havadurum

Gökhan; "Hayvanları korumak, sahiplenmek bizim görevimiz"

1517

 Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Esenler Mahallesi’nde bulunan ve yapımı yeni biten Kedi Köyü’nü ziyaret ettiler. Çanakkaleli kent gönüllülerinin de katıldığı ziyarette Başkan Gökhan açıklamalarda bulundu. Ziyarette, hayvanlara sahip çıkılması ve onların korunması gerektiğini vurgulayan Başkan Gökhan, geçen haftalarda zehirlenen hayvanlarla ilgili gelişmeleri aktardı.Başkan Gökhan, bu olaya karışanlarla ilgili olarak faillerin bulunması noktasında başlatılan işlemlerin hızla devam ettiğini söyledi. Sadece insanların değil tüm canlıların yaşamlarını sağlıklı hale getirmek zorunda olduklarını dile getiren Gökhan; “Biz, sadece insanların yaşamını değil tüm canlıların yaşamlarını sağlıklı hale getirmekle yükümlüyüz. Tabi, buna ağaçlar da dahil. Bütün canlılara karşı dikkatli ve özenli bir şekilde davranmalıyız ve korumalıyız. Yani Çanakkale’de olabildiğince doğaya daha fazla hizmet etmek, doğadaki varlıkları korumak ve onlara yaşam şansı vermek çok önemli” dedi.

 
“Bu dünyada yaşayan canlılara bakım görevi bize verilmiştir”
Bakıma muhtaç hayvanların sokağa atılmak yerine ’Kedi Köyü’ gibi alanlara koymak ya da onları sahiplenmek gerektiğini dile getiren Başkan Gökhan; “İnsanlar, hayvanları keyifleri için alıyorlar, bakamayınca da onu sokağa atıyorlar. Yani insanlar, hayvanları sahiplendirme telaşına bile düşmeden sokağa salıyorlar. Sonra da insanlar rahatsız oluyorlar, hayvanlar bakıma alıştıkları için sokaklarda eziyet çekiyorlar. İnsanların, kendi üzerlerine düşen görevi, sahiplendirme işlemini yapmaları gerekiyor. En azından getirip kedi köyüne, hayvan bakım alanlarına teslim etmeleri gerekiyor ki hayvanlar da sokaklarda eziyet çekmesinler. İnsanın dışındaki tüm canlıların, korunması bize emanet edilmiştir. Bu dünya, bizim için yaratılmıştır ancak, diğer canlılara bakım görevi de bize verilmiştir. İnsanlarda, ‘bu dünya bizim için vardır, her türlü canlıya istediğimiz şekilde davranırız’ algısı var. Kesinlikle öyle bir şey olamaz. Tam tersine bu bir sorumluluk görevidir. Doğayı koruyacaksın, en temel görev bunlardır” dedi.
 
“Hayvan zehirlenme olaylarına karışanların bulunmasındaki çalışmalar devam ediyor”
Başkan Gökhan, önceki hafta meydana gelen köpek zehirlenme olayları ile ilgili olarakta; “Biz, doğa için mücadele ediyoruz altıncılarla, doğamızı katletmesinler, ormanlarımızı yok etmesinler diye mücadele veriyoruz. Aynı şey hayvanlar için, her türlü canlı için de geçerlidir. Yani ‘karınca yuvası bozulmaz’ diye bir şey var. Çünkü en başta günahtır. Onun size bir zararı varsa, ona başka bir mekan yaratmak bizim görevimizdir. Bozmak, yıkmak, yok etmek diye bir şey yok. Çünkü onlar, biçare yaratıklardır, onların korunmaya ihtiyaçları vardır. Zaten bizim dışımızdaki canlılar, ancak kendi ihtiyaçları kadar ilgiye muhtaçlar. Diğer canlılar biriktirmez, apartman sahibi olmaz, hırslanmazlar onlar, karınları doyuncaya kadar ihtiyaçları vardır. Daha sonra da özgürlüğün tadını çıkarırlar. Her şeyden daha çok istemek insanlara mahsustur. Bu işte emeği geçen bütün arkadaşlarımıza tek tek teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda hayvan zehirlenme olayları olmuştu. Ya bu nasıl bir caniliktir, hangi insanoğlu yapar bunu? Hayvanları zehirlemek gibi kötü bir şey var mı? bizim bu konudaki başlattığımız failleri bulma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çanakkaleliler hiç merak etmesin en kısa sürede bulunup adalet önünde bunun hesabını verecekler, hem de en ağır şekilde” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş