havadurum

Gökhan "Herkesi bağış kampanyasına davet ediyorum"

1300

 Çanakkale Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı, Cuma günü Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, siyasi parti Meclis Üyeleri, Belediye Başkanları ve birim müdürleri katıldı. Toplantıda, Ekim ayı içinde yaşanan önemli gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantıda önceki ayı değerlendiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kazdağları’nda devam eden ağaç katliamı ve altın madeni faaliyetleri ile ilgili görüşlerini aktardı. Başkan Gökhan; “Sonuç itibariyle burada o bölgedeki siyanürle altın işletmeciliği ve bütün bölgedeki 30’a yakın alandaki bu tür altın ve gümüş işletmeleri noktasında itirazımız devam ediyor. Bu arada ağaç kesimlerinin devam ettiği konusunda haberler gördük. Umuyorum bu doğru değildir. Eğer doğruysa bunun da dikkatle takip edilmesi gerektiğini belirtiyorum” dedi. Çanakkale Belediye personeli Samet Uyanık’ın kızı Güneş Uyanık için başlatılan ‘Güneşimiz Sen Ol’ kampanyasına değinen Başkan Gökhan; “Umuyoruz en kısa zamanda uygun bir donör bulunur ve Güneş kızımız, sağlığına bir an önce kavuşur. Herkesi de bu bağış kampanyasına davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

 
“Ruhsatın kesinlikle iptal edilmesi gerektiğini”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “6 Ekim günü FOX TV ekranlarında İlker Karagöz’ün davetlisi olarak sabah programına katıldım. Kirazlı-Balaban’daki altın madeni ve doğa talanı mücadelesini orada anlattık. Daha sonra 12 Ekim’de Su ve Vicdan Mitingi yapılacaktı. Fakat miting, ülkenin Suriye’nin kuzeyindeki harekatı dolayısıyla iptal ettik. Çünkü en önemli gündem oradaki harekattı. Bu nedenle mücadelemizi gölgelememek için iptal kararı aldık ama ileri bir tarihte mitin yapılacak. 13 Ekim’de şirketin ruhsatının uzatılmamasını istiyorduk ve şuan itibariyle uzatılmadı. 13 Ekim itibariyle ilgili firmanın alandaki ruhsatı yenilenmedi. Ruhsatın kesinlikle iptal edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sonuç itibariyle burada o bölgedeki siyanürle altın işletmeciliği ve bütün bölgedeki 30’a yakın alandaki bu tür altın ve gümüş işletmeleri noktasında itirazımız devam ediyor. Bu arada ağaç kesimlerinin devam ettiği konusunda haberler gördük. Umuyorum bu doğru değildir. Eğer doğruysa bunun da dikkatle takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 
“Herkesi kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz”
Başkan Gökhan; “Bizim bir güneşimiz var. Güneş kızımızın ilik yetmezliği hastalığı var ve kızımızın kök hücre nakli olması gerekiyor. Dolayısıyla ‘Güneşimiz Sen Ol’ diye bir kampanya başlattık. Geçtiğimiz hafta Belediye Meclis Üyelerimiz ve Belediye personelimiz kampanyaya destek verdiler. Umuyoruz en kısa zamanda uygun bir donör bulunur ve Güneş kızımız, sağlığına bir an önce kavuşur. Herkesi de bu bağış kampanyasına davet ediyoruz” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş