havadurum

Gökhan "Çocuklar adalet ve hukuk kavramını öğrensinler istedik"

771

 Çanakkale Belediyesi Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı, 1 Şubat Cuma Günü Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından açılış konuşmasının yapıldığı toplantıda Başkan Gökhan, meclis üyelerine Ocak ayında yapılan etkinlikler ve çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu. Çanakkale nüfusunun güncel verilerini paylaşan Başkan Gökhan, nüfusun yüzde 2.3’lük artışla 136 bin kişiye ulaştığını belirtti. 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile basın mensupları ile geleneksel buluşmanın gerçekleştiğini belirten Başkan Gökhan, hayatını kaybeden gazetecileri mezarları başında andıklarını ifade etti. Ocak ayında, Uğur Mumcu, Hrant Dink, Gaffar Okkan, Abdi İpekçi gibi demokrasi şehitlerini andıklarını belirten Başkan Gökhan, Adalet ve Demokrasi Haftası’nda Adalet Parkı ve Heykeli’nin açılışını yaptıklarını dile getirdi. Parkın yeri ile ilgili eleştiriler olduğunu belirten Başkan Gökhan, eleştirilere; “Orası özellikle kötü bir haldeydi. Oraya düzenleme yapıldı. Yanında çocuk parkı da var Özellikle içine çocuk parkı yaptık. Çocuklar oynadıkça, inşallah uzun yıllar bu nedir diye merak etsinler. Çocukluktan itibaren adalet ve hukuk kavramını içselleştirsinler diye çocuk parkını yaptık. Ayrıca bu park, Çanakkale’mizin giriş çıkış aksında bulunan bir yolun üzerinde olan bir park” şeklinde cevap verdi. EMITT Fuarına katıldıklarını belirten Bakan Gökhan, fuara geçen yıllara göre ilginin daha fazla olduğunu söyledi. Belediye tarafından yapılan filelerin dağıtımının devam ettiğini belirten Başkan Gökhan, Fevzipaşalı kadınlar tarafından yapılan filelerinde dağıtımının yapılacağını söyledi.

“Ocak ayı Türkiye hatıraları açısından kötü bir ay” 

Ocak ayında yapılan çalışmalar ve etkinliklerle ilgili bilgilendirmede bulunan Başkan Gökhan; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler günüydü. Geleneksel olarak basınımızla buluştuk ve çalışan gazeteciler gününü kutladık. Bu yıl duayen gazeteci Sayın Nejat Tabak’a ödülünü verdik. Aynı gün rahmetli Turan Narler, Yaşar Türe, Mehmet Cantürk ve Orhan Mutay’ın kabirlerini ziyaret ettik. Tabi ocak ayı Türkiye hatıraları açısından kötü bir ay. Biliyorsunuz, 19 Ocak’ta Hrant Dink cinayeti var. 24 Ocak’ta Uğur Mumcu’nun katledilişinin 26’ıncı yıl dönümüydü. Uğur Mumcu için panel düzenlendi. Uğur Mumcu Parkı’na çiçekler konuldu. Yine 24 Ocak 2001 ‘de maalesef Gaffar Okkan’ın canına kastedildi. 31 Ocak’ta Muammer Aksoy, ‘ADD Kurucu Başkanı’ benimde hocam Anayasa profesörü, onun ölüm yıl dönümüydü. Yine bugün 1 Şubat’ta Abdi İpekçi saldırıya maruz kaldı ve katledildi. Hepsine tekrar Allahtan rahmet diliyorum. 20 Ocak’ta bizden bir şehidimizi, Kıvanç Kaşıkçı’nın şehit oluşunun 2’inci yıl dönümünde andık. Ocak ayı maalesef çok ölümlü bir ay” dedi. 
 
“Çocuklar, adalet ve hukuku merak etsinler istedik”
Adalet Parkı ve Adalet Heykeli’nin yeri ile ilgili eleştirilere cevap veren Başkan Gökhan; “Yine 24 Ocak Uğur Mumcu’nun anma gününde ‘Adalet ve Demokrasi Haftası’nda, ‘Adalet Heykelimizi, Adalet Parkı’na diktik. Yeri eleştirenler oldu; ‘Yeri iyi değil’ denildi. Herhalde yanlış bir anlama var. Orası, özellikle kötü bir haldeydi. Oraya düzenleme yapıldı. Yanında çocuk parkı da var. Özellikle içine çocuk parkı yaptık. Çocuklar oynadıkça, inşallah uzun yıllar bu nedir diye merak etsinler. Çocukluktan itibaren adalet ve hukuk kavramını içselleştirsinler diye çocuk parkını yaptık. Ayrıca bu park, Çanakkale’mizin giriş çıkış aksında da bulunan bir yolun üzerinde olan bir park” dedi.
 
“Çanakkale standına ilgi yoğundu”
EMITT Fuarına katılım diğer yıllara oranla daha fazla olduğunu belirten Başkan Gökhan; “31 Ocak’ta EMITT Fuarına katıldık. Ziyaretçiler bu yıl daha fazlaydı. Turizmciler 2019’dan daha umutlu olduklarını söylediler. Bütün stantları gezdik. Belediye olarak bizde ortak standa hediyeliklerimizi götürdük. Orada tanıtım broşürlerimizi, tahta atlarımızı götürdük. Troya Yılı’na özgü bir donatım yapılmış, güzeldi. Çanakkale standına ilgide yoğundu. Dolayısı ile bizde kentimizi tanıtmak için görevimizi yaptık” dedi. 
 
“Doğa dostu bez çantalarımızı çarşıda ve pazarda dağıttık”
Başkan Gökhan; “Artık gelenekselleşmiş olan 6’ıncı deve güreşleri festivallimizi yaptık. Develerimiz güreştirdik. O kadar çok ilgi vardı ki 2 güne sığdırdık. Çok talep var. Güzelde oldu. Gelenler ve ziyaretçiler mutlu oldular. Bu arada doğa dostu bez çantalarımızı çarşıda ve pazarda dağıttık. Dağıtmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Fevzipaşa Mahalle Meclisi’nde, Fevzipaşalı kadınlar file örüyorlar. Şu ana kadar 500 tane örülmüş, ilk etapta bine tamamlanacak. Daha sonra bu fileleri de dağıtacağız. Ayrıca orada kadınlarımıza gazete kağıdından kese kağıdı da yaptıracağız. Bu kampanyaya yoğun bir şekilde destek olmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz sıfır atık projesini belediye olarak yapıyoruz. ÇEKAP ile yeni bir anlaşma yaptık. Haziran ayından itibaren yeni bir toplama sistemine geçiliyor. Olabildiğince çöpleri ayrıştıracağız. Çöpün içine atılmış olanları da bir kez daha elden geçirip atıkları kazanmaya çalışacağız. Bu noktada projemiz onaylandı ve imzalarını attık. Dolayısı ile atık konusunda Çanakkale Belediyesi, Lapseki Belediyesi, Kepez Belediyesi, Umurbey Belediyesi hepimiz bunun altına imzalarımız attık. Hep birlikte sıfır atığa yakın atık toplanacak ve bundan kurtulacağız” dedi.     (Eren Aşnaz)
Paylaş