havadurum

Gökhan "Soruşturmalar bir an önce sonuçlanmalı"

821

 Belediye Meclis Toplantısı 1 Haziran Cuma günü Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Açılış konuşmasında Çanakkale Belediyesi Mayıs ayı çalışmalarına değinen Belediye Başkanı Gökhan,  daha önce ki meclis toplantılarında belirttiği üzere iki konuyu yeniden gündeme getirdi. Konulardan birinin çevre konusu olduğunu ifade eden Başkan Gökhan,   Kirazlı ve Balaban bölgesinde bulunan alan içinde orman katliamının Danıştay kararına rağmen devam ettiğini söyledi. Gökhan konuyla ilgili; “Bizler, Çanakkaleliler olarak bunlara hakkımızı helal etmiyoruz, hakkımız bunlara haram olsun, zehir zıkkım olsun. Bizim, doğayı katleden insanlarla hiç bir işimiz olmaz” dedi. Başkan Gökhan’ın değindiği ikinci önemli konu ise Çanakkalelilere yaptığı cami hakareti ile büyük tepki toplayan ÇOMÜ İlahiyat öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın oldu. Gökhan, Akın ile ilgili soruşturmanın hala devam ettiğine değinerek; “Bu Abdullah Akın denilen adam için gerek Savcılık, tarafından gerekse üniversite tarafından gerekli soruşturmasının bir an önce bitmesini talep ediyoruz. Bitmelidir…” ifadelerini kullandı. ‘Belediye Vakıf arazisini gasp etti’ haberlerine sert tepki gösteren Başkan Gökhan, konuyla ilgili açıklamada bulundu. Belediyeye yapılan sokak şikayetlerini incelediklerini ifade eden Başkan Gökhan, şikayetlere yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu. 

 
“Hakkımız bunlara haram olsun”
Konuşmasında Atikhisar’da yaşanan ağaç katliamını gündemine taşıyan Gökhan; “İki konuyu da her mecliste gündeme getireceğimi söylemiştim. Bunlardan birisi de çevre konusudur. Kirazlı ve Balaban bölgesinde bulunan ormanı içinde orman katliamı Danıştay kararına rağmen hala devam ediyor. Buradaki alan kesiliyor, kesilmekle kalmayacak ve ‘Cehennem’ çukuru olacak. Yani burası kazılacak, büyük bir çukur olacak ve atıklar buralara doldurulacak. Bizler, Çanakkaleliler olarak bunlara hakkımızı helal etmiyoruz, hakkımız bunlara haram olsun, zehir zıkkım olsun. Bizim, doğayı katleden insanlarla hiç bir işimiz olmaz. Bir de bazı yandaş medya kuruluşlarına para verip orada kendilerini savunuyorlar. Bu memleketin basını da üç kuruşluk para için onlara alet oluyor. Bunları her zaman yüzlerine vuracağız, her zaman söyleyeceğiz. Sonucu ne olursa olsun bizler mücadele etmeye devam edeceğiz. Burada bir mahkeme kararının uygulanmaması noktasında bu bir suçtur. Bunları 24 Haziran’dan sonra gören, duyan birileri olur diye düşünüyorum” dedi.
 
“Bu hepimizin namusu”
 ‘Camiler Genelev yapıldı’ söylemi ile büyük tepki toplayan ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın hakkında konuşan Başkan Gökhan; “Bir k… vardı biliyorsunuz. Adı Abdullah Akın. Ben hakaret etmiyorum. Genelde bu lafı söyleyen o. Bu adama hala idari soruşturma yapılıyor. Bir gün üniversiteye Sayın Rektörü ziyarete gideceğiz. Gelmek isteyen olursa ‘ Belediye meclis üyeleri, herkesle’ beraber gideriz. Kentimizin namusunu kurtarmak zorundayız. Biz, k… değiliz arkadaş. Bir camiyi genel ev yapacak kadar ahlaksız adam değiliz. Kim koruyor bu adamı. Hani FETÖ bitmişti. Demek ki bitmemiş. FETÖ devam ediyor. İşte aynısını yapıyorlar.  Balyoz, Ergenekon ne varsa hepsi aynı. Yalan söyle çamur at. Bu hepimizin namusu. Bu adam kim tarafından korunuyor ve kollanıyor. Bu Abdullah Akın denilen adam için gerek Savcılık, tarafından gerekse üniversite tarafından gerekli soruşturmasının bir an önce bitmesini talep ediyoruz. Bitmelidir…” dedi.”
 
 “Sayıştay dahil tüm soruşturmalardan alnımızın akıyla çıktık”
Belediye Vakıf arazisini gasp etti şeklinde çıkan haberlere değinen  Başkan Gökhan, iddialara Belediye Meclisinden yanıt verdi. Güzel Sanatlar Lisesi arazisinde Belediye Meclisinde alınan karar ile imar tadilatında bulunulduğunu, söz konusu arazide imar tadilatı karşılığında belli bir arazinin yeşil alan olarak değişiklik yapıldığını ayrıca arazi üzerinde Vakfın talebi doğrultusunda Belediye’ye arazinin yüzde 40’lık bölümünde kültür ve sosyal alan yapılması için verildiğini hatırlattı. Ülgür Gökhan söz konusu arazinin belediyeye tahsis edilme kararı alınmasına rağmen tahsis protokolün gerçekleşmediğini belirterek; “Burası bize tahsis edilme kararı olarak duruyor ama henüz protokol yapılmadı. Çünkü bu alan ile ilgili henüz bir karar almadık. Fakat burası için bazı kişilerin projeleri var. Biz bu tahsis protokolünü yapmadık ama bir gazete parçası seçimler yaklaştığından herhalde iftiralarını abarttı. Bizim burayı gasp ettiğimizi iddia ediyor. Sayıştay dahil tüm soruşturmalardan alnımızın akıyla çıktık” dedi.
 
 “Belediyemiz çalışanlarının zamanları harcanıyor”
Çanakkale Belediyesinin yapılan asılsız ihbarlar nedeni ile sürekli denetimlerden geçtiğini, bu sebeple personelin sürekli bu işlerle uğraşmasından sıkıldığını ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Burayı bize terk etmemek için binaları yıktılar, neymiş efendim buraya lokanta yapacakmışız. Bu tür iftiralarla uğraşmaktan artık sıkıldık. Bu iftiralar yüzünden Belediyemiz çalışanlarının zamanları harcanıyor. Zırt pırt yok dosya hazırla evrakları topla yazış derken çalışanlarımızın emeğine yazık. Uğraşacaksanız benimle uğraşın, varsa bir şeyim çıkın söyleyin. Artık belediye ile belediye çalışanlarımızla uğraşmayın” dedi.
 
“İl Emniyet Müdürlüğünün yetki ve sorumluluğunda”
Çanakkale Merkezde bulunan Dibek Sokaktaki bazı mekânlardan dolayı şikâyetler olduğunu gündeme getiren AKP Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’nun şikâyetlerini incelediklerini belirten Ülgür Gökhan; “Orada bazı mekânların yüksek sesli müzik yayını nedeni ile şikâyetler var. Konuyu ilgili birimlerimizle görüştük ama o günde söylemiştim buraların denetim yetkisi belediyemize ait değil, İl Emniyet Müdürlüğünün yetki ve sorumluluğunda. Ama ben şahsen bende Dibek Sokak esnafımızla gidip görüştüm. Orada bir vatandaş geliyor bir mekâna oturuyor. Oturduğu mekânın karşısında da kadın işletme sahipleri var. Bu kişi oradaki kadın esnaflarımızı taciz etmişler. Yaşanan olay sonrasında bölgedeki diğer esnaflarımız müdahale de bulunmuş. Olayın aslı bu” dedi. 
(Şenol Güven)
Paylaş