısıyla vatandaşın da kaynaklarını nereye harcadığımızı, o kaynaklarla neler yaptığımız görmesinde yarar var. Yine, yeni araçlar kazanmak için yapmış olduğumuz çalışmalar devam edecek” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş