havadurum

Gökhan "Demokrasiyi tesis edip, mutlu yarınlar bırakacağız"

700

 10 Ekim 2015 tarihinde binlerce vatandaş, Ankara’da yapılmak istenen Barış Mitingi için yola çıkmıştı. Ankara Garı’nda bir araya gelen vatandaşlara terör örgütü IŞİD tarafından bombalı saldırı düzenlemiş ve barış için yola çıkan 103 insan hayatını kaybetmişti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da yapılmak istenen ‘Barış Mitingi’nde hayatını kaybedenleri andı. Barış için yola çıkanların Ankara’dan bir eksikle döndüklerini belirten Başkan Gökhan; “Bu arkadaşlarımızın içinde, çok sevdiğimiz, verdiği emek, demokrasi mücadelesi ve gülen yüzüyle tanıdığımız Ercan Adsız da vardı” dedi. Başkan Gökhan, demokrasiyi birlikte tesis edip, çocuklara mutlu yarınların el birliğiyle bırakılacağını belirtti.  Gökhan; 10 Ekim 2015’de Ankara’da kaybettiğimiz yoldaşlarımızı bir kez daha rahmet ve özlem ile anıyor, acılı ailelerimize sabır diliyorum” dedi. Eğitim İş Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yine 10 Ekim katliamını kınayan bir mesaj yayınlandı. 

 
“Yoldaşlarımızı bir kez daha rahmet ve özlem ile anıyoruz”
10 Ekim katliamının 3’üncü yılında hayatını kaybedenler için anma mesajı yayınlayan Başkan Gökhan, “Kin, düşmanlık, savaş, şiddet ve ölüm ülkemizin bağrına, başkentine kadar girmiş, barış ve demokrasi isteyen aydınlık insanları kucaklaşırken yakalamıştır. Türkiye tarihinin en acımasız katliamlarından birine bundan 3 sene önce başkentte şahit olduk. Öyle üzücü, öğle ağırdı ki yaşananlar; gözlerde yaşın, dudaklarda kelimelerin tükendiği, çocukların anasız babasız, hayata tutunanların kolsuz bacaksız kaldığı, yüreklerin acıdan nasır bağladığı kapkara bir gündü. Savaşlar son bulsun, barış ve emek en yüce değer olsun demek için, Çanakkale’den yola çıkan arkadaşlarımız da bir eksikle döndüler Ankara’dan geriye. Bu arkadaşlarımızın içinde; çok sevdiğimiz, verdiği emek, demokrasi mücadelesi ve gülen yüzüyle tanıdığımız Ercan Adsız da vardı. Ercan kardeşimiz de, 103 diğer yurttaşımız gibi evine, eşine, çocuklarına geri dönemedi. Şüphesiz ki her şiddet sarmalından çıkış, ancak barışa ve özgürlüğe tutunarak gerçekleşir. Demokrasiyi hep birlikte tesis edecek, çocuklarımıza mutlu ve umutlu yarınları da yine el birliğiyle bırakacağız. Bunun da tek yolunun, birlik olmak ve demokrasi mücadelesini önce yüreklerimizde içselleştirmek olduğunu biliyoruz. 10 Ekim 2015’de Ankara’da kaybettiğimiz yoldaşlarımızı bir kez daha rahmet ve özlem ile anıyor, acılı ailelerimize sabır diliyorum” dedi. 

“Şiddetle lanetliyoruz”
Aynı zamanda Eğitim İş Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan mesajda, tarihin en büyük katliamlarından birinin yaşandığı belirtilerek;  “Ülke tarihinin en kanlı, en acımasız katliamlarından biri olan 10 Ekim Ankara katliamı üzerinden üç yıl geçti. ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi’ mitingi alanında meydana gelen patlamada, 103 yurttaşımız yaşamını kaybetti, yüzlerce yurttaşımız yaralandı. Tüm ülkeyi yasa boğan terör eylemini bir kez daha şiddetle lanetliyor, hayatını kaybeden yurttaşlarımızı saygıyla anıyoruz” denildi. 
 
“Sorumlular yargılanıp cezayı alana kadar, öfkemiz dinmeyecektir”
Açıklamada son olarak; “Ülkenin başkentinde, binlerce polisin gözü önünde, tam da 1 Kasım seçimleri öncesinde gerçekleştirilen bu saldırı bağıra çağıra gelmiş hiçbir önlem alınmamıştır. Patlamadan önce IŞİD’in mitinglerde birden fazla canlı bombayla saldırı yapacağına dair istihbarat bilgisinin emniyete ulaşmasına rağmen önlem almayanları; patlama sonrası mitingin güvenliği için alanda bulunan emniyet güçlerine ‘süpürün’ talimatı vererek yaralı ve hayatını kaybetmiş insanların üzerine gaz bombası yağdıranları asla unutmayacağız!   Orada katledilen yalnızca masum insanlar değildi. Orada katledilmek istenen barıştı,  çağdaşlıktı ve özgürlüktü. Ancak Türk Ulusu, bu güzel coğrafyada barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edecek, mutlaka bunun koşullarını yaratacaktır. Katliamın yaşanmasında ihmali olanlar, katliamı önleyebilecekken hiçbir şey yapmayanlar hala görevlerinin başındadır. Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemiz dinmeyecektir.
10 Ekim katliamında yaşamını yitiren yurttaşlarımızı unutmadık, unutturmayacağız!” denildi.    (Eren Aşnaz)
Paylaş