havadurum

Gökhan "İnadına 'Atatürk' diyen çocuklar yetişecek.."

827

 İlki Cevatpaşa Mahallesi’nde açılan ve büyük ilgi gören Çanakkale Belediyesi Atam Kreşi’nin ikincisi, Barbaros Mahallesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Törene, CHP Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan, CHP İl ve Merkez İle Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve Müdürleri, CHP Belediye Meclis üyesi adayları katıldı. Açılışa Barbaros Mahallesi halkı yoğun katılım gösterdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Milletvekili Erkek ve Başkan Gökhan’ın konuşmaları ile devam etti. Konuşmasına Yeni Zelanda’da yaşanan katliamı kınayarak başlayan Erkek, törenlerinde buna uygun olarak gerçekleştirildiğini ifade etti.  Çanakkale’de 1980 yılında bu yana Sosyal Demokrat Belediyecilik olduğunu ifade eden Erkek; “Biz sevgiyi, kardeşliği hakim kılacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Çanakkale’de her yerde bizim Belediye Başkanlarımız oy versin ya da vermesin herkesi kucaklıyorlar” dedi. Erkek; “Biz, doğruları yapmaya devam edeceğiz. Biz, herkesi kucaklayacağız. Harcadığımız her kuruşun hesabını halka vermeye devam edeceğiz” dedi. Milletvekili Erkek’in ardından konuşan Başkan Gökhan, her mahalleye bir kreş hedeflerinin olduğunu ifade ederek; “Tüm mahallelerimize yine kreşler açacağız ve Çanakkale’deki çocukları okul öncesinde sağlıklı bir eğitim almaları için fırsat tanıyacağız” dedi. Özel kreşlerin maliyetli olduğunu belirten Başkan Gökhan; “Dar gelirli ailelerin çocuklarının kreşe gidebilme şanslarını da yaratmamız gerekiyor. Onun için buralarda öncelikle belediye çalışanlarımız, arta kalan kapasitelerde de Çanakkale’de yaşayan dar ve orta gelirli ailelerin çocuklarına öncelik vererek, bu sıralamaya dikkat ederek onların bu kreşlerde hizmet almalarını sağlayacağız” dedi. Türkiye’nin eğitimde geride kaldığını belirten Başkan Gökhan; “Bu noktada da çocukların eğitim seviyelerinin yüksek olduğu bir kent ve çağdaş eğitime ulaşmış, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, laik Cumhuriyetin önemini anlayan çocuklar yetiştirmek zorundayız” dedi.

 
“Onlar ayrıştıracak, biz birleştireceğiz”
CHP Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek; “Ülkede yaşanan ağır ekonomik krizin, işsizliğin, yoksulluğun gerçeklerin üzerini örtmek için suni tartışmalar ile gönüller kırdılar. 1980’den beri kesintisiz Sosyal Demokrat Belediyecilik var. Çok şükür ki Çanakkale’de bir beka sorunu yok. Olmayacak da. Türkiye’de zaten beka sorunu yok, yönetmeme sorunu var.  Asıl sorunumuz bu. 3-5 Belediye kazanmak uğruna bu kadar gönülleri kırmaya değer mi? Onlar ayrıştıracak biz birleştireceğiz. Biz sevgiyi, kardeşliği hakim kılacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Çanakkale’de her yerde bizim Belediye Başkanlarımız oy versin vermesin zaten herkesi kucaklıyorlar” dedi.
  
“Bu memlekette her zaman kamu yararı temel alındı”
Sarıçay ile ilgili söylemleri de eleştiren Erkek; “Geçen gün Tarım Bakanı geldi ve Sarıçay’ımızın ıslahı ile ilgili ‘Sayın Ayhan Gider’e söz veriyorum’ dedi.  Sayın Ayhan Gider’e söz vermeyeceksiniz. Çanakkale halkına söz vereceksiniz. Kamu hizmeti, kamu yararına gibi kavramlardan, halktan o kadar uzaklaşmışlar ki. Ülgür abi ne için Çanakkale’nin güvencesi diyoruz; Çünkü onun başkanlığı döneminde bu memlekette her zaman kamu yararı temel alındı ve her zaman kamu malları kendi malı gibi korundu. Arada dağlar kadar fark var. Biz doğruları yapmaya devam edeceğiz. Biz herkesi, kucaklayacağız. Harcadığımız her kuruşun hesabını halka vermeye devam edeceğiz” dedi.
  
“Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır”
Erkek; “ Çocuklara yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Ben bu kentin çocuklarını çok seven Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Onun nezdinde, bu kentte çocuklar, gençler, yaşlılar için yapılan bütün yatırımlar nezdinde Belediye Başkan Yardımcılarımızdan, işçimize kadar tüm belediye çalışanlarımıza teşekkürü borç biliyorum” dedi.
  
“Çocukların yetiştirilmesi toplumsal bir görevdir”
Her mahalleye bir kreş hedefi doğrultusunda ikinci kreşi açtıklarını belirten Başkan Gökhan;  “Önümüzdeki dönemde bize yeniden görev verirseniz, tüm mahallelerimize yine kreşler açacağız ve Çanakkale’deki çocukları, okul öncesinde sağlıklı bir eğitim almaları için fırsat tanıyacağız. Burada sadece kreş hizmeti verilmiyor. Burada, bilim ve kültür alanında da çocuklarımıza hizmetler veriliyor. Yenilerimi de yapacağız. Bunlar projeler içerisinde var. Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nin yan tarafına ilave yapacağız. Hem Altın Yıllara ek, aynı zamanda yine bizim kültür alanında çocuklara hizmet verecek bir mekan sahibi olacağız. Geleceğimiz olan okullar çok önemli bir kavram. Çocuk sadece aileye ait değildir, çocuk topluma aittir. Anne baba vardır ama çocuğun yetişmesi noktasında 18 yaşına kadar onun eğitimi toplumsal bir olaydır. Çocukları anaokulundan itibaren, 18 yaşını bitinceye kadara nasıl yetiştirirsek, topluma öyle bir cevap alırız ve toplumun gelişmesine ona göre cevap vermiş oluruz” dedi.
 
“Dar gelirli ailelerin çocuklarının, kreşe gidebilme şanslarını da yaratmamız gerekiyor”
Dar gelirli ailelerin çocuklarının kreşe gidebilme şanslarını da yaratılması gerektiğini belirten Başkan Gökhan; “Maalesef bugün Türkiye’de iyi bir eğitim verdiğimizden bahsedemiyoruz. Özellikle, küçük çocukların eğitimi konusunda ciddi sıkıntılarımız var.  Kreş dediğimizi zaman elbette ki bir maliyet. Özel kreşler var ama, dar gelirli ailelerin çocuklarının kreşe gidebilme şanslarını da yaratmamız gerekiyor. Onun için buralarda öncelikle belediye çalışanlarımız, arta kalan kapasitelerde de Çanakkale’de yaşayan dar ve orta gelirli ailelerin çocuklarına öncelik vererek, bu sıralamaya dikkat ederek, onların bu kreşlerde hizmet almalarını sağlayacağız. Bizim ücretlerimiz zaten düşük. Ayrıca yoksul ailelerin, yani hiçbir geliri olmayan ailelerinde çocuklarını ücretsiz olarak okutuyoruz. Sosyal adalet denilen kavramda işte budur. Eşitlik adalet dediğimiz zaman olay budur. Herkes bu kentte, belediyenin bütün olanaklarına erişebilme noktasında olmalıdır. Onun için kreşlerimizi artıracağız. Genel Başkanımızın da bu konuda; ‘her mahalleye kreş yapılacak’ diye talimatı var. Biz de zaten bu anlayış ile bu hizmetleri vermek için çabalıyoruz” dedi.
  
“Kreşteki bütün malzemeler sağlıklı malzemeler”
Kreşin yapısı hakkında bilgi veren Başkan Gökhan; “Bütün malzemelerin tamamı ahşaptan, bizim atölyemiz tarafından yapılmıştır. Bunların hepsi sağlıklıdır. Bahçenin oyun parkının dışında da çocukların daha fazla etkinlik yapabileceği alan hazırlayacağız. Burada da çocuklar doğayla iç içe olacaklar. Bu konuda da hayata hazırlanmış olacaklar. Bizim bu noktada uzman arkadaşlarımız var. Çocukların daha fazla eğitim almaları için ikinci katında etkinlik alanları var” dedi.
  
“İnadına ‘Atatürk’ diyoruz”
Atam Kreş’te, ‘çağdaş, laik ve Atatürkçü’ çocukların yetişeceğini belirten Başkan Gökhan;  “Burası klasik bir kreşin ötesinde eğitime hazırlık ortamıdır. Çanakkale’de sloganımızı hepiniz biliyorsunuz. Çanakkale ‘huzur, bereket ve kardeşlik’ şehri diyoruz. Ama aynı zamanda da barışın ve özgürlüklerin kenti diyoruz. Bu noktada da çocukların eğitim seviyelerinin yüksek olduğu bir kent ve çağdaş eğitime ulaşmış, Cumhuriyetçi Atatürkçü, Laik Cumhuriyetin önemini anlayan çocuklar yetiştirmek zorundayız. Burası çağdaş bir eğitim kurumu olarak anılacaktır. Öyle biliniyor, öyle olmaya devam edecektir. Çocuklarımız böyle yetiştirilecektir. Onun için adını Atam koyduk ki, çocuk neden Atam diye sorgulasın. Sorgulasın ve bunun detayını öğrensin istiyoruz. Herkes Atatürk’ün yok varsaymaya çalışırken biz; ‘inadına Atatürk’ diyoruz. Bunu çocuklarımız da söyleyecek. Onlar unutturmaya çalışırken, biz buy topraklarda 3 gün sonra Deniz Zaferimizi kutlayacağız ve biz unutturmayacağız. Biz, şehitlerimizin neden can verdiklerini çocuklara anlatacağız” dedi.
 (Eren Aşnaz)
Paylaş