havadurum

Gökhan "Ne kadar meczup varsa, Çanakkale'de türemeye başladı"

2411

 Çanakkale Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis toplantısı dün gerçekleşti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, açılış konuşmasında ülkede ve şehirde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Başkan Gökhan konuşmasına, Batman’da yaşanan saldırıda hayatını kaybeden askerler için Allahtan rahmet ve yakınlarına sabır dileyerek başladı. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında öğrenci, öğretmen ve velilere başarılar dileyen Başkan Gökhan; “Bu bağlamda okul servisleri ile ilgili çalışmalarımız ve denetimlerimiz var. Umarız sağlıklı bir ulaşımla okullarına gidip gelirler” dedi.  Son zamanlarda artan cinayet ve intihar vakalarına değinen Başkan Gökhan,  ekonomik sebeplerin özellikle gençleri umutsuzluğa sürüklediğini belirterek;  “Bu, gençlerin gelecekten beklentisinin kalmayışının, ekonomik güvencesizliklerin, duygusal bir çöküntünün görüntüsü. Hep çaresizlik var” dedi. Yerel Seçimlere yaklaşırken bazı yayın organları tarafından belediyeyi karalamaya yönelik taraflı ve bilinçli haberler yaptığını belirten Başkan Gökhan, yapılan haberlere meclisten cevap verdi.  Belediyenin bilinçli olarak taciz edildiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Çanakkale Belediyesi taciz ediliyor. Bir inceleme için 5 tane ayrı ayrı yazı geldi. Başkanla bağı olan müdürlerin, emekli olanların, izin kullananların isimleri istendi. Ayrı ayrı 5 kağıt geldi. Bunlar taciz değil de nedir” dedi. Konuşmasında ÇOMÜ TV ve Radyosuna sorumlu olarak atandığı haberleri ile gündeme gelen Kerem İriç‘i gündemine alan Başkan Gökhan, İriç’in FETÖ’den tutuklanan eski ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’le yakın bağlantısı olduğunu ifade etti. Gökhan; “FETÖ bulaşmışı bir kişi ‘Firuze Hanım’, ÇOMÜ TV ve Radyosuna sorumlu olarak atanmış. Bu adam FETÖ’de yargılanıp hüküm giymiş olan Rektör Sedat Laçiner’in yardakçısıydı. Nasıl olduysa kendisi FETÖ’den yırttı. Bunların ne olduğunu hepimizi gayet net biliyoruz” dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okutulması zorunlu kitaplar arasında yer alan ve tepki toplayan Cahit Zarifoğlu’nun ‘Bir Değirmendir Bu Dünya’ isimli kitapla ilgili de konuşan Başkan Gökhan; “Ne kadar meczup varsa Çanakkale’de türemeye başladı.  Kimi Milli Milli Eğitim’de, kimi üniversitede çörekleniyor” dedi. 

“Bunların ne olduğunu Çanakkale gayet net biliyor”

ÇOMÜ TV ve Radyo sorumlusu olarak atandığı haberleri ile gündem olan Kerem İriç hakkında konuşan Başkan Gökhan; “FETÖ bulaşmışı bir kişi ‘Firuze Hanım’, ÇOMÜ TV ve Radyosunda sorumlu olarak atanmış. Atatürk düşmanı Abdullah Akın’ın olduğu ÇOMÜ’de sorumlu olmuş. Bu adam, FETÖ’den yargılanarak hüküm giymiş olan Rektör Sedat Laiçner’in yardakçısıydı. Nasıl yırttıysa, kendisi FETÖ’den yırttı. Bunların ne olduğunu hepimizi gayet net biliyoruz. Bunlar şimdi birilerinin kuyularında gezdiler ve birilerinin telefonu ile oraya sorumlu oldular. Çanakkale bunları çok iyi bilmeli. Sen buralara geleceksin, ortalığı karıştıracaksın ve bu memleketten ekmek yiyeceksin. O kadar da ucuz değil. Çanakkale halkının bunları hoş görmeyeceğini biliyorum ve bunun içinde bunları anlatıyorum” dedi.
  
“Öğrencilerin velilerine bu kitapları okutmamalarını tavsiye ederim”
Laiklik karşıtı yazıları ile büyük tepki toplayan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından,  liselerde okutulması zorunlu kitaplar arasında yer alan kitapla ilgili konuşan Başkan Gökhan;  “Bir başka rezalet daha var. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm liselerde düzenlediği kitap okuma etkinliğinde, Cahit Zarifoğlu denilen bir meczubun, ‘Bir Değirmendir Bu Dünya’ isimli kitabını tavsiye etmesinin rezaletinin yaşadık. Bu içerikli kitap Milli Eğitim Müdürlüğünce liselerde okutulmakta önerilen bir kitaptır. Başka söze gerek yok. Ne kadar meczup varsa Çanakkale’de türemeye başladı.  Kimi İl Milli Eğitim’de, kimi üniversitede çörekleniyor. Liselerdeki öğrencilerin velilerine bu kitapları okutmamalarını tavsiye ederim. Çanakkale’nin çocukları Mustafa Kemal’i severler. Bu, meczup gibi adamların peşinden gitmezler. Çanakkale halkı şehitler diyarının halkıdır. İşte burada çok önemli bir kazanım olan Mustafa Kemal’in peşinden giderler” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş